Chet Sao Noi Waterfall National Park is een niet al te groot park, maar wel zeer populair en vooral bezocht door Thaise toeristen en dagjesmensen. Het is niet erg bekend onder buitenlanders, die kennelijk het nabijgelegen veel grotere Khao Yai National Park prefereren.

Het park is gelegen tussen de provincies Saraburi en Nakhon Ratchasima, circa 160 km ten oosten van Bangkok, 50 km van de stad Saraburi en 40 km van Pak Chong. De Muak Lek River, die door het park stroomt, vormt de natuurlijke grens tussen beide provincies

Chet Sao Noi Waterfall National Park

De belangrijkste attractie van het park is een waterval van 7 niveau’s, dat zich op korte loopafstand van het bezoekerscentrum bevindt. Het bezoekerscentrum heeft ruime parkeergelegenheid, restaurants en kraampjes voor eten en drinken, winkeltjes, die doorgaans open zijn van 8 uur ’s morgens tot 5 uur ’s middags.

Hoe komt het park aan de naam?

Het Thaise “chet” betekent 7 en “sao noi” staat voor jonge meisjes, dus het park heet “zeven jonge meisjes”. De zeven zou kunnen refereren aan de zeven niveaus van de waterval, maar een lokale legende wil doen geloven, dat er ooit in een ver verleden op één dag op elk niveau een jongedame is verdronken. Geloof het of niet, maar geniet vooral van deze waterval en de omgeving.

Zwemplezier

Op een aantal niveaus kan gezwommen worden. Ideaal voor gezinnen met kinderen dus, maar vergeet zelf ook niet zwemkleding mee te brengen. Als u het heldere water van een aangename temperatuur en met daarin mensen van jong tot oud, die plezier beleven, zal de verleiding om zelf een duik te nemen groot zijn.

(Anirut Thailand / Shutterstock.com)

Wandelen

Maak een wandeling langs de rivier en zie delen waar het water helemaal stil lijkt te staan; dit is nogal een vreemd gezicht gezien het feit dat er net iets verder naar beneden spetterende watervallen zijn!

Veel eigenaardig ogende banyanbomen zijn te vinden in het gebied, hun grote wortelsystemen gedraaid en knoestig bovenop het vuil en hun piekerige ranken die naar beneden hangen. Vaak wordt aangenomen dat het magneten voor geesten zijn. Het zal u opvallen, dat er om sommige bomen kleurrijke sjaals zijn gebonden, die de boombewonende geesten gunstig moeten stemmen.

Tenslotte

Als u de naam van het park googelt op internet, ziet u meerdere websites met prachtige foto’s en meer informatie over locatie, routebeschrijving, entreegeld en kampeermogelijkheid.

Van harte aanbevolen!

Rating: 4.67/5. From 6 votes.
Please wait...

3 reacties op “Chet Sao Noi Waterfall National Park in Saraburi”

 1. Cornelis zegt op

  Wij er twee jaar geleden geweest tijdens onze rondreis door Thailand. Is er inderdaad erg mooi.
  Hou wel rekening dat het een flinke klim is als je bij alle zeven watervallen wilt komen.

  • Petervz zegt op

   Cornelis, ik denk dat jij de Erawan watervallen bedoelt, want in dit park is erg weinig te klimmen.

 2. Conimex zegt op

  Is inderdaad zeer aantrekkelijk
  bij de lokale bevolking, buitenlanders zie ik er sporadisch, indien je er langer wilt verblijven, er staan een paar huisjes aan de overkant van de weg, op loopafstand, tegen een redelijke prijs zijn ze te huur.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website