In een extra nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand in Bangkok wordt het Sinterklaasfeest van dit jaar als volgt aangekondigd.

Lees verder…

Mijn dochter bevalt volgend jaar en als kersverse opa wil ik daar zoveel mogelijk bij zijn. Nu is mijn planning om na iedere drie maanden af te reizen naar België en daar dan een maand verblijven. In totaal zouden we dan 90 dagen in Europa verblijven. Nu zegt een goede kennis van mij dat dit helemaal niet kan omdat mijn Thaise vriendin na terug komst van NL/België, minimaal 180 dagen in Thailand moet verblijven.

Lees verder…

Omdat mijn partner eind december teruggaat naar Thailand, zou ik graag willen weten wat er staat te gebeuren. Sommige mensen zeggen dat je altijd in Bangkok in quarantaine moet, terwijl mijn partner een ticket heeft naar Krabi. Ook zou ik meer duidelijkheid willen hebben over de kosten van de quarantaine. Zijn er goedkope hotels voor Thais beschikbaar? Moet de gehele quarantaine zelf betaald worden, ook al blijkt er geen geld te zijn?

Lees verder…

Is er hier in Thailand een Nederlandse of Vlaamse notaris (of kent iemand een notaris) die voor mij een volmacht kan opstellen voor het passeren van de koopakte? Of die mij op dit gebied kan adviseren?

Lees verder…

De nationale commissie infectieziektes heeft het ontwerp-voorstel voor het nationaal quarantainebeleid goedgekeurd. De commissie gaat akkoord met het voorstel de verplichte quarantaineperiode voor teruggekeerde Thai en buitenlanders te verkorten van 14 naar 10 dagen.

Lees verder…

Zeker vijfduizend personeelsleden van Thai Airways International (THAI) gaan met vervroegd pensioen. CEO Chansin zegt dat het personeel blij is met de regeling.

Lees verder…

De Duitse regering laat weten dat de Thaise koning tot nu toe geen regels heeft overtreden, zoals het verrichten van politiek werk op Duits grondgebied. Een vergadering van de commissie buitenlandse zaken van de Bundestag is tot deze conclusie gekomen.

Lees verder…

Gisteren ben ik naar Chiang Mai Immigration geweest voor het bekomen van een jaarverlenging op basis van 50+ met een Non Immigrant O visum. Ik had alle documenten goed voorbereid, vorige maand had ik reeds het Affidavit ontvangen van de Belgische ambassade te Bangkok.

Lees verder…

Lezersvraag: Contract voor vruchtgebruik

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
30 oktober 2020

Ik wil het contract voor vruchtgebruik laten maken voor, de condo die ik 3 jaar geleden heb gekocht op naam van mijn Thais zoontje die nu 8 jaar is.
En een stuk aangekochte grond die ik 5 jaar geleden heb gekocht en die op naam staat van mijn ex-vriendin, de moeder van mijn zoontje.

Lees verder…

Ik ben op zoek naar een man of vrouw hier in Thailand die mij zou kunnen helpen met een boek schrijven die ik ook wil gaan uitgeven, maar daar heb ik hulp bij nodig.

Lees verder…

Koh Phangan is door de lezers van het reismagazine Conde Nast Traveler genoemd als een van de vijf beste toeristische eilanden in Azië. Het eiland komt op de derde plaats na Cebu en de Visayan eilanden in de Filipijnen.

Lees verder…

Visum O-A. Ik ben er mee bezig en moet, volgens de instructies van de ambassade aanleveren: in het Engels een uittreksel uit het geboorteregister, en in het Engels een uittreksel uit burgerlijke stand. Die moeten dan weer beiden gelegaliseerd worden door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Iemand daar ervaring mee? Ik ben al jaren uitgeschreven uit Nederland. Mag het ook door een notaris worden gelegaliseerd?

Lees verder…

Ik heb sinds enkele dagen zwarte vlekjes voor mijn ogen. Lijkt net als of ik door een smerige bril kijk. Vooral als ik naar een wit of licht vlak kijk valt het op.

Lees verder…

Ze zijn er weer, we hebben ze een tijdje moeten missen maar nu is het eindelijk weer zover: Say Cheese gaat samen met u de aankomst van de echte Nederlandse Frikandellen in Hua Hin vieren. Aankomende vrijdag 30/10 tussen 18:00 en 22:00 uur, gaat Say Cheese de Frikandellen GRATIS aan u serveren…

Lees verder…

Ik heb in Nederland wat persoonlijke spullen die ik graag naar Thailand wil halen. Het gaat om een kast afmeting H,2.10- B,1.50 -D-0.65 en wat dozen met servies en glasservies. Wie heeft ervaring met een deelcontainer, omtrent kosten en bezorgtijd en invoerrechten?

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website