Agenda: St. Patrick’s day in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Agenda
Tags: ,
7 maart 2020

Op dinsdag 17 maart vindt voor de tiende maal in Pattaya de St. Patrick’s day plaats. Een feest wat zijn oorsprong in Ierland vond en daarna wereldwijd gevierd werd.

Saint Patrick’s day, Lá Fhéile Pádraig, werd een officiële Christelijke feestdag in het begin van de 17e eeuw en herdenkt zowel de sterfdag van St. Patrick (ca AD 385-461) als het begin van het Christendom in Ierland. Hij is daarmee de belangrijkste patroonheilige van Ierland. Feestgangers dragen meestal groene kleding en er kan op deze dag groen bier gekocht worden.

Dit feest is niet alleen aan de Ieren voorbehouden, maar is voor iedereen over de wereld toegankelijk en dus ook in Pattaya. Voordat de “groene” optocht zich om 14.00 uur in beweging zet, worden successen uit de Alcazar Cabaret Show aan de Second Road getoond en muzikale opvoeringen.

Om 15.15 uur zal de tweede secretaris van de Ierse ambassade in Thailand, Edward Canawan aanwezig zijn bij het hijsen van de Ierse vlag en het zingen van het Ierse volkslied. Na de officiële openingsceremonie rond 15.30 uur met toespraken, zal een kwartier later de feestelijke stoet met muziek, versierde wagens en vertegenwoordigers van het Alcazar cabaret via Soi 4 naar de Pattaya Beach vertrekken. Voor Walking Street buigt men linksaf de Pattaya Thai in en na het oversteken van het kruispunt stoppen bij de Pattaya School 8, tegenover Wat Chaimongkol.

Alle opbrengsten van deze Ierse nationale feestdag worden geschonken aan de Father Ray Foundation, genoemd naar Father Ray, ( Father Raymond A. Brennan ). Hij was de oprichter van Pattaya Orphanage aan de Sukhumvit Road, waar hij ruim 30 jaar tot zijn dood 16 augustus 2003 werkzaam was.

Bron: Der Farang

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Agenda: St. Patrick’s day in Pattaya”

 1. Berry zegt op

  St. Patrick’s Day parade is geannuleerd door Corona virus.

  https://thepattayanews.com/2020/03/02/pattaya-city-cancels-st-patricks-day-parade-and-postpones-tropixx-music-festival-out-of-precaution-for-covid-19-coronavirus/

 2. Harold zegt op

  Gaat dit wel door ?? Donderdagavond heeft het stads en omgevings bestuur besloten alle evenementen af te gelasten. Ook het muziekfestival in maart en Songkran gaan niet door

 3. l.lagemaat zegt op

  Helaas kreeg ik later pas het volgende bericht door.

  Nagekomen bericht:
  De St. Patrick’s Day Parade op 17 maart, de Pattaya Music Festival van 20-21 maart, en de Tropixx Music Festival gepland voor 10-11 april zijn allemaal geannuleerd uit angst voor het verspreiden van de COVID-19 virus.
  Nog niets ontvangen over de Songkran viering in april!

  Groet,
  Lodewijk L.

  • Jasper zegt op

   Songkran is geannuleerd in Thailand.

  • Luc zegt op

   Alles is afgelast ook songkrang

 4. Berry zegt op

  Pattaya Songkran is geannuleerd.

  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1873189/pattaya-bang-saen-pattaya-scrap-songkran-parties

  https://thethaiger.com/hot-news/songkran/no-songkran-for-pattaya-this-year

 5. Ed zegt op

  Weet er misschien iemand of Songkran in Pattaya doorgaat? Ik heb er in die 14 jaar dat ik hier woon nog niet aan deelgenomen maar nu heb ik er zin in. Nu lees ik echter dat het niet doorgaat. Is dat zeker? Dan heb ik pech.

  • l.lagemaat zegt op

   Het officiële gedeelte van Songkran is afgelast, maar burgemeester Sonthaya Kunplome twijfelt openlijk in
   dagblad Pattaya Mail of de “notoire” watergooiers zich daar aan zullen houden met name in de Soi’s 6,7,8.

 6. Thallay zegt op

  St. Patrick´s day is inderdaad vernoemd naar Patrick een Schotse geestelijk, die het nodig vond Ierland, dat toendertijd door toedoen van de Nederlandse Stadhouder Willem III, gepromoveerd tot koning door zijn huwelijk met de Britse queen, die in 1604 Ierland binnenviel en de Battle on the Boyne won. Pater Patrick heeft geen heldendaden op zijn naam staan, verbleef meestal in wat nu Noord Ierland is, en het is onduidelijk waarom hij tot heilige is gepromoveerd. Zo heeft Ierland zijn burgeroorlog, die nog steeds niet voorbij is, aan Nerderland en zijn patroonheilige aan Schotland, twee landen waarmee Ierland een Duitsland-Nederland verhouding heeft.
  Ierland was ook toen al ondergedompeld in armoede, wat vele Ieren deed uit te reizen over de hele wereld.
  Ondanks de troubles werkten veel Ieren in Manchester en Liverpool. En Amerika viel ook wel in de smaak.
  Vandaar dat op 17 maart St.Patrick´s Day overal op de wereld gevierd wordt. Ierland zelf heeft ongeveer 6 miljoen inwoners. St. Patrick´s Day in New wordt gevierd door ongeveer 15 miljoen amerikaanse Ieren.
  De Kennedy´s, Reagan, Clinton zijn allemaal afstammelingen van Ierse immigranten. Of zoals de Ieren zelf zeggen ér wonen meer Ieren buitn Ierland dan in Ierland.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website