Vogelhuizen

Door Lung Addie
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
31 december 2021

Er loopt reeds geruime tijd een prachtige reeks over ‘vogels kijken in Thailand’. Wat ik echter mis, is iets over ‘Vogelhuizen’. Hiermee bedoelt Lung addie niet, wat de Vlamingen onder ons best zullen kennen, niet de huizen waar je kan gaan ‘Vogelen’.

Lees verder…

KLM annuleert terugvlucht (lezersinzending)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
31 december 2021

Op de laatste dag van het jaar zijn er wel vrolijkere manieren om wakker te worden dan met een e-mail van KLM in je inbox. Onze vakantie is nog niet halverwege of KLM annuleert nu reeds de terugvlucht BKK – AMS op 16/02/2022.

Lees verder…

Je maakt van alles mee in Thailand (32)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
31 december 2021

Als je eenmaal een herinnering over wat je meegemaakt hebt in Thailand hebt opgeschreven en aan de redactie hebt gestuurd, is er een goede kans, dat je je nog meer herinnert uit het verleden. Dat overkwam Paul, die in aflevering 27 vertelde over zijn zeemansreizen naar Thailand. Hij ging weer, nu als toerist, naar Thailand met Neckermann. Ouderen onder de bloglezers zullen zich mogelijk herinneren, dat Neckermann begin jaren 70 veel reizen naar Thailand organiseerde. Wellicht is toen ook voor het eerst het woord sekstoerist gebruikt.

Lees verder…

Je kan je afvragen of de timing erg handig is, maar daar zitten ze niet echt mee. De Thaise luchtmacht is gecharmeerd van de F-35 Joint Strike Fighter-jet van Lockheed Martin. Daarvan willen ze er graag 8 van aanschaffen in het fiscale jaar 2023.

Lees verder…

Thailand Visa vraag Nr 366/21: Jaarverlenging behouden?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
31 december 2021

Voordelen van een retirement visa Non Immigrant O. Ik verleng mijn jaarvisum jaarlijks, maar ben nooit langer dan 60 dagen aaneengesloten in Thailand. De laatste tijd vraag ik mij af of er meerdere voordelen zijn om een retirement visa te behouden.

Lees verder…

Ging het gisteren nog over oliebollen vandaag nemen we de vuurwerktraditie eens onder de loep. Een behoorlijk controversieel onderwerp want er zijn mensen die het prachtig vinden maar anderen haten het (vooral het geknal).

Lees verder…

Thailand Visa vraag Nr 365/21: Non-immigrant O en Re-entry

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
31 december 2021

Is het ook mogelijk om binnen de eerste 90 dagen met behulp van een Multiple entry naar bijvoorbeeld Nederland terug te gaan en na terugkeer binnen die 90 dagen het jaarvisum aan te vragen?

Lees verder…

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik een boontje heb voor Chiang Mai. Eén van de vele – voor mij alvast aantrekkelijke – pluspunten van de ‘Roos van het Noorden’ is de grote concentratie aan interessante tempelcomplexen binnen de oude stadsmuren. Wat Phra Sing of de Tempel van de Leeuwen-Boeddha behoort tot mijn absolute favorieten.

Lees verder…

Khao Kha Moo is een stoofpotje van varkensvlees met rijst. Het varkensvlees wordt urenlang gekookt in een aromatische mix van sojasaus, suiker, kaneel en andere kruiden, totdat het vlees lekker mals is. Je eet het gerecht met geurige jasmijnrijst, een gebakken ei en wat stukjes komkommer of augurk. De Khao Kha Moo wordt voor het opdienen besprenkeld met de varkensbouillon waarin het gekookt is.

Lees verder…

De oostelijke koereiger (Bubulcus coromandus) is een kleine witte reiger-soort die veelvuldig in Thailand voorkomt. Deze soort wordt door de IOC World Bird List beschouwd als een aparte soort, maar wordt vaak ook gezien als een ondersoort van de gewone koereiger, onder andere door BirdLife International.

Lees verder…

Mag ik in Thailand vanuit huis werken voor een Belgische firma?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 december 2021

Ik ben Belg en werk reeds sinds een jaar van thuis uit. Overtreed ik in Thailand een wet wanneer ik dit werk ginds uitvoer? Ik zou dus weliswaar (thuis)werken in Thailand, maar nog steeds voor een Belgische firma en mijn salaris wordt dus ook betaald door die firma.

Lees verder…

De geschiedenis van Lhong 1919 dateert uit de 19e eeuw. Het was de tijd, dat Chinees-Thaise kooplieden hun huizen aan de oevers van de Chao Phraya rivier bouwden en van daaruit handel dreven op de rivier. Lhong 1919 stamt uit 1850 en werd gebouwd door een Chinese edelman, genaamd Huay Chong Lhong. Hij bezat een aantal stoomboten en gebruikte Lhong 1919 als een handelscentrum.

Lees verder…

Reizen naar Thailand met een twee paspoorten (THT/NL)?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 december 2021

Er is al veel over geschreven en ik weet dat je Thaise vrouw kan reizen met een dubbel paspoort, echter heb ik nog twee vraagjes hierover. Stel je Thaise vrouw gaat langer dan 30 dagen naar Thailand en laat haar Nederlandse paspoort zien bij het inchecken op Schiphol, ontstaat er dan geen probleem als de incheckbalie om een visum vraagt?

Lees verder…

You-Me-We-Us: Covid-19

Door Erik Kuijpers
Geplaatst in Achtergrond, Cultuur
Tags: , ,
30 december 2021

Uit de serie You-Me-We-Us; indigenous people in Thailand, gaat dit deel over de invloed van Covid-19 op minderheden in Thailand zoals de Tai Yai en de Sea Gypsy.

Lees verder…

De opmaat naar de jaarwisseling is er een van tradities: oliebollen, appelflappen en vuurwerk (alleen dit jaar niet vanwege de coronacrisis). Om bij de oliebollen te beginnen, waar komt die traditie vandaan? Dat blijkt nog onduidelijk te zijn. Waarschijnlijk hebben ze hun oorsprong in een katholieke traditie, maar ze kunnen ook zijn meegenomen door Portugese joden.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website