Na Phuket zullen ook meerdere toeristische bestemmingen worden geopend voor gevaccineerde buitenlandse toeristen, maar mocht het aantal binnenlandse besmettingen toenemen, dan zal Thailand het reizen naar kleinere eilanden beperken, zegt minister Phiphat Ratchakitprakarn (Toerisme en sport).

Lees verder…

Japan schenkt Thailand begin volgende maand, 1,05 miljoen doses van het AstraZeneca-vaccin. Thailand betaalt uitsluitend de transportkosten. Het ministerie van Volksgezondheid heeft hiervoor al budget gereserveerd.

Lees verder…

Waarom moest een vader zijn stervende zoon in de steek laten om 200 baht te ontvangen? En waarom dacht een vrouw dat de Amerikanen naar Thailand kwamen om te fokken? Ga eens rustig zitten voor deze prachtige korte verhalen uit 1958 over het dorpse leven in Isaan, ontroerend geschreven met bijtende humor en schrijnende beelden. Een zeldzaam kijkje in het zware dagelijks leven van de Isaanse boer.

Lees verder…

Thailand Visa vraag Nr 149/21: Visa Exemption – Verlenging

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
30 juni 2021

Visa exemption is nu geldig voor 45 dagen las ik. Heeft te maken met de 14 daagse quarantaine. Is het mogelijk om een verblijf op basis van visa exemption te verlengen met 30 dagen in een plaatselijk immigratie kantoor?

Lees verder…

Bij welk priveziekenhuis in Thailand kan ik nu of binnen enkele weken (niet pas in oktober) tegen betaling een Covid-vaccin van Janssen of Astra Zenica krijgen?

Lees verder…

Mijn Thaise vrouw heeft 2 jaar voor ons huwelijk een nieuwe Toyota Yaris gekocht. Het gevolg is nu dat deze nieuwe auto slechts 7.000 km op de teller heeft en niet wordt gebruikt. Nu kan ze mede door de crisis haar maandelijkse betaling a 8.700 baht per maand niet meer betalen.

Lees verder…

Lezersvraag: Wat zijn de voordelen van de Thaise ID Card?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 juni 2021

Indien je gehuwd bent met een Thaise is het dan mogelijk om een Thai ID Card te bekomen en zo ja wat zijn de voordelen hiervan?

Lees verder…

Thaise Jasmine plukt kersen in de Betuwe

Door Gringo
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags:
29 juni 2021

Mijn goede vriend Peter ken ik al enkele jaren als een van de weinige Nederlandse bezoekers van Megabreak. Hij en zijn Thaise vriendin Jasmine spelen regelmatig een potje poolbiljart en zijn ook beiden steeds met wisselend succes deelnemer aan de wekelijkse toernooien.

Lees verder…

Het ministerie van Volksgezondheid gaat asymptomatische Covid-19 patiënten toestaan om in thuisisolatie te gaan om zo ziekenhuisbedden vrij te maken voor ernstig zieken.

Lees verder…

Zijn er preventieve testen – zoals PSA voor prostaatkanker – om tijdig pancreaskanker te ontdekken?

Lees verder…

Indien je in Thailand gehuwd bent en je moet een verlenging van je visa aanvragen voor één jaar, kies je dan best voor een Marriage Visa of een Retirement Visa? Wat zijn de voor (en nadelen) van beide?

Lees verder…

Ik heb te koop: Jonge Mechelse herders, 9 weken oud en ingeënt. Plaats Lopburi. Zeer geschikt als politiehond.

Lees verder…

In de periode tussen 1925 en 1957 vonden belangrijke veranderingen plaats in de Thaise gewoonten en opvattingen die heden ten dage nog voor een groot deel gelden. Voortbouwend op de modernisering van de staat en het onderwijs onder koning Chulalongkorn werd een nieuwe Thaise identiteit geschapen die de vele diverse plaatselijke gebruiken en gewoonten moest gaan vervangen om zo één natie en één volk te smeden. Luang Wichit Wathakan was de grote vormgever.

Lees verder…

Ik probeer contact te krijgen met Travel2be vanwege de terugvordering van betaalde tickets. Dat lukt niet.

Lees verder…

Weet iemand toevallig nog of het mogelijk is om nog met bankbiljetten (met het logo van koning Rama 9) te betalen in Thailand?

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website