Blog Ambassadeur Kees Rade (15)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Expats en pensionado, Nederlandse ambassade
Tags: , ,
29 februari 2020

Laat ik deze blog beginnen met uit te leggen waarom deze pas nu verschijnt, en niet aan het einde van januari: ik zat in die periode in Nederland, waar ik de jaarlijkse ambassadeursconferentie bijwoonde.

Lees verder…

Legend Siam park nabij Pattaya gaat tijdelijk dicht

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Themapark
Tags: ,
29 februari 2020

Legend Siam gaat vanaf 3 maart tijdelijk dicht want het bezoek is gekelderd. Als gevolg van de sluiting zijn 200 personeelsleden werkloos. De directie heeft beloofd ze weer aan te nemen in dezelfde banen met hetzelfde salaris wanneer het park heropent

Lees verder…

Ik vermoed dat ik ook een ontsteking heb, maar er is geen sprake van pus oid. Als ik achter op de schelp van mijn oor druk is dit pijnlijk en slaat mijn oor deels dicht en het vermogen tot horen voor tenminste 50% weg. Ik heb dit vermoedelijk opgelopen tijdens een 1600 km Ho Chi Min trip op de scooter. Het was daar redelijk vochtig en de helft van de trip niet al te warm. Ik vermoed dat er een verband is.

Lees verder…

Thailand visavraag Nr 048/20: Non-immigrant O visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
29 februari 2020

Momenteel zit ik nog op een zoveelste verlenging O-A Retirement. Bij navraag in het migratiekantoor van Jomtien werd me door de ene beambte gezegd ik bij de volgende verlenging een goedgekeurde verzekering zou moeten hebben en een andere beambte zei me van niet. Mijn verzekering wordt niet aanvaard.

Lees verder…

Lezersvraag: Problemen met zendingen via Thai post

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 februari 2020

Ik woon in Chiang Mai en al elf jaar koop ik af en toe een cd bij Amazon. Nooit had ik problemen met de zendingen. Een drietal zendingen die in februari dienden aan te komen, zijn niet aangekomen en zijn blijkbaar verdwenen. Is er nog iemand die recentelijk dergelijke problemen heeft met Thai Post?

Lees verder…

Ik heb een vraag over een ziekteverzekering. Mijn Thaise vrouw is een staatsbeambte en heeft een hospitalisatieverzekering voor een staatsziekenhuis voor haar familie en telt ook voor mij. Maar wanneer ik op pensioen ga is dan deze hospitalisatieverzekering genoeg voor mij om verzekerd te zijn?

Lees verder…

In Thailand staat het aantal besmetting met het coronavirus (Covid-19) op 40 en dat is vreemd genoeg erg laag voor een land met zoveel Aziatische toeristen. In Nederland is inmiddels een eerste besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een ondernemer van 56 jaar uit Loon op Zand.

Lees verder…

Thailand visa vraag Nr 047/20: Visa Exemption

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
28 februari 2020

Ik heb het avontuurlijke plan opgevat om vanaf december een 6-tal maanden door Thailand en aangrenzende landen te reizen. Veel visa info heb ik al op het Thailandblog kunnen vinden maar hoop toch op een bevestiging dat ik goed zit qua onze visa elke keer 30 dagen daar ik over land reis. Kan ik ergens problemen verwachten qua visum?

Lees verder…

Lezersvraag: Rondreis door Thailand, wie heeft tips?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
28 februari 2020

Wij gaan deze zomer voor onze tweede keer als gezin en mijn derde keer naar Thailand. Nu we genieten vooral van de natuur, cultuur, en speciale plekjes. Onze ticketten zijn geboekt maar nu is het tijd om de rondreis te plannen. We willen zeker Bangkok doen (vorige keer speciaal niet gedaan), Pai (moeten zeker terug naar toe was top), Chang Mai (vooral de omgeving, zoeken de speciale plekken) en dan nog enkele dagen kust zouden we willen doen. Niet om op een strand bruin te bakken maar om de natuur, water, grotten, kajakken enz te kunnen doen.

Lees verder…

Volgende maand ben ik van plan om 5 weken naar Azië te gaan. Vliegticket: Amsterdam – Taiwan terug Bangkok – Amsterdam. Tussendoor is de planning nog naar Hongkong te gaan voor dat ik afreis naar Bangkok. Kan ik problemen verwachten i.v.m. met het virus als ik afreis naar Thailand?

Lees verder…

Joseph in Azië (deel 7)

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Reisverhalen
Tags: ,
27 februari 2020

Het weekje Chiangmai is als het ware omgevlogen en heb met mijn scooter heel wat aardige tochten in de omgeving gemaakt. Naar de olifanten in Mae Rim en vervolgens verder naar Ban Nong Hoi Mai waar je opeens in een heel andere wereld terecht komt en écht tussen de lokale bevolking bent aangeland.

Lees verder…

In de afgelopen twee dagen kwamen op veel Thaise universiteiten studenten bijeen om protest aan te tekenen tegen de ontbinding van de Future Forward Partij. In de toespraken ging het vervolgens vaak over de weerstand tegen de regering van Prayut Chan-ocha en een roep om meer democratie.

Lees verder…

Ik ben er in geslaagd om een nieuwe ziektekostenverzekering af te sluiten die voldoet aan de eisen van Immigratie mbt een O-A visum. Ik had al een verzekering, maar met alleen Inpatient dekking. Bij mijn laatste jaarverlenging werd er al om gevraagd, maar de nieuwe eis was pas 3 dagen later van kracht.

Lees verder…

Lezersinzending: BVN kanaal verplaatst

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
27 februari 2020

Tot mijn grote verbazing is deze week het BVN kanaal verplaatst. Wel wekenlang gewaarschuwd dat het BVN kanaal van Thaicom 5 naar Asiasat 5 zou overgaan, maar nergens werd verteld wanneer. Wel was ik gedwongen om iedere keer naar die zwarte balk te kijken met de waarschuwing!

Lees verder…

Thailand visa vraag Nr 046/20: ED Visa

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
27 februari 2020

Op dit moment worden de documenten voor een ED-visa naar mijn huis in Nederland gestuurd. Half maar vlieg ik met mijn vriendin terug naar Bangkok. Vanochtend heb ik gebeld met het consulaat in Amsterdam en daar mijn vragen t.a.v. de aanvraag ED-visa neergelegd. Alleen de antwoorden die ik kreeg hebben niet echt voor opheldering gezorgd. Vandaar dat ik graag uw gedachten hierover verneem.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website