De bouw heeft 8 jaar geduurd en 22,9 miljard Baht gekost, maar nu kan Bangkok er trots op zijn, dat het de thuisbasis is van ‘s werelds grootste parlementaire complex. Het complex, “Sappaya Sapasathan” genoemd, heeft een vloeroppervlak van 424.000 vierkante meter en wordt op 1 mei officieel in gebruik genomen

Lees verder…

Het Centre for Covid-19 Situation Administration, het adviesorgaan voor de regering, komt vandaag met een reeks aangescherpte maatregelen die ook gevolgen hebben voor buitenlanders die naar Thailand willen reizen. Zo wordt de verplichte quarantaine voor alle aankomsten in Thailand weer 14 dagen in plaats van 7-10 dagen voor volledig gevaccineerde buitenlanders. 

Lees verder…

De populaire Thaise komiek “Kom Chauncheun” is vanochtend gestorven, nadat hij 18 dagen geleden een Covid-19 besmetting heeft opgelopen waarvoor hij behandeld werd in het ziekenhuis.

Lees verder…

De KLM in Bangkok

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond, Vliegtickets
Tags: ,
30 april 2021

Sinds jaar en dag is onze nationale trots, de KLM in Bangkok aanwezig, want het is altijd een belangrijke bestemming geweest, soms als eindbestemming, maar vaak ook als tussenstop naar een andere Aziatisch land. Ja, ik weet het, ik mag eigenlijk geen KLM meer zeggen, want het is inmiddels Air France/KLM. Voor mij blijft het gewoon de KLM, die mij naar vele bestemmingen heeft gebracht en dat kan ik van Air France niet zeggen.

Lees verder…

Weet iemand of het Certificate of Entry ook te verkrijgen is bij het consulaat in Amsterdam? Of kan dit alleen bij de ambassade in Den Haag? 

Lees verder…

Lezersvraag: Waar kan ik een E-ID kaartlezer kopen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 april 2021

Ik ben dringend op zoek naar een shop waar ik een E-ID kaartlezer kan kopen die ik kan gebruiken met mijn Belgische ID. Om een notariële volmacht te maken met mijn Belgische notaris ivm de verkoop van een garagebox.

Lees verder…

Gele vaccinatie boekje. Verschillende keren gelezen, dat je de vaccinatie tegen Covid 19, kunt laten bijschrijven in je gele vaccinatie boekje. Vandaag de eerste prik gekregen, na mijn vraag op de prik locatie of ze de prik willen registreren in mijn gele vaccinatie boekje, kreeg ik te horen dat ze dat NIET mogen doen. Ik moest de sticker waarop mijn vaccinatie staat, maar in het boekje moest plakken.

Lees verder…

Het plan van AstraZeneca om zijn Covid-19 vaccin in Thailand te produceren, heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt. Naar verwachting zal de  eerste batch van lokaal geproduceerde vaccins in juni klaar zijn voor levering aan de regering.

Lees verder…

Het gaat niet erg snel met het vaccineren van de Thaise bevolking. Er komt dan ook steeds meer kritiek. Niet alleen vanuit de bevolking maar ook vanuit het bedrijfsleven. De Federation of Thai Industries (FTI) verwacht dat de productiesector 100 miljard verlies leidt door de derde golf besmettingen.

Lees verder…

Los van alle klagers en negatievelingen, zijn er genoeg mensen die positief tegen het leven in Thailand aankijken, maar die laten niet vaak van zich horen. Iemand, die zo’n hartenkreet als het ware uitschreeuwt, wilde ik wel eens ontmoeten. Ik maakte een afspraak met hem en trof hem op zijn vaste stek in de Eagle Bar in Jomtien. Rens is een goedlachse Amsterdammer uit de Dapperbuurt.

Lees verder…

Lezersvraag: Hoe zit het met de vaccinatiebereidheid in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 april 2021

Hoe zit het momenteel met de vaccinaties in Thailand? Is de bereidwilligheid om zich te laten vaccineren groot of juist niet?

Lees verder…

Met de trein reizen is een ontspannende bezigheid, het mag wat langer duren dan bijvoorbeeld met de auto, maar de trein in Thailand biedt prachtige uitzichten op weelderige velden, bossen en lokaal leven. Zo ook de 911 speciale trein, waarmee u deze zomer een dagtrip van Bangkok naar de kustplaats Phetchaburi kunt maken.

Lees verder…

Lezersvraag: Mijn hulpbehoevende Thaise vrouw afhalen op Schiphol

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 april 2021

Mijn vrouw vliegt normaal gezien eind mei 2021 met KLM vanuit Bangkok naar Amsterdam. Wij wonen in België wat met zich meebrengt dat ik mijn vrouw moet gaan afhalen op Schiphol met eigen wagen. Dit hebben wij in het verleden bijna altijd zo gedaan. Nu met de corona/covid maatregelen weet ik echter niet waaraan of waaraf?

Lees verder…

Hoeveel moet ik per maand betalen voor mijn 2 kinderen? Ik heb 2 kinderen met een Thaise. Zelf woon ik in Nederland en zij wonen in Thailand. De kinderen zijn 5 en 4 jaar oud.

Lees verder…

Wat kan wel en wat niet in Thailand?

Door Redactie
Geplaatst in Cultuur, Thailand tips
Tags: ,
29 april 2021

Ga je binnenkort naar Thailand op vakantie? Zorg dan dat je in ieder geval dat je de onderstaande ‘tips’ goed doorgelezen hebt. Je enigszins aanpassen aan de Thaise gebruiken en cultuur wordt door de Thai erg op prijs gesteld.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website