We willen er liever niet aan denken, maar aan alles komt een einde, zelfs aan ons leven. In Thailand is actieve euthanasie uitgesloten, het gevolg van een boeddhistische levenswijze en de neiging van artsen en ziekenhuizen om de patiënt zo lang mogelijk als ‘betalende gast in leven te houden.

Lees verder…

Een verpleegster injecteert het CoronaVac vaccin dat is ontwikkeld door het Chinese Sinovac. Het is de de eerste batch vaccins tegen het coronavirus, die woensdag arriveerde in het land. Het wordt toegediend aan eerstelijns medisch personeel in een ziekenhuis in Nonthaburi op 28 februari 2021.

Lees verder…

In Thailand is 17 maart de dag waarop de liefhebbers van Thaiboksen (Muay Thai) stilstaan bij deze sport. Het is geen officiële feestdag, maar er zijn evenementen in verschillende Muay Thai-stadions en trainingskampen. Tevens is het een dag met een bijzondere betekenis voor de stad Ayutthaya, de thuisbasis van de legendarische Thaibokser Nai Khanom Tom.

Lees verder…

Zoals we al vernomen hebben zal het Belgisch consulaat eind juni stoppen met het uitgeven van een affidavit (of inkomstenverklaring). Mijn vraag is het volgende, ik heb een vriend die mij meedeelde dat het affidavit document geldig is 6 maanden na datum uitgegeven door het consulaat.

Lees verder…

Helaas is de school in Pattaya waar men Nederlands kan leren vanwege ziekte van de eigenaar gesloten. Mijn vriendin heeft momenteel haar 3e examen leesvaardigheid niet behaald. Is er iemand in Pattaya die mijn vriendin in de ochtenduren van 10:00-12:00 uur kan helpen met het onderdeel leesvaardigheid? Hiermede kan voorkomen worden dat zij naar Bangkok moet reizen naar de Nederlandse school.

Lees verder…

Lezersvraag: Werken eieren wondhelend?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
28 februari 2021

Draagt het eten van eieren bij tot de heling van een ontstoken wonde zoals mijn behandelende Thaise arts beweert?

Lees verder…

Het ministerie van Transport gaat voor een aantal snelwegen de maximumsnelheid voor personenauto’s, verhogen van 90 naar 120 km. Begin april wordt de maatregel naar verwachting gepubliceerd in de Royal Gazette.

Lees verder…

Lezersinzending: Affidavit – Belgische Ambassade

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
27 februari 2021

Vandaag had ik contact met de Belgische ambassade ivm het affidavit. Men zou in april of mei aanstaande geen affidavit meer afleveren.

Lees verder…

Lezersinzending: Schoenen op maat laten maken in Chiang Mai

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
27 februari 2021

Voor wie daar interesse in heeft, je kunt schoenen op maat laten maken bij COBRA, te vinden in Chiang Mai-land (in Chiang Mai). Dat is gelegen aan de linkerkant komende van de stad, ongeveer 75% v/h land doorrijden, alvorens je op de ringroad (Nong Hoi – Airport) uitkomt.

Lees verder…

Thailand Visa vraag Nr 044/21: Thai Marriage

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
27 februari 2021

Heb een korte vraag maar de antwoorden zullen niet zo kort zijn denk ik. Ik wil tussen nu en niet afzienbare tijd emigreren naar Thailand om bij mijn vrouw te gaan wonen. Nu zit ik te twijfelen of ik in Nederland alles ga regelen bij de Thaise ambassade voor een Thai marriage visa of in Khon Kaen, waar ik wil gaan wonen.

Lees verder…

Vandaag de jaarlijkse verlenging van mijn verblijf in Thailand bij Immigration in Pattaya/Jomtien aangevraagd. Als bewijs van inkomen lever ik iedere jaar een brief van de bank waar ik permanent 800.000 Baht voor dat doel heb. En voor het eerst sinds vier jaar dat ik dat doe, kreeg ik na afloop een papier dat meldt dat ik over drie maanden aan Immigration Office moet laten zien dat er steeds 800.000 op de rekening staat.

Lees verder…

Gringo schrijft over de irritante “Service charge” in Thailand die soms bij een rekening wordt opgeteld. Mocht je denken dat dit een extraatje voor het personeel is, dan kom je soms ook bedrogen uit.

Lees verder…

Een paspoort is een document waar men zeer zorgvuldig mee om moet gaan. Behalve dat het gebruikt wordt bij het reizen naar het buitenland wordt het ook soms gebruikt als identificatiebewijs. Maar in alle gevallen mag het nooit afgegeven worden.

Lees verder…

Onlangs is verzekeringsmaatschappij Conservatrix failliet gegaan. Zijn er in Thailand ook gedupeerden die zijn uitgeschreven in Nederland? Hebben we dan nog recht op een uitkering van de levensverzekering?

Lees verder…

Lezersvraag: Wat kost een koe in Isaan?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
27 februari 2021

Is er iemand bekend met de prijs van een koe. Familie in de Isaan wil een koe kopen en vraagt daarvoor om geld. Maar ik heb geen idee wat een koe zou mogen kosten?

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website