Je maakt van alles mee in Thailand (239)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: ,
31 mei 2022

In de serie verhaaltjes, die wij plaatsen over iets bijzonders, grappigs, merkwaardigs, ontroerends, vreemds of gewoons, dat lezers in Thailand hebben meegemaakt, vandaag: Bijbeunen in de Isaan

Lees verder…

Naar Thailand reizen? De volgende regels zijn van kracht vanaf 1 juni 2022, met specifieke vereisten voor gevaccineerde en niet-gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers uit alle landen/gebieden met geplande aankomsten vanaf deze datum.

Lees verder…

Visum lang verblijf Nederland: Vraag over TEV-MVV voor zus

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visum lang verblijf
Tags: ,
31 mei 2022

Heeft iemand ervaring met het aanvragen van een verblijfsvergunning voor de zus van je echtgenote/noot. Wij wonen in Nederland, mijn vrouw heeft de Nederlandse nationaliteit (en de Thaise uiteraard), ze heeft nog een zus met de Nederlandse nationaliteit in onze stad en ook nog een nicht met ook de NL nationaliteit. Hun jongste zus (35 jaar) woont nog in Thailand, geen vriend in NL of zo.

Lees verder…

Twee mooi filmpjes uit het oude Siam (video)

Door Tino Kuis
Geplaatst in Thailand video's
Tags: , ,
31 mei 2022

Op mijn facebook pagina kwam een filmpje voorbij, en ik vond er zelf nog één. Ik genoot van de beelden en de muziek. Waarom ben ik niet in die tijd en op die plaats geboren? Geen auto’s, vliegtuigen of smartphones. Ik word er zo vreselijk nostalgisch van.

Lees verder…

Thailand Visa vraag Nr 150/22: Tourist visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
31 mei 2022

Vraagsteller: Tine Ik heb al zitten zoeken op het forum, maar kom niet echt tot het juiste antwoord op mijn vraag. Ik wil een aanvraag doen voor STV visum (voor verblijf van 70 dagen in Thailand). Onder stap 4 (Supporting documents) moet ik volgende documenten uploaden: 6 . Proof of fully-paid Alternative State Quarantine (ASQ) or Alternative Hospital Quarantine (AHQ) not less than 14 days. Ik dacht dat dit niet meer hoefde, wat moet ik hier …

Lees verder…

De regentijd in Thailand is goed nieuws voor natuurliefhebbers. Overal in het land kleurt de natuur zich in alle pracht en de vele watervallen in de nationale parken bieden weer een spectaculaire aanblik.

Lees verder…

Melvin schrijft over zijn ervaringen met online dating. Nadat ik mijn profiel aanmaakte, en daar keurig een eerlijke foto van mijzelf plaatste, kreeg ik de eerste dag al gelijk veel ‘interesse’ berichten. Je krijgt er echt zeker vier á vijf per dag. In het begin was ik wat in de war door deze vele interesses, mede omdat ik het niet gewend was.

Lees verder…

Bananen in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond, Eten en drinken
Tags: , ,
31 mei 2022

Bananen zijn in Thailand het hele jaar door verkrijgbaar in alle soorten van vormen, maten en kleuren. Natuurlijk is er de gewone kromme banaan, zoals wij die kennen, maar de Thaise banaan kan ook bolvormig zijn of de kleine “kluai khai tao” (schildpadei-banaan), de heerlijk geurige “kluai leb mue nang” en nog veel meer exotische soorten.

Lees verder…

Koh Chang (Olifant Eiland) is een eiland, gelegen in de Golf van Thailand. Op het eiland vind je naast mooie stranden ook steile heuvels, kliffen en watervallen.

Lees verder…

Waarom is Thailand zo populair bij Indiërs?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 mei 2022

Ik las vandaag in Pattaya News dat er weer behoorlijk wat Indiërs in Pattaya zijn. Maar waarom is Pattaya/Thailand zo interessant voor Indiërs? Ik zie ze niet op het strand of in de bar. Voor de zon en temperatuur hoeven ze ook niet naar Thailand.

Lees verder…

24 uur in Bangkok (video)

Door Gringo
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Thailand tips
Tags: , ,
31 mei 2022

Al vaker heb ik gerefereerd aan het mooie reisblog van de KLM, waar allerlei leuke verhaaltjes verschijnen, die met de KLM en reizen te maken hebben. Ook Thailand komt regelmatig ter sprake, want het is een belangrijke bestemming voor de KLM. Dit keer is het een verhaal van Diederik Swart, een voormalig KLM-steward, die beschrijft hoe je van een kort verblijf in Bangkok toch een aardige indruk van de Thaise hoofdstad kunt krijgen.

Lees verder…

Enige tijd geleden had ik hier een melding gedaan in verband met het sluiten van mijn rekening bij Fortis. Ter verduidelijking verleden jaar had mijn broer juist hetzelfde voor maar dan eerst met Argenta en 4 maanden later sluiting rekening bij Nagelmaeckers.

Lees verder…

Een bloemlezing uit bekroonde korte verhalen en gedichten. Vandaag: Gedaanteverandering (een gedicht van Saksiri Meesomsueb)

Lees verder…

Na de versoepeling van de inreisregels voor Thailand volgende maand, zal Transport Co Ltd vanaf 15 juni 2022 haar busroutes uitbreiden naar bestemmingen in Laos.

Lees verder…

Vier verhalen die laten zien hoe de Boeddha het in aan aantal opzichten moet afleggen tegen de Rijstgodin. Ik hoor het volgende: ‘Mooi, hoor, al die praatjes, meneer de Boeddha. Maar we hebben allereerst rijst nodig’. Het pleit misschien voor het gezonde, aardse gedachtegoed bij velen. Het laat ook zien hoe het gedachtegoed van de bevolking hemelsbreed kan verschillen van de ‘officiële’ versie.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website