Vrijdag 24 augustus, zal in Bangkok het zesde handelsoverleg met China plaatsvinden. Op de agenda staan handel, investeringen en economische samenwerking, die besproken zullen gaan worden in het Government House in Bangkok.

Besproken worden de “One Belt, one Road”of de Silk Road Economic Belt en de 21e-eeuwse MaritimeSilk Road, waarbij de economische samenwerking het doel is.

De vergadering wordt gezamenlijk voorgezeten door de Thaise vice premier SomkidJatusripitak en het Chinese staat-raadslid Wang Yong. Meer dan 300 Chinese investeerders zullen aanwezig zijn die 40-50 grote bedrijven vertegenwoordigen.

China is de grootste handelspartner van Thailand en heeft nog voldoende potentie om te groeien. Tevens kijkt Thailand naar de secundaire markten zoals Chengdu, Chongqing, Xi’an en Qingdao in Noordwest – China. De plaatsvervangend premier voor economische zaken, Somkid, is hoopvol dat Thailand in twee jaar tijd haar wederzijdse handel met China kan verdubbelen van ruim 73 miljard naar 140 miljard dollar.

Ook hier valt weer het ongegronde optimisme op wat zich eveneens uit bij de de toeristensector. Zich rijk rekenen zonder zich af te vragen of alle randvoorwaarden zoals de infrastructuur al op orde is (zie de posting “Grootste plannen in Oost Thailand de Eastern Economic Corridor”).

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website