Ter gelegenheid van de verjaardag van de Koning wordt op 21 december in het Queenspark een groot internationaal vuurwerk festival gehouden. Ruim 30.000 stuks vuurwerk vliegt de lucht in. Er zullen dierenfiguren te zien zijn maar ook het getal “86”, de leeftijd van de Koning.

De kosten, 30 miljoen Baht, worden hoofdzakelijk gedekt door private bedrijven/personen. Er zijn 2.570 VIP-gasten uitgenodigd, waaronder de minister-president Yingluck, de minister van Toerisme en Sport en de minister van Energie.

Het ministerie van defensie, de Royal Thai Army, -Navy en -Airforce zijn er bij betrokken. Het vuurwerk wordt geleverd door de land- lucht- en zeemacht, maar komt ook uit o.a. Japan en Zwitserland.

Of iedereen naar het Queenspark kan komen is onbekend (gelet op het aantal uitgenodigde VIP’s), maar het vuurwerk zal op veel plaatsen te zien zijn, bijvoorbeeld op de berg van Khao Takiab en het uitzichtpunt van Hua Hin.

Hoe laat het begint stond niet aangegeven in Hua Hin Today, maar het zal ongetwijfeld aan het begin van de avond zijn. Houdt de lokale bladen in de gaten voor verdere informatie.

Bron: Nederlandse Vereniging Thailand Hua Hin/Cha-am

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website