Thailand kent een ingewikkelde samenleving. Ingewikkeld vanwege grote zichtbare tegenstellingen. Vergelijk het consumptieve karakter van Bangkok maar eens met de ingetogen armoede van in andere regio’s. Maar ook schijnen in Thailand andere interpretaties van gangbare normen en waarden opgeld te doen. Zo zegt Thailand een eigen vorm van democratie te kennen, een andersoortige invulling van het begrip rechtsstaat te hebben, en er is een groot verschil in hoe in Thailand mensen met elkaar omgaan.

Lees verder…

De Grey Line, is een nieuw monorail project om Vacharapol in het noorden van Bangkok en Thong Lor in het zakenkwartier Sukhumvit en Lumphini park te verbinden met Tha Pra in Thon Buri. De bouw gaat na vele vertragingen nu toch van start.

Lees verder…

Ik reis op 11 oktober naar Kenia en moet voor een visum een inentingsbewijs tegen gele koorts kunnen overleggen. Jammer genoeg ben ik mijn gele boekje met vaccin stempels kwijt. Eerder werd ik al gevaccineerd tegen gele koorts. Door gemis aan het gele boekje moet ik me hier in Bangkok opnieuw laten inenten.

Lees verder…

13 doden bij verkeersongeluk in Samut Prakan

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
30 september 2019

Wederom een verschrikkelijk verkeersongeluk zaterdagnacht in Samut Prakan waarbij dertien, jonge personen, om het leven kwamen. De pickup truck waarin ze zaten sloeg over de kop. 

Lees verder…

Thailand visumvraag: Voor 5 maanden naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
30 september 2019

Ik ga 5 maanden naar Thailand en wil een 90 dagen visum aan vragen, kan ik dan als ik de grens over ga er 2 maanden bij krijgen?

Lees verder…

Lezersvraag: Binnenlandse vlucht met tussenstop

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 september 2019

Ik ga een binnenlandse vlucht nemen van Phuket naar Chiang Mai. Deze vlucht heeft een tussenstop in Bangkok. Moet je dan overstappen in Bangkok of gewoon wachten in het vliegtuig tot andere passagiers zijn ingestapt?

Lees verder…

Lezersvraag: Welke nationaliteit krijgt ons kind?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 september 2019

Ik ben Nederlander, mijn vrouw komt uit Laos. Wij wonen in Thailand. Nu wordt over twee maanden ons kindje geboren. Hoe gaat het dan met de nationaliteit? Krijgt het kind automatisch de nationaliteit van de moeder? En wat als ik graag wil dat ons kind de Nederlandse nationaliteit krijgt? 

Lees verder…

Seniorenziekenhuis voor Thai in Bangkok

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
29 september 2019

Deze week verscheen een posting op het Thailandblog (28 september 2019) “Oud en ziek worden in Thailand”. De meeste in Thailand wonende farangs zijn 50+ en hopen allemaal op een lang en gezond leven. Genieten van hun herfstdagen in een aangenaam klimaat.

Lees verder…

Tot mijn verbazing kon ik bij een apotheker in Pattaya geen aspirine (Bayer) verkrijgen. Hij beweerde dat aspirine al 2 jaar niet meer verstrekt wordt in Thailand. Nu is aspirine altijd voor mijn een goed pijnstillend en koortswerend middel geweest. Concreet: is dit waar?

Lees verder…

‘Uit de kist komen’

Door Dick Koger
Geplaatst in Bijgeloof, Cultuur, Opmerkelijk
Tags: ,
29 september 2019

Tijdens een gezellig etentje met twee vrienden in een nabijgelegen restaurantje hoor ik een merkwaardig verhaal. Ik kom meer dan 45 jaar in Thailand en woon hier 25 jaar en toch heb ik dit verhaal niet eerder gehoord, laat staan gezien. Als ik eerlijk ben, moet ik eigenlijk toegeven dat ik jaloers ben dat ik deze ervaring gemist heb.

Lees verder…

Lezersvraag: Is meedoen belangrijker dan winnen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 september 2019

Mijn vriendin kijkt regelmatig naar van die zangwedstrijden in Thailand, zoals je die in Nederland ook hebt zoals de Voice, Idols, etc. Maar wat mij opvalt in Thailand is dat er veel Thai meedoen aan dat soort wedstrijden die geen noot kunnen zingen. Soms zo vals dat het pijn aan de oren doet? Er zal toch wel zoiets zijn als een voorselectie?

Lees verder…

Afgelopen week bezocht ik ivm de aanvraag van mijn AOW pensioen middels de SVB, het kantoor van de SSO in de stad Lamphun. De afkorting SSO staat voor Social Sucurity Office. Ik was er een paar weken geleden ook al geweest ivm een ‘in leven zijnde’ verklaring te laten ondertekenen voor het PMT pensioenfonds.

Lees verder…

Van Chuvit Garden tot Artbox

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Bangkok, Steden
Tags: ,
28 september 2019

Op Sukhumvit road in Bangkok ter hoogte van soi 10 is sinds 2006 de Chuvit Garden gevestigd. Sinds eind mei 2019 heeft het park een gedaantewisseling ondergaan en is er tijdelijk een night market luisterend naar de naam Artbox gevestigd.

Lees verder…

The Queen Maxima Bar in Nong Prue

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
28 september 2019

In Pattaya en de omliggende gemeenten bevinden zich talrijke bierbars, Hoeveel weet niemand precies, maar ik schat gauw op een getal, dat dicht bij de 10.000 ligt. Het is geen constant aantal, want er verdwijnen regelmatig van deze gelegenheden en er komen ook steeds weer nieuwe bij.

Lees verder…

Zijn de prijzen voor de visum aanvraag voor Thailand gestegen? Vorig jaar betaalde ik € 150,00 en nu vroeg men € 170,00 voor een TR O multiply entree (visum voor 6 maanden) in Antwerpen.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website