(Diego Fiore / Shutterstock.com)

De commissie die toezicht houdt op de plannen van de Oostelijke Economische Corridor (EEC) van de regering drong er bij Pattaya op aan om haar afval- en rioolwaterzuiveringssystemen op orde te maken om het toerisme in het Oosten te stimuleren.

EEC-secretaris Knit Sangsuwan, commissieleden en adviseurs ontmoetten Burgemeester Sonthaya Kunplome van Pattaya en zijn hoogste afgevaardigden op het stadhuis 11 maart. Op de agenda stond het Covid-19 coronavirus gepland, toeristische projecten en infrastructuur.

Het panel stelde optimistisch dat de wereldwijde coronaviruspandemie zou afnemen en alles in april weer normaal zouden zijn. Daarom, zeiden ze, dat de steden in het EEC-gebied “grote schoonmaak dagen” moeten gaan organiseren

De Commissie heeft Pattaya ook verzocht een nieuwe lijst in te dienen van essentiële toeristische projecten om de industrie te ontwikkelen.

Ten slotte heeft het panel aanbevolen dat Pattaya een nieuw plan moet indienen voor het afvalinzameling en verwijderingssysteem, als het huidige tekort blijft schieten.

Evenzo moet Pattaya de twee rioolwaterzuiveringsinstallaties herstellen en in orde maken want ze zijn slecht onderhouden en werken op minder dan halve kracht. Zo zei de EEG-commissie dat Pattaya met een plan van aanpak moet komen om het systeem daadwerkelijk te laten werken zoals het bedoeld is.

Opmerkelijk is dat het panel het corona virus zo onderschat en toeristische projecten wil inzetten als “boost” voor de industriële ontwikkeling.

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Het stadsbestuur van Pattaya op de vingers getikt vanwege slechte afval- en rioolwaterzuiveringssysteme”

 1. ruud zegt op

  Waarschijnlijk bedoelt de EEC de toeristenindustrie?

  Waarschijnlijk zal het weer veel geblaat, maar weinig wol zijn?
  Grote schoonmaakdagen?
  Afval inzamelen, waarvan waarschijnlijk niemand weet waar dat naar toe moet als dat is ingezameld en dat dus waarschijnlijk gewoon op een andere plek wordt gedumpt.
  En dat de rioolzuiveringsinstallaties op halve kracht werken is mogelijk, maar het zou me niet verbazen, als ze helemaal niet werken.

  En tja, waar gaat het geld vandaan komen, om alles in orde te maken?

 2. Herbert zegt op

  Waar het geld vandaan moet komen is nu de vraag en dus een goede smoes het corona virus brengt geen geld in het laadje maar toen er jarenlang wel veel geld binnen kwam werdt er ook niks gedaan dus waarom nu ineens wel.
  De macht en onzin verhalen van de gemeenteraad tot aan de regering toe.

 3. Hugo zegt op

  Héél goed dat er controle wordt uitgevoerd.
  Dit moet alleen frequenter gebeuren,
  Wanneer het niet op orde is moeten er consequenties volgen.

 4. Fernand Van Tricht zegt op

  Ik doe iedere dag de afstand van mijn app tot aan Central Festival..ook langs verschillende straten en wat zie ik?
  Riolen zitten al jaren vol bladeren en ander afval.
  In mijn straat is er een rioolputje dat vol zit met lege pakjes van sigaretten..andere mensen die daar op straat koken gieten hun vuile olie in het riool.Verschrikkelijk…ik durf niks zeggen…

 5. Karel zegt op

  Als nu pas hun frank valt is dat behoorlijk laat. Toen ik de eerste keer in Pattaya kwam (1977) kon je de visjes in de zee zien zwemmen op 3 meter diep. Als je nu in zee gaat dan zie je je voeten zelfs niet meer als je in het water stapt.
  Ze zeggen al jaren dat er iets moet gebeuren maar nooit wanneer.
  Kort : de zee is voor mij taboe. Geef me maar het zwembad van mijn hotel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website