Bijna 60 procent van de Nederlandse bevolking maakte zich in 2019 zorgen over de veiligheid op internet en zag daarom bijvoorbeeld af van het gebruik van openbare wifi-netwerken en het plaatsen van persoonlijke informatie op internet. Bijna 40 procent gaf aan problemen te hebben gehad waarvan phishing, pharming of privacyschendingen de grootste overlast gaven. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Lees verder…

Lezersinzending: Mijn eerste kennismaking met Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
31 oktober 2019

Omdat er blijkbaar weinig mensen zijn die een verhaal schrijven wil ik best een poging wagen. Het gaat over mijn eerste kennismaking met Thailand.

Lees verder…

Als eerste wil ik u bedanken voor het uitgebreide antwoord. Graag wil ik toch nog eenmaal reageren. U geeft uitgebreid advies en bruikbare tips over pijnbestrijding tijdens de migraine. Mijn gevoel zegt echter dat de aanvallen komen door de wijziging van medicijnen (van Lisinopril naar Lispril) dus ik wil graag mijn focus leggen op eventueel een ander middel dan Lispril, mocht de verlaging naar 5 Mg niet het gewenste effect hebben.

Lees verder…

Thailand visumvraag: Jaarverlenging of is er een alternatief?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
31 oktober 2019

Ik heb weer een vraag, ik kom er niet uit. Heb een jaarvisum en deze verloopt 31 december 2019. Gisteren heb ik mijn 90 dagen melding gedaan. Dus moet ik eind december voor een jaarvisum, maar ik wil eind maart terug naar Nederland en ben niet van plan meer naar Thailand te gaan. Vind een jaar visum dan niet nodig.

Lees verder…

Wie de grootste hamburger van Thailand wil eten, kan terecht bij Chris Steaks & Burgers in Bangkok, de hamburger weegt meer dan 6 kg. 

Lees verder…

Graag wil ik mijn ervaring delen met andere lezers van dit blog. Vorig jaar heb ik een jaarverlenging gekregen in Chiang Mai op basis van Non Immigrant O visum, leeftijd 50+ en een Affidavit van de Belgische Ambassade te Bangkok om mijn inkomen van meer dan 65.000 baht te bevestigen.

Lees verder…

Lezersvraag: Voorbereiding op mijn emigratie naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
31 oktober 2019

Ik ben al ruim één jaar bezig met mijn voorbereiding op mijn emigratie naar Thailand. Ik heb besloten om in Rayong te gaan wonen. Ik volg via diverse makelaarssites de woningmarkt in deze gebieden en constateer dat de meeste woningen langdurig te koop staan. Dit is van belang als ik een openingsbod wil gaan doen. Ik heb +/- 20 woningen als favoriet aangemerkt en volg deze woningen.

Lees verder…

Lezersvraag: Door de Isaan rondreizen met een prive-chauffeur

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 oktober 2019

Wij zouden (2 pers) een 14-tal dagen door de Isaan trekken, vertrekkende vanuit Bangkok. Dit zouden we graag doen met een privé-chauffeur, zodat we onze reis volledig zelfstandig kunnen indelen. Hoe kunnen we dit het best regelen?

Lees verder…

Een vraag van Rob V hoe het verder verliep met deze zaak wil ik graag via dit artikel beantwoorden.

Lees verder…

Sinds 10 jaar is er bij mij hoge bloeddruk geconstateerd, ik woonde toen in België. Sinds 2 jaar woon ik in Thailand. Voor het ontdekken van mijn hoge bloeddruk had ik veel last van migraine. Het medicijn (Lisinopril 20 Mg) heb ik jaren geslikt tot 2 weken geleden (mijn huisarts had een voorraad meegegeven). Ik heb de Thaise vervanger (Lispril 20 Mg) voorgelegd aan mijn huisarts en deze was goed volgens haar.

Lees verder…

Op 28 oktober naar Immigration Buriram geweest voor mijn eerste officiele jaarverlenging op basis van retirement en maandinkomen, de vorige had ik gekregen door Thailand te verlaten en weer binnen te komen. apart, je krijgt dan een verblijfsperiode van 1 jaar zonder ook maar 1 vraag omtrent inkomen of andere formulieren, dan kan het wel, maar ok.

Lees verder…

Thailand visumvraag: TM6 formulier

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
30 oktober 2019

Ik heb gelezen dat het TM6 formulier (aankomst immigratiekaart) NIET langer in het vliegtuig verstrekt wordt aan de reizigers. Als dat klopt, waar haal ik dat formulier dan?

Lees verder…

Lezersvraag: Kan mijn Thaise zoon in Thailand werken?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 oktober 2019

Inmiddels ben ik bijna 19 jaar getrouwd met een Thaise en woonachtig in Nederland. Samen hebben wij een zoon van net 18 jaar en mijn vrouw had al twee dochters waarvan de jongste sinds haar 7e in Nederland woont.

Lees verder…

Lezersvraag: Nederlands eten in Bangkok

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 oktober 2019

Zijn er in Bangkok nog eetgelegenheden waar je Nederlands eten kunt krijgen? Ik stel deze vraag omdat ik rondgekeken had op internet, maar het bleek dat een aantal gelegenheden voorgoed gesloten zijn.

Lees verder…

Een gesprek tussen twee heren in Washington DC

Door Chris de Boer
Geplaatst in Chris de Boer, Column
29 oktober 2019

Hallo Kuhn Too. Ik mag toch wel Kuhn Too zeggen of niet? Leuk dat je in deze drukke periode, zo vlak voor Loy Katong, de Barge Ceremony en Kerstmis, toch nog tijd hebt gevonden om mij hier in het Witte Huis te komen bezoeken.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website