De Promenada in Chiang Mai is het eerste ‘resort style’ winkelcentrum in Thailand en is opgezet door Nederlandse investeerders: de ECC Group.

Het winkelcentrum combineert een tropisch openluchtpark met terrasjes, muziek en shows, tentoonstellingen en veel meer. Het 2,9 miljard baht kostende project is geopend in juni 2013. Het project is gebouwd op een stuk grond van 58 rai (9,5 hectare) en is zodanig ontwikkeld dat het opgaat in de levendige levensstijl van de stad en het ‘dicht bij de natuur’-gevoel van de omgeving van Chiang Mai.

De ECC Group, die in 1991 werd opgericht, is een Nederlandse retail-ontwikkelaar met een beproefde succesvolle reputatie op het gebied van de ontwikkeling van winkelcentra in Centraal Europa. Het bedrijf heeft zijn expertise sinds 2005 uitgebreid naar de snelgroeiende regio van Zuidoost-Azië, waaronder Thailand en Vietnam.

Video Promenada in Chiang Mai

Bekijk hier de video:

[youtube]http://youtu.be/9V_JHA36FOU[/youtube]

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Hollands glorie: Promenada in Chiang Mai (video)”

 1. Henny zegt op

  Het is prachtig, maar toen ik er was waren er nauwelijks bezoekers. Het ligt een aardig eindje buiten de stad en het is moeilijk te vinden. Er zijn al zoveel winkelcentra in Chiang Mai, hopelijk redden ze het.

 2. Frank zegt op

  Het ziet er geweldig uit, niet zo druk als Central maar trekt ook een heel ander publiek dus eigenlijk gaat die vergelijking niet op. Geen schreeuwende muziek maar rustige achtergrondmuziek. Ruim opgezet dus niet hutje mutje volgepakt, prachtig wandelpromenade buiten. Heerlijk om daar eens lekker relaxed te gaan shoppen en gewoon rond te kijken.

 3. TH.NL zegt op

  Inderdaad Henry, Chiang Mai heeft ondertussen veel teveel van die grote winkelcentra’s. Kad Suan Kaew en Central Airport Plaza zijn de oudste al bestaat de laatste ook nog maar een jaar of 10 denk ik. De laatste paar jaar heeft men er nog een paar van die grote winkelcentra’s bijgebouwd met als gevolg dat ze het met ze’n allen veel minder druk hebben dan die twee vroeger. Ook zie je in alle winkelcentra’s een behoorlijke leegstand als je goed oplet. Persoonlijk vind ik het oudste winkelcentrum Kad Suan Kaew nog steeds erg gezellig en aantrekkelijk en het ligt in tegenstelling tot de anderen nog dicht bij het oude centrum.

 4. Nico Meerhof zegt op

  Een verademing t.o.v. de andere luidruchige winkelcentra. Jammer dat ze het niet vol dreigen te krijgen. Daar moeten ze snel iets aan doen Lege winkels stimuleert niet.

 5. Thai Birds Eye zegt op

  Als aanvulling een tweede video impressie van Chiang Mai Fest at the promenada.
  Hieronder staat de link naar youtube, hoop dat ‘t wordt geaccepteerd door de techniek.

  http://www.youtube.com/watch?v=sJNAKbckrlY

 6. janbeute zegt op

  Ik ben er ook al een paar keer geweest .
  Hoofd zakelijk voor een bezoek aan de Rimping market .
  Maar het is er nooit erg druk , ook niet in de weekends .
  Mooi shopping center met veel ruimte en daglicht .
  Goed en doordacht gebouwt , zo iets zie je niet veel in Thailand en zeker niet in het noorden .
  Maar ook hier moet geld verdient worden om de zaak draaiende te kunnen houden .
  Naar mijn mening veel teveel restaurants , want daar zitten de meeste bezoekers .
  Ik hoop dat ze het daar gaan redden , en het geen ghostmarket gaat worden .

  Jan Beute


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website