Thailand wil weer toeristen naar het land maar het ondertussen grossiert de regering in onduidelijkheden, verwarrende berichten en tegengestelde boodschappen. Kortom men heeft de zaakje niet goed voor elkaar

Lees verder…

Momenteel zie ik over de verlenging van de vrijstelling nog geen melding op de immigratiewebsite, of is er een officieel document over verschenen. Mogelijk wacht men op het verschijnen in de Royal Gazette. Maar ik denk dat we er wel van kunnen uitgaan dat de verlenging van de vrijstelling werd toegestaan.

Lees verder…

De inspanningen van de Thaise overheid om het binnenlands toerisme te stimuleren, blijken in Chang Mai geen resultaat op te leveren. Degene die open zijn, hebben maar een bezettingsgraad van 15 procent.

Lees verder…

De Thaise ambassade in Den Haag laat weten dat door de COVID-19 pandemie alle consulaire dienstverleningen tijdelijk worden opgeschort en dit van 28 september tot 2 oktober 2020. Alle contacten met de ambassade v.w.b. aanvragen voor COE (Certificate Of Entry) en visa dienen via telefoon of e-mail te gebeuren.

Lees verder…

Redactie: Weer e-mail meldingen van nieuwe reacties

Door Redactie
Geplaatst in Van de redactie
Tags:
30 september 2020

Enige tijd geleden hadden wij wat problemen met de website van Thailandblog door een plugin die vreemd deed. Dat euvel is inmiddels opgelost maar er was nog een probleempje wat aandacht nodig had: de automatische e-mail meldingen bij een nieuwe reactie onder een posting.

Lees verder…

Voor zij die er interesse in hebben en aan de voorwaarden voldoen. De aanvraagperiode 2020 voor het bekomen van een “Permanent Resident permit” is geopend. Je kan je aanvraag indienen tussen 1 oktober 2020 en 30 december 2020.

Lees verder…

Vraag aan huisarts Maarten: Alternatief voor medicijn Lixiana

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags:
30 september 2020

Verblijf momenteel in Cambodja, ben 71 jaar. Ben vierentwintig januari aangekomen en wilde na vier maanden terug. Ik gebruik medicijnen Lixiana 60mg en Metoprolol 25mg. Nu is de Lixiana op en heb ik van het ziekenhuis hier Walfarine 2 mg gekregen.

Lees verder…

Lezersvraag: Kan ik mijn huis in Udon Thani verhuren?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 september 2020

Ik ga voor meerdere jaren terug naar Nederland en heb een huis in Udon Thani die ik wil verhuren. Nu vrees ik dat mijn ex, als zij dit hoort, in mijn huis gaat wonen. Zij is de eigenaar van de grond. Ikzelf kan er de komende 15 jaar gewoon wonen, daarna is alles van mijn ex.

Lees verder…

Lezersvraag: Hoeveel bedraagt schoolgeld in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 september 2020

Mijn stiefzoon gaat volgend jaar naar de hogeschool, hij wordt dan 19 jaar. Wat zijn de kosten om hem te laten studeren? Dus schoolgeld voor 1 jaar. Hij zou graag elektricien worden.

Lees verder…

Je maakt van alles mee in Thailand (126)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
29 september 2020

Zoals we in ons laatste artikel over deze serie gezegd hebben, zijn we er van overtuigd, dat er onder onze lezers nog veel gedachten leven van iets bijzonders, grappigs, merkwaardigs, ontroerends, vreemds of gewoons, dat zij in Thailand hebben meegemaakt. De mogelijkheid om dat op Thailandblog met anderen te delen, is veelvuldig gebruikt. Bloglezer Peter Dekkers heeft daarvan de smaak te pakken, want na zijn verhaal in aflevering 125 is ook de aflevering van vandaag van hem. Is de volgende aflevering van u afkomstig?

Lees verder…

Het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) heeft maandag het plan goedgekeurd om zes groepen buitenlanders, waaronder toeristen, toe te laten in Thailand. Het opstarten van het toerisme is noodzakelijk om de schade de Covid-19 pandemie aan de economie heeft toegebracht, enigszins te herstellen. 

Lees verder…

Eind juli hebben wij op dit blog de benoeming van een nieuwe Belgische ambassadeur aangekondigd. Mevrouw Sybille de Cartier heeft nu op de Facebook pagina van de Belgische ambassade haar aankomst in Bangkok als volgt gemeld.

Lees verder…

Vraag aan huisarts Maarten: Bobbeltje in de anus

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags:
29 september 2020

Sinds een dag of 10 heb ik een klein bobbeltje in de anus, ongeveer 1 cm in de anus onderhuids, zacht, niet groter dan sinaasappelpit, niet gevoelig, gewone ontlasting. Absoluut geen last van en uitsluitend met vinger voelbaar. Kan het kwaad?

Lees verder…

Thailand visavraag Nr 158/20: Openen bankrekening

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
29 september 2020

Ik ben van plan in Thailand te gaan wonen. Ik heb in het verleden geprobeerd een bankrekening te openen Kasikorn, maar dat kon niet voordat ik daar woon. Maar hoe kan ik dan 800.000 baht op een rekening plaatsen voor een visum?

Lees verder…

Lezersvraag: Kan ik mij laten cremeren in Thailand in een crematorium?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 september 2020

Ik heb een vraagje over crematie in Thailand. Kan ik mij laten cremeren in Thailand in een crematorium? Dus niet op de boeddhistische manier maar in een crematorium zonder enige ceremonie.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website