Agenda: Evenementen in en om Pattaya

Er staan weer een paar aardige gebeurtenissen in Chonburi op de agenda. Dus voor vakantiegangers en expats is dit een mogelijkheid om deze te bezoeken.

Triathlon
Op 17 oktober vindt in Pattaya de jaarlijkse Triathlon plaats. Deze start om 6 uur s’morgens bij het Hardrock hotel.

Buffelraces
Ruim een week later op 26 oktober kan men zich in Chonburi vergapen aan een zeer oud spektakel namelijk het buffelrennen. Dit vindt jaarlijks plaats en heeft al een historie van 140 jaar. Bovendien komt het buffelrennen nergens anders voor (voor zover mij bekend). Het moeten wel buffels zijn, die door de boeren het gehele jaar in de landbouw gebruikt worden. Tijdens deze festiviteit zijn er ook de niet weg te denken schoonheidswedstrijden met een ‘Miss verkiezing’.

Botenshow
Als laatste dit jaar is er de Ocean Marina Yacht Clubdays van 26 november – 29 november. Naast de botenshow komen op deze open dagen ook de laatste noviteiten op watersportgebied aan de orde. Het is te hopen dat het dit jaar droog blijft op het watersportgebied.

Andere jaren waren de aankondigingen veelbelovend, maar de uitvoeringen bleven in mijn optiek erg karig. Een van de “gadgets” van twee jaar geleden was een fraaie twee persoons duikboot. Maar deze is kennelijk ten onder gegaan door het te stevige prijskaartje. De toegang tot dit evenement is gratis.

No votes yet.

8 gedachten over “Agenda: Evenementen in en om Pattaya

 1. En niet te vergeten op 28 en 29 november het Pattaya International fireworks festival. Voor mij persoonlijk leuker dan die botenshow.

 2. Hey,

  Heeft iemand ook een ‘agenda’ voor eind November en December ? met leuke evenementen in en om Pattaya?

  Thx, Kevin.

 3. Het International Fireworks Festival 2015 in Pattaya is gepland voor 28 en 29 november.
  Wie niet van een chaotische hectiek en vuurwerk houdt kan dan ‘s avonds maar beter binnen blijven of elders vertoeven.
  Voor de liefhebbers één van de main events en iets om bij de planning rekening mee te houden. De meisjes vinden het natuurlijk fantastisch als je er een paar barfinet en meeneemt naar Beach Road. Vorig jaar lagen de pontons ter hoogte van Soi 7, daar is ook het podium en kun je de begeleidende muziek het beste horen.

 4. Hey Frans, bedankt voor je reactie, dat is zeker wel leuk om even naartoe te gaan, ik kom de 26e aan, komt mooi uit.

  Ik had ook gehoord dat de 25e en/of 26e dat loy krathong festival er ook is.

  Ik ben benieuwd.

 5. Loy Kratong is dit jaar inderdaad op 25 november , en is een van de mooiste feesten in Thailand. Een ander niet zo bekend evenement is het LBWVB. Dit jaar op 7 november a.s.

Reacties zijn gesloten.