Vandaag sluit het Japanse warenhuis Isetan in Bangkok voorgoed haar deuren na drie decennia. Het warenhuis, dat gevestigd was in CentralWorld, heeft veel Thaise fans en die vinden het bijzonder jammer dat ze er niet meer kunnen winkelen.

Lees verder…

Lezersinzending: Speelt D-reizen een spelletje?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending, Vliegtickets
Tags: ,
31 augustus 2020

Ik mei is mijn vlucht met EVA Air vanwege corona niet doorgegaan. Om bedrijven niet in een benarde positie te brengen ben ik akkoord gegaan met een voucher.

Lees verder…

Kennelijk onder druk van de publieke opinie, heeft de Thaise regering de aanschaf van twee nieuwe onderzeeërs met een jaar uitgesteld. China zou akkoord zijn gegaan met deze vertraging. Een eerste onderzeeër is al in aanbouw; die wordt in 2023 verwacht.

Lees verder…

Ik breng even in herinnering dat diegene die van de vrijstelling gebruik hebben gemaakt om hun 90 dagen melding uit te stellen. Vandaag 31 augustus is de laatste dag dat je dit in orde kon maken. Vanaf morgen kan mogelijk een boete volgen die tussen de 2.000 en 4.000 Baht ligt, maar het is je immigratiekantoor dat daarover dan zal beslissen.

Lees verder…

Watervliegtuigje maakt noodlanding

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
31 augustus 2020

Motorstoring leidde zaterdagnamiddag, 29 augustus tot een crash van een watervliegtuigje op het Maprachan Reservoir Lake. De piloot bleef ongedeerd en werd uit het water gehaald.

Lees verder…

Ik heb al enige artikels gelezen over kostprijs om in Thailand te wonen, maar kan daar blijkbaar niet op reageren (wegens te oud). Dit opnieuw bespreekbaar maken kan niet. Wat me vooral opviel in deze discussie, was dat mensen meer geld nodig zouden hebben om in Thailand te wonen dan wat men in Europa beschikbaar heeft. In Belgie zijn mensen die moeten rondkomen met 1200 a 1300 euro pensioen en ik las hier dat men in Thailand minstens 2000 euro nodig had. Is hier bluf mee gemoeid of?

Lees verder…

Lezersvraag: Weet iemand een goede school (Korat) waar ik Thais kan leren?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 augustus 2020

Weet er iemand een goede school in de omgeving van Korat waar ik de Thais taal kan aanleren?

Lees verder…

Je maakt van alles mee in Thailand (100)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
30 augustus 2020

Met deze honderdste aflevering van “Je maakt van alles mee in Thailand” is weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Het begon medio mei van dit jaar toen we met toestemming van de beheerder van de Facebookpagina van Thailand Community en de schrijvers enkele leuke verhaaltjes overnamen. Na onze oproep kwamen de verhalen van bloglezers los en konden we elke dag een nieuwe aflevering plaatsen.

Lees verder…

De Thaise regering heeft plannen om mondjesmaat weer toeristen toe te laten op Phuket. Het gaat dan vooral om overwinteraars. Volgens Bangkok Post zijn veel Thai niet enthousiast over het plan, ze zijn bang dat er nieuwe Covid-19 besmettingen ontstaan en dat de Thaise gezondheidszorg dan overbelast gaat worden.

Lees verder…

Met nog het bericht van de gewapende overvaller, die in Lopburi 3 mensen vermoordde en ter dood veroordeeld werd, in gedachten, meende ik toch wel van een bijzondere gebeurtenis kennis te hebben genomen. Zo vaak worden misdadigers in Thailand niet zó zwaar gestraft, dacht ik.

Lees verder…

Emirates de luchtvaartmaatschappij uit Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten zal vanaf 1 september weer een dagelijkse passagiersvlucht uitvoeren van Dubai naar Bangkok. 

Lees verder…

Vraag aan huisarts Maarten: Hoofdpijn na fietstocht

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags:
30 augustus 2020

Ik ben 79 jaar oud. Was een “wereldfietser”, meerweekse trips, ervaren dus. Ik probeer nu de tand des tijds een beetje bij te sturen door wekelijks 2 tot 3 keer stevig te fietsen. Twee uur, 35-40 km, 20 km gemiddeld en verbruik plm 300 kcal. Doe ik ook om de lage rugklachten te verminderen. De laatste tijd heb ik op de fietsdag geen spierpijn maar na een paar uur hoofdpijn. Eerst licht, daarna fors. Probeer dat tijdig met cafergot te stoppen. Lukt meestal wel. Lukt het niet dan kan het wel tot de volgende middag duren.

Lees verder…

Ik voldoe aan alle eisen om een retirement extention visa aan te vragen. De man van immigration echter beweerd dat ik mijn inkomen van 65.000 baht elke maand moet overschrijven op een Thaise rekening. Daar ik in Belgie nog steeds ben ingeschreven en ook nog een appartement huur is het onmogelijk om daarop te kunnen ingaan.

Lees verder…

Lezersvraag: Belasting voor verhuur van huisjes

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 augustus 2020

Ik heb een vraag over de belasting in Thailand. Zoals elk jaar ook dit jaar weer naar het gemeentehuis met alle papieren voor de belasting. Mijn vrouw heeft wat huisjes die ze verhuurd, door de Covid toestanden is de bezetting nog maar 40%. Groot was mijn verbazing dat dit jaar de aanslag ruim het dubbele was van vorig jaar. Dat de bezetting maar 40% is wordt niet meegenomen en wat nieuw was, ons eigen huis werd ook meegenomen in de aanslag.

Lees verder…

Mijn Thaise vriendin is momenteel hier in Nederland tot 16 oktober. Ze maakt zich nu reeds vreselijk druk over de quarantaine periode van 2 weken die haar te wachten staat, en met name de zaken die bijvoorbeeld rond de telefoon gevraagd worden. Ze zit maar op YouTube te kijken en snapt het niet.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website