Er is hoop

Door François Nang Lae
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags:
31 januari 2022

Er ligt een drol op het terras. Nou is dat niet zo bijzonder, want er loopt en vliegt hier van alles rond en meestal houdt dit “van alles” geen enkele rekening met ons als het om het zich ontlasten gaat.

Lees verder…

Feesten in Thailand

Door Lung Addie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
31 januari 2022

Vandaag 31 januari 2022, dit moet weer een gewone dag worden in de vaderlandse geschiedenis van Thailand. Toch zo ziet er het niet uit op de manier waarop Lung Addie, in zijn zo rustige jungle, deze ochtend gewekt werd.

Lees verder…

Wie voor zijn terugreis naar Nederland een PCR-test nodig heeft kan daarvoor, zonder afspraak van 12.00 tot 20.00 uur, terecht bij het Memorial Hospital in het centrum van Pattaya. De kosten daarvoor zijn 3.500 baht (94 euro).

Lees verder…

Je maakt van alles mee in Thailand (54)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
31 januari 2022

Met zekere regelmaat lezen we in de Thaise pers en ook op dit blog over hoe Thailand omgaat met de recirculatie van bijvoorbeeld plastic, glas, blik of papier. Er gebeurt wel wat op dat gebied, maar er kan nog veel verbeterd worden. Een bloglezer, die zich Colorwings noemt, is één bepaald recirculatiesysteem opgevallen, waarbij men al wel ver gevorderd is.

Lees verder…

Vraag aan huisarts Maarten: Last van bloedneus na PCR-test

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags:
31 januari 2022

Ik kamp al geruime tijd (5 mnd) met een bloedneus, alhoewel het bloed niet uit mijn neus loopt maar wel zichtbaar is als ik mijn neus snuit. Nu nadat ik al enkele PCR-tests heb ondergaan, komt het op een vervelende manier naar voren omdat er dan bloed aan het stokje zit.

Lees verder…

De Thaise hoofdstad staat bekend als één van ’s werelds beste winkelsteden. In Bangkok kun je zo ongeveer alles kopen wat je maar kunt bedenken. En, het is ook nog eens ongelooflijk goedkoop.

Lees verder…

Thailand Visa vraag Nr 036/22: Non-immigrant O

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
31 januari 2022

Omdat mijn partner in Nederland in het ziekenhuis ligt, kan ik mijn visum NON-O niet verlengen in Thailand.

Lees verder…

Huisjes kijken van lezers (18)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
31 januari 2022

Hierbij “mijn” huis in Thailand of te wel van mijn vriendin. We hebben het gebouwd in een periode van 3 jaar gebouw. Steeds weer met een gedeelte van ca 800 euro een deel gebouwd.

Lees verder…

De Thaise keuken kent een variëteit aan exotische gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Sommige van deze heerlijkheden zijn in de regio’s te vinden. Vandaag Mi krop, gefrituurde rijstvermicelli met een zoetzure saus, die oorspronkelijk uit het oude China afkomstig is.

Lees verder…

Ik ben in Thailand en vlieg eind februari weer naar Nederland. Nu is er weer nieuws van de GGD, dat de Corona Pas, 6 maanden na de eerste inenting niet meer geldig is, behalve als je een booster gekregen hebt. Mijn Corona pas verloopt dus eind januari, terwijl ik eind februari pas terug vlieg naar NL. Krijg ik daar problemen mee?

Lees verder…

Lopburi (ลพบุรี), ook Lop Buri of Lob Buri genaamd, is een interessante stad op ongeveer drie uur rijden ten noorden van Bangkok. Het is één van de oudste steden in Thailand en alleen al daarom de moeite van het bezoeken waard.

Lees verder…

Waar een Thaise bankrekening rekening openen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 januari 2022

De vragen die ik heb zal vast wel eens eerder gesteld zijn maar ik stel hem nog maar eens. Wil in maart een Thaise bankrekening rekening openen omdat in de toekomst daar een groot aantal maanden per jaar verblijf. Wat is de beste bank in Thailand om een rekening te openen? Hoe kan ik het voordeligst een groot bedrag overmaken van mijn Nederlandse bank naar de Thaise bank?

Lees verder…

Je maakt van alles mee in Thailand (223)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: ,
30 januari 2022

In de serie verhaaltjes, die wij plaatsen over iets bijzonders, grappigs, merkwaardigs, ontroerends, vreemds of gewoons, dat lezers in Thailand hebben meegemaakt, vandaag: een avontuurlijke geocachingtrip met cannabisplanten en een rare Thaise snuiter.

Lees verder…

Wat betreft alle onzekerheid over het herstelbewijs voor het inreizen naar Thailand, heb ik gister via messenger contact gehad met de Thaise ambassade in Den Haag.

Lees verder…

Thaise taal voldoet aan enige universele regels

Door Tino Kuis
Geplaatst in Achtergrond, Taal
Tags:
30 januari 2022

In de NRC van vrijdag 28 januari jl. stond een artikel over de overeenkomst in vele talen van klank en betekenis in sommige woorden.  De betekenis van ruw zou in veel talen weergegeven worden door woorden met een rollende –r- . Het woord voor klein bevat vaak de klinker – ie-  en het woord voor groot de klinkers – oo- en – aa–. Hoe zit dat in het Thais?

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website