Er zijn nogal wat verschillen tussen de autoverzekeringen in Thailand en wat wij vanuit Nederland en België gewend zijn. Hierbij een uitleg van de regels en hoe het werkt in de praktijk.

Lees verder…

Eerder dit jaar schijnt Premier Prayuth aangedrongen te hebben op een grondige hervorming en reorganisatie van de Royal Thai Police. Aan zijn opmerking werd toen niet al te veel aandacht besteed, althans, ik heb er niet veel van gezien of gelezen.

Lees verder…

Het grootschalige vaccinatieprogramma in Thailand tegen Covid-19 begint volgende maand, ook alle buitenlanders in Thailand kunnen dan een prik krijgen. 

Lees verder…

De stand van zaken betreffende de corona infecties in Thailand is, dat er per 30 mei al 22 provincies in de witte zone liggen, hetgeen betekent, dat geen enkel infectie meer wordt gemeld. Nog slechts 4 provincies inclusief Bangkok liggen in de rode zone met meer dan 100 infectiegevallen.

Lees verder…

Vraag aan huisarts Maarten: Heb ik een ontstoken been?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags:
31 mei 2021

Het is nu net of het been op ontploffen staat en de knal rode huid ziet er ook raar uit. Ik heb veel tijd om na te denken en wat er met mijn been gebeurt misschien een ontsteking is? Het been heeft een voorgeschiedenis dat misschien kan helpen met een prognose maken.

Lees verder…

Een digitale nomade is iemand die zijn werk via internet doet en daardoor niet afhankelijk is van de locatie. Hij/zij leeft een “nomadisch” bestaan door veel te reizen en op die manier optimaal gebruik te maken van hun flexibele manier van werken en geld verdienen.

Lees verder…

Lezersvraag: Namen van je ouders bij aankoop condo?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
31 mei 2021

Is het normaal dat de verkopende partij van een nieuwe condo de namen van je ouders wilt hebben?

Lees verder…

Ik las hier op het blog dat de Thaise regering in 2 maanden iedereen wil vaccineren. Ik heb zo mijn twijfels of dat lukt, hoe denken de andere lezers daar over? Ik hoop natuurlijk wel dat het lukt omdat Thailand dan weer open kan voor toeristen.

Lees verder…

Lezersvraag: Kantoortje bij NL ambassade

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 mei 2021

Nog niet zolang geleden werd vermeld, dat het gebouw tegenover de Nederlandse ambassade gesloopt was. Het kantoortje voor foto’s en andere formaliteiten bestaat dat ook niet meer?

Lees verder…

Ongeveer driekwart van de Thaise bevolking voelt zich momenteel ‘angstig en hopeloos’ door de Covid-19 pandemie, dat blijkt uit een opinieonderzoek door Suan Dusit Rajabhat University of Suan Dusit Poll.

Lees verder…

De Tourism Authority of Thailand (TAT) laat weten dat het Thaise kabinet heeft ingestemd om de noodtoestand met twee maanden te verlengen tot 31 juli 2021.

Lees verder…

Lezersvraag: Mijn huis begint te verzakken, wat kan ik doen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 mei 2021

Mijn huis in de Isaan (voor mijn vriendin, maar ik het het betaald) is 8 jaar geleden gebouwd. Op de traditionele manier met heel veel palen in gaten met beton. Destijds is de grond opgehoogd maar ze zijn al na een paar weken gaan bouwen. De grond is dan waarschijnlijk niet voldoende ingezakt. Dat denk ik maar ik heb geen verstand van huizen bouwen.

Lees verder…

Proficiat voor jullie artikelen, steeds goed, maar heb wel een vraag over jullie artikel over Koh Chang die u op 23 mei jl. hebben “gepost”. U zegt hierin dat Koh Chang op Phuket na het grootste eiland is van Thailand. Dit onderwerp heb ik op verlof meermaals besproken met zowel locale bewoners als…. maar we zijn er nooit uitgekomen.

Lees verder…

Lezersvraag: Mogen in Jomtien de zwembaden open per 1 juli?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 mei 2021

Weet iemand of er al beslist is dat de zwembaden in Jomtien terug open mogen vanaf 1 juni?

Lees verder…

Registratie voor vaccinatie in Hua Hin

Door Rembrand van Duijvenbode
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
29 mei 2021

Ondanks dat de Thaise regering riep dat buitenlanders zich pas vanaf 7 juni 2021 konden inschrijven voor vaccinatie is het Hua Hin Hospital deze week al begonnen met registratie. Ze hebben daarom in Market Village en in Bluport een inschrijfpost opgezet. Ook in het ziekenhuis zelf is inschrijving mogelijk.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website