Illustrator Tatchamapan (32) kreeg het niet cadeau

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
22 juni 2013

‘Niets is vanzelf gekomen. Om de doelen in mijn leven te bereiken, heb ik hard moeten werken. En uiteindelijk hebben doorzetten en hard werken hun vruchten afgeworpen.’

Sinds haar loopbaan acht jaar geleden in een stroomversnelling raakte, heeft de Thaise illustrator Tatchamapan Chanchamrassaeng (32) een indrukwekkende portfolio opgebouwd met beroemde namen als Marc Jacobs, Nike en MTV.

En onlangs heeft ze ‘interieur ontwerpster’ aan haar cv kunnen toevoegen, nadat ze ideeën had geleverd voor twee thema-units in Sansiri’s Via49 condominium in Bangkok.

Wie had dat kunnen denken, want Tatchamapan, dochter van een projectontwikkelaar en een luchtvaartfunctionaris, volgde een traditioneel opleidingspad, uitgestippeld door haar ouders. Ze studeerde aan een prestigieuze universiteit en koos een major van haar ouders voorkeur. Ze studeerde binnenhuisarchitectuur en kwam er pas later achter dat haar hart bij grafisch ontwerpen lag.

Pomme moest keihard werken om haar droom te laten uitkomen

Op 21-jarige leeftijd vertrok Pomme, zoals haar familie en vrienden haar noemen, naar Engeland voor een cursus grafisch ontwerpen. Daar ontdekte ze niet alleen dat haar passie voor tekenen een goede basis vormde voor haar beroepskeuze, maar ze ontdekte ook dat ze van nature een onafhankelijke geest had en de vereiste drive had om elk doel dat ze zichzelf had gesteld, te bereiken.

Pomme heeft er wel voor moeten vechten. Ze bleef in Engeland en besloot geen beroep op haar ouders te doen. Het mes sneed aan twee kanten. Ze moest keihard werken om haar droom te verwezenlijken, maar uiteindelijk was het resultaat de moeite waard.

´Engeland is niet het goedkoopste land om te wonen. Het werk druppelde mondjesmaat binnen. Om de eindjes aan elkaar te knopen, heb ik een aantal parttime baantjes gehad, soms zoveel dat er ik ziek van werd. Het dieptepunt was toen ik mijn mobieltje moest verkopen om voor mijn onderhoud te betalen.´

Toen ze bijna aan de grond zat, zowel financieel als emotioneel, besloot ze een lening af te sluiten om zich als illustrator te vestigen. De Engelse economie bloeide destijds, dus krediet krijgen was niet moeilijk voor een jonge vrouw als Pomme. Sindsdien raakte haar carrière in de hoogste versnelling.

Terugkijkend zegt ze dat succes zoeter is wanneer je een harde leerschool hebt doorlopen. ‘Alleen door mislukkingen mee te maken, leer je je lesje en wordt de toekomst zonniger.’

(Bron: Bangkok Post, Muse, 22 juni 2013)

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website