Agenda: Internationaal Dans en Muziek Festival in Bangkok

Alweer voor de 16de keer vindt het Bangkok International Festival of Dance & Music binnenkort plaats en wel van 13 september tot en met 22 oktober 2014. Tijdens dit festival geven artiesten en theatergroepen uit talrijke landen acte de présence en treden in het Thailand Cultural Centre op met klassieke concerten, opera’s, klassieke en eigentijdse balletten, jazz, rock ‘n roll en nog meer.

Sinds het eerste jaar, 1999 is het festival uitgegroeid tot een omvangrijk evenement dat intussen veel reputatie in zowel binnen- als buitenland heeft verworven. De doelstelling is de ontwikkeling van kunst en cultuur in Thailand te bevorderen en het land op de culturele kaart te zetten. Bovendien geeft het de Thaise jeugd de kans kennis te maken met de uitgenodigde internationale orkesten en groepen.

Programma

Het programma van dit festival is uitvoerig. Ik ga het hele programma niet opnoemen maar voor mij opvallend was de uitvoering van de opera’s La Bohème en Don Giovanni uit Italië, klassiek ballet uit Duitsland, modern ballet uit Denemarken en verder artiesten uit Israël, Portugal, India, Columbia, Zwitserland, Griekenland, Frankrijk, Engeland en Zweden.

Mijn keus

Mijn keus dit jaar zal zijn de Engelse swingband “Jive Aces” op 26 september 2014. Een band dat al meer dan 25 jaar bestaat maar nog steeds populair is in vele landen. De stijl is een mix van jive en rock ’n roll gebracht in een hoog tempo en met veel humor. Het plezier en de energie, die de bandleden op het toneel tentoonspreiden werkt aanstekelijk. Ik hoop dat er gelegenheid zal zijn voor beentjes van de vloer want stilzitten bij dit soort muziek zal niemand. Hieronder hun laatste video van het nummer “Bring me sunshine”, kijk hoe mensen van humeur veranderen bij het luisteren van deze muziek.

Website

Kijk voor het hele programma en andere bijzonderheden op de website van het Festival: www.bangkokfestivals.com waar ook van de meeste voorstellingen een korte video is te zien.

Maak uw keuze en ga een keer echt op theaterbezoek in Bangkok!

[youtube]http://youtu.be/oXvJ8UquYoo[/youtube]

 

No votes yet.