Spetterend optreden van cabaretière Sara Kroos in Hua Hin

Sara Kroos in Hua Hin

Wie gisteren niet aanwezig was op de avond van de NVT in Hua Hin heeft een bijzondere kans gemist. Een kans eens flink te lachen om een dame die in staat is het publiek te verrassen en te boeien met een stormvloed aan grappen en grollen. Maar zeker ook met een liefdevolle boodschap, mooie liedjes en ontroerende momenten.

Alle ingrediënten voor een onvergetelijke avond waren dan ook aanwezig, zoals een prachtige locatie: De golfclub van de Banyan in Hua Hin, overheerlijk eten en een grote opkomst. Het bestuur van de NVT Hua Hin/Cha-am had haar schouders er onder gezet en dat was te merken.

Ik mocht plaatsnemen aan een tafel met vijf andere heren, voor aan het podium. En net als op de eerste rij bij figuren zoals Youp van ‘t Hek weet je dan dat je de kans loopt aan de beurt te zijn. Dat was in dit geval bij Sara ook zo. De tafel met louter heren op een meer belegen leeftijd werd getrakteerd op flink wat plaagstootjes van Sara, wat tot grote hilariteit bij de aanwezigen leidde. Echter in tegenstelling tot Youp spaart Sara zichzelf ook niet. Zelfspot is misschien wel het krachtigste instrument voor een cabaretière en zij begrijpt dat als geen ander.

De keuze om een groot deel van haar succesvolle voorstelling ‘Van Jewelste’ te combineren met improvisatie en leuke herkenbare anekdotes over Thailand voelde als een maatpak. Precies goed, een schot in de roos.

De muzikale omlijsting van het geheel zorgde voor een moment van bezinning en contrast. Luister vooral naar haar prachtige teksten die je gedachten even doen wegdwalen. Deze momenten van rust komen zeker bij een wat ouder publiek van pas, want Sandra vervolgt met veel energie haar optreden in een razend tempo en de ene grap is nog niet binnen of de andere staat al op de stoep te wachten.

Hoewel ik niets wil verklappen over de inhoud van haar programma vond ik de vertolking van het liedje ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld erg mooi. Ik zag om mij heen een aantal aanwezigen slikken en hier en daar een traantje wegpinken, wel zo onopvallend mogelijk natuurlijk want we zijn allemaal grote kerels.

Misschien is dat ook wel de essentie van de avond. Sara weet je te raken. Ze kietelt, ze plaagt, ze spiegelt en ze laat je huilen. Al is het niet van de weemoed, dan is het wel van het lachen…


Wie Sara wil zien schitteren kan daarvoor nog terecht bij haar optredens in Pattaya of Bangkok. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar maar wees snel want op is op!

Sara Kroos in Pattaya
Op zondag 14 december is cabaretière/zangeres Sara Kroos in de Royal Varuna Yacht Club te bewonderen. Boek nu, want het aantal plaatsen is beperkt! De toegangsprijs bedraagt 800 Baht voor leden, 1100 Baht voor niet-leden. Daarin begrepen is heerlijk fingerfood. U kunt boeken bij Sieb Elzinga siebelzinga_7@hotmail.com Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Tulip House en Ons Moeder. Voor meer info: www.nvtpattaya.org

Sara Kroos in Bangkok
Op 15 december om 20.00 uur kan je een optreden van Sara bijwonen op het terrein van de Nederlandse Ambassade te Bangkok. De toegangsprijs is THB 850 voor NVT leden, THB 1200 voor niet NVT leden. Inclusief welkomstdrankje en buffet. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Grand Cafe Green Parrot Sukhumvit Soi 16 of online te bestellen, meer informatie: www.nvtbangkok.org

De redactie van Thailandblog roept Nederlanders in Thailand, zoals expats, pensionado’s, overwinteraars en toeristen, op om lid te worden van de Nederlandse Vereniging. Dankzij uw lidmaatschap en de sponsoren kunnen zij er voor zorgen dat u in het bijzijn van landgenoten en Thai kunt genieten van leuke avonden en interessante uitstapjes.

No votes yet.

1 gedachte op “Spetterend optreden van cabaretière Sara Kroos in Hua Hin

Reacties zijn gesloten.