Een gifbeker drink je niet zomaar. Maar in die tijd had de koning macht over leven en dood en zijn wil was wet. Dit is het laatste verhaaltje in het boek Lao Folktales.

Lees verder…

Hoewel de inreisvoorwaarden voor Thai en expats in principe hetzelfde zijn als die voor buitenlandse toeristen geldt er wel een uitzondering. De medische verzekering met een dekking van 50.000 dollar is voor expats en terugkerende Thai niet van toepassing.

Lees verder…

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zaterdag aangekondigd dat Thailand op 1 november nog eens bezoekers uit nog 17 landen zonder quarantaine zal toelaten, mits ze volledig zijn gevaccineerd en voor vertrek een bewijs hebben van een negatieve Covid-19-test. Het aantal landen op de lijst wordt daarmee verhoogd tot 63.

Lees verder…

Het Thaise ministerie van Buitenlandse zaken heeft een overzicht gemaakt van veelgestelde vragen en antwoorden over de Thailand Pass. Er staat niets nieuws in, maar voor de volledigheid publiceren wij het hier ook voor onze lezers.

Lees verder…

Scholen in thailand op 1 november weer open

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
31 oktober 2021

Na maanden gesloten te zijn geweest, gaan de scholen morgen de scholen in Thailand weer open. Echter niet elke school zal de lessen volledig hervatten.

Lees verder…

In heel Europa is vannacht de klok teruggezet naar de standaardtijd, ook wel wintertijd genoemd. Om 03.00 uur Nederlandse tijd gaat de klok een uur terug. Het tijdsverschil tussen Thailand en Nederland/België is vanaf vandaag weer 6 uur.

Lees verder…

Betreft: Thailand Visa vraag Nr 273/21 Mijn opmerking: vraagsteller wil het in NL regelen. Maar zou de vraagsteller ook op Visum-exemption (30 dagen + verlengbaar) kunnen gaan en aldaar zelf tijdig bij Immigration een Non -Immigrant O kunnen aanvragen?

Lees verder…

Volgens de Thaise ambassade (Belgie) moet men een visa (90 dagen) aanvragen tenminste 45 dagen op voorhand. Is dit juist of heb ik het mis? Op hun site is alles al voorbehouden en kan ik geen afspraak aanvragen.

Lees verder…

Mijn vraag is kan ik Ezetrol 10mg nemen, ik wil zeker geen statines gebruiken.

Lees verder…

Frans Amsterdam is weer neergestreken in Pattaya en vermaakt ons, tot er geen ‘vind ik leuk’ waarderingen meer zijn, met zijn belevenissen in een vervolgverhaal:
In het Dynasty Inn Hotel heb ik nooit klachten over de werkzaamheden van de kamermeisjes. Er is er echter één waar ik het toch even met u over wil hebben.

Lees verder…

Vis kweken in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 oktober 2021

Even iets anders dan corona. Sinds kort zijn wij bezig met het kweken van de vis. Wij hebben geen opleiding daarvoor, en daarom zoeken wij naar kennis hierover. Wij hebben een grotere kwekerij in Thailand bezocht en wat literatuur gelezen.

Lees verder…

Thailand is de strandbestemming bij uitstek. Dat kan ook niet anders want Thailand heeft ongeveer 3.200 kilometer tropische kustlijn, er zijn dan ook honderden prachtige stranden en eilanden om uit te kiezen.

Lees verder…

Hoe voorkom ik hoge kosten bij gebruik Mor Chana app?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 oktober 2021

Ik heb een vraag over de Mor Chana app. Ik neem aan dat bij gebruik van deze app de dataroaming aan moet staan. Is het dan niet noodzakelijk een Thaise SIM-kaart te gebruiken om hoge kosten te voorkomen? Vodafone rekent € 5.- per dag voor gebruik buiten de EU.

Lees verder…

Een koninklijke kat braaf slaan? De schelm speelt met vuur…

Lees verder…

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op 29-10-2021 het reisadvies voor Thailand aangepast. 

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website