De Covid-19 restricties in de provincie Chon Buri en Pattaya zijn versoepeld. De provincie is veranderd van rode naar oranje zone, waardoor bedrijven vanaf morgen hun normale werkzaamheden kunnen hervatten.

Lees verder…

De vakbond van de spoorwegpersoneel verzet zich tegen de sluiting van centraal station Hua Lamphong in november dit jaar, wanneer alle treindiensten worden overgeheveld naar het gloednieuwe Bang Sue Grand Station in Bangkok.

Lees verder…

Een klassiek liefdesverhaal uit Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Relaties
Tags: , ,
31 januari 2021

Over hoe je met Thaise dames omgaat, zijn duizenden verhalen geschreven, ja zelfs vele boeken in de winkel te vinden en toch….sommigen leren het nooit. U en ik, als ervaren Thailandganger weten van de hoed en de rand, maar voor nieuwkomers toch nog maar weer een keer een klassiek voorbeeld van wat op een ”liefdesdrama” dreigt uit te lopen.

Lees verder…

24 uur Nana (Foto’s)

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond, Adult, Bangkok, Steden, Uitgaan
Tags: , ,
31 januari 2021

Nana is een wijk bij Sukhumvit Soi 4, vooral beroemd of misschien wel berucht om het nachtleven. De aanwezigheid van het adult entertainment center Nana Plaza heeft hier zeker aan bijgedragen.

Lees verder…

Mijn vriendin wil schoenen en kleding online gaan verkopen, via Facebook en Line. Maar mag dat zo maar? Hoeft een Thai geen inschrijving te hebben bij de Thaise Kamer van Koophandel? En hoe zit het met de afdracht van belasting en zo? Ik heb geen zin in problemen want als het er dan op aan komt kan ik de portemonnee weer trekken.

Lees verder…

Ik heb een vraag over trouwen in Thailand als je al met je Thaise lief wettig getrouwd bent in Nederland? Mijn Thaise vrouw en ik wonen in Nederland en zijn voor de wet hier getrouwd.

Lees verder…

Toen Haiko Emanuel een paar jaar geleden zijn plannen ontvouwde voor een Nederlandse huisartsenpost, trokken velen hun wenkbrauwen op. Thailand is toch rijk voorzien van ziekenhuizen en klinieken?

Lees verder…

Na een maand van sluiting vanwege de recente Covid-19 uitbraak gaat het Phyathai Palace in februari weer open. 

Lees verder…

Een leuke dag in Bangkok voor slechts € 82,- (video)

Door Redactie
Geplaatst in Bangkok, Steden
Tags: , ,
30 januari 2021

Thailand is wellicht niet meer zo goedkoop als in het verleden, desondanks kan je voor slechts € 82,- (100 dollar) een leuke dag hebben in de wereldstad Bangkok.

Lees verder…

Duivenmelken in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
30 januari 2021

Gringo raakte in gesprek met een Engelsman en zijn vrienden, die aan een poolbiljarttoernooi in Megabreak deelnamen. Ze waren op vakantie in Pattaya, maar vooral in Thailand voor de “Thailand Grand Pigeon Race” die op dit moment in het laatste stadium is. Wat? Een duivenwedstrijdvlucht in Thailand?

Lees verder…

Lezersvraag: Kan ik Nederland een vaccinatie tegen Covid-19 krijgen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 januari 2021

Medio april vlieg ik terug van Thailand naar Nederland voor familiebezoek. Zou ik dan in mijn oude woonplaats Gouda, een Covid-19 vaccinatie kunnen krijgen? Ik sta niet meer in Nederland ingeschreven maar ik wil het dan aan mijn voormalig huisarts vragen of aan de GGD? Zou dat kunnen? Ik ben 72 jaar en heb een Nederlands paspoort. Als ik die prik eventueel zelf moet betalen is dat op zich prima voor mij.

Lees verder…

Lezersvraag: Welke documenten zijn nodig om te trouwen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 januari 2021

Welke documenten moet ik vanuit Nederland meenemen als ik in Thailand wil trouwen? Of is alles wat ik nodig heb op de Nederlandse ambassade te verkrijgen?

Lees verder…

Toen Mowae 36 jaar geleden werd geboren in een hut in de jungle van Myanmar, had niemand kunnen voorspellen dat hij ooit aan de slag zou gaan als huisarts bij Be Well, de Nederlandse kliniek in Hua Hin. Maar al op jeugdige leeftijd stond voor Mo vast dat hij dokter wilde worden. En dankzij een combinatie van droom, hoop en doorzettingsvermogen is dat gelukt.

Lees verder…

Chiang Rai en fietsen..…..(6)

Door Cornelis
Geplaatst in Activiteiten, Fietsen
Tags: ,
29 januari 2021

Ik heb honger! Wanneer ik dat als kort na de 2e wereldoorlog geboren kind durfde te zeggen kreeg ik van mijn ouders meestal als reactie: ‘jij hèbt géén honger! In de oorlog hadden we honger, jij hebt hooguit trek!’

Lees verder…

Thailand is voornemens een aantal Covid-19 maatregelen afschalen. Gisteren heeft een sub-commissie van het CCSA daarover overeenstemming bereikt en morgen neemt de commissie een bindend besluit.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website