Ik heb bijna 3 jaar geleden een gecompliceerde buikoperatie ondergaan in het Radsjaveh ziekenhuis in Chiangmai en ben daarvoor 10 dagen in totaal in een ruime privekamer met balkon en badkamer daar verbleven.

Lees verder…

Houdbaarheid van pvc-materialen in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
30 november 2020

In Thailand wordt heel veel pvc-materiaal gebruikt. Gemakkelijk en snel verwerkbaar. In de woningen zijn de waterleidingen allemaal nagenoeg van het pvc-materiaal. De pijpen en de verbindingsstukken even goed schuren, pvc-lijm ruim opsmeren en de stukken in elkaar schuiven. Een heel snelle oplossing.

Lees verder…

Wellicht kom ik met een aantal vragen die allang beantwoord zijn op Thailandblog. Ik heb pas ruim anderhalf jaar geleden in Thailand mijn heel bijzondere liefde gevonden terwijl ik er niet naar op zoek was. Ze is niet op westers geld uit en werd het verrassende geluk in mijn leven op latere leeftijd. Graag lees ik, en hopelijk met mij ook prille lotgenoten, over ervaringen van mensen die de inburgeringsprocedure zelf of vanaf de zijlijn al meegemaakt hebben.

Lees verder…

Mijn Certification of Entry is nog under consideration in Brussel waar dat een week duurt. Ik hoop 16 december naar Bangkok te kunnen vliegen. Op 26 maart 2021 moet ik mijn non immigrant O-A retirement visum verlengen in Chiangmai.

Lees verder…

Lezersvraag: Wat kost het in Euro’s als je in Pattaya wilt leven?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 november 2020

Ik ben nog geen pensionado maar wel bijna! Wat heb je per maand als alleengaande man nodig in Euro’s als je een appartement in Pattaya wil huren en daar wil leven? Een van ongeveer 60 m2. Wat is normaal bedrag voor levensonderhoud (exclusief ziektekostenverzekering). Ik ga ook geen auto rijden.

Lees verder…

Ik heb al jaren een reisbijstandverzekering bij Europ Assistance. In het contract staat dat de verzekerde gedekt is tot een bedrag van 1.250000 euro in het buitenland ingeval van ziekte, maar er staat niet expliciet voor COVID-19 bij. Word dit aanvaard door de Thaise autoriteiten denken jullie?

Lees verder…

Vraag aan huisarts Maarten: Pijn in de rug

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: , ,
29 november 2020

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen. Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd Klacht(en) Voorgeschiedenis Medicijngebruik, ook supplementen etc. Roken, alcohol Overgewicht Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek Eventueel bloeddruk …

Lees verder…

Ik ben 58 jaar en woon in Nederland. Ik wil graag 6 a 7 maanden naar Thailand, welk visum heb ik hiervoor nodig? Ik ga er even vanuit dat alles weer normaal is, maar graag hoor ik hoe het nu zou moeten gaan?

Lees verder…

Lezersvraag: Waarom moet ons huis gezegend worden?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 november 2020

Begin 2020 hebben wij onze bouwgrond gereed laten maken (verhogen en verharden) om begin 2021 te starten met de bouw van onze woning. Nu wil mijn Thaise vrouw dat het huis gezegend gaat worden, Dat moet volgens mij als de eerste palen de grond in gaan en later nog een keer als het huis klaar is. Voor mij hoeft dat niet ik heb niet met deze poespas, maar ik wil ook geen ruzie met mijn vrouw hierover.

Lees verder…

Lezersvraag: Zetel met afstandbediening vanuit Belgie naar Bangkok

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 november 2020

Ik ben op zoek naar een manier om mijn zetel met afstandbediening vanuit Belgie naar Bangkok en dan naar mijn huis te zenden. Kan iemand mijn helpen tegen vergoeding?

Lees verder…

Ik heb een COE gekregen van de Thaise ambassade op grond van mijn huwelijk met mijn Thaise vrouw. Dus ging ik naar het Thaise consulaat in Amsterdam vanmiddag om informatie te krijgen voor een visum. Ik wil namelijk in aanmerking komen voor een Non Immigrant O visum. Ik wil geen O-A visum omdat ik goed verzekerd wil zijn in Thailand voor mijn ziektekostenverzekering.

Lees verder…

In juni van dit jaar stond er een artikel op dit blog met een boekbespreking van het zesde deel in de serie Graham Marquand thrillers van de Belgische schrijver Roel Thijssen.

Lees verder…

Wapengekletter

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Achtergrond, Column, Joseph Jongen
Tags: ,
28 november 2020

Statistisch bezien bezitten 15 van de 100 inwoners van Thailand een vuurwapen. Elk jaar worden in Thailand meer dan 5.000 mensen doodgeschoten. Een simpel rekensommetje leert dat elke dag maar liefst 14 mensen op deze wijze koelbloedig de dood worden ingejaagd.

Lees verder…

Lezersvraag: Hond meenemen naar Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
28 november 2020

Ik woon nu in NL en wil, zodra het weer kan, naar Thailand en mijn hond meenemen. In het verleden is het al eens behandeld en het leek mij wel heel goed te doen. Nu lees ik op de website LICG dat de hond na aankomst 30 dagen in quarantaine moet. Heeft iemand recente ervaring met het vervoer van een hond naar Thailand?

Lees verder…

Lezersvraag: Virtueel vast telefoonnummer in Nederland?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
28 november 2020

Tot voor enkele jaren geleden had ik een virtueel vast telefoonnummer in Nederland dat ik gebruikte om naar Nederland te bellen en meer met name om vanuit Nederland gebeld te worden (bijvoorbeeld door mijn pensioenfonds). Dat Nederlandse nummer stond dan via VoIP doorgeschakeld met mijn computer in Laos en van daaruit weer doorgeschakeld naar mijn mobiel nummer daar. Zo was ik voor Nederland gemakkelijk en laagdrempelig bereikbaar. Ik betaalde toen € 10,- per jaar.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website