De Joint Foreign Chambers of Commerce in Thailand (JFCCT) roept het Immigration Bureau op te stoppen met het TM30 formulier. De eis om dit formulier bij elke wisseling van een verblijfplaats in te vullen zorgt voor grote problemen.

Lees verder…

Met bijna zeventig deelnemende landen, waaronder Thailand, is het tweedaagse Embassy Festival groter dan ooit. Nergens anders ter wereld komen zoveel ambassades tegelijkertijd samen om cultuur te presenteren en te vieren.

Lees verder…

Vraag aan huisarts Maarten: Dupuytren en medicatie

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: ,
31 augustus 2019

Ruim 2 weken geleden stelde je Dupuytren vast bij mij. Je schreef dat Atenolol hierbij geen gelukkige keus is en adviseerde Nebivolol. Ik denk dat de dokter hier maar amper iets van deze aandoening wist en wuifde m’n bezwaar tegen Atenolol weg. Mijn vraag aan jou: Kan ik zonder bezwaar overstappen van Atenolol op Nebivolol en in dezelfde dosering (50 mgr)?

Lees verder…

In samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de ambassade in Thailand organiseert de Nederlandse ambassade in Maleisië een wastemanagement missie. Deze vindt plaats van 6 tot en met 11 oktober in Thailand en Maleisië.

Lees verder…

Thailand visumvraag: Aanvraag jaarverlenging obv Thai Marriage

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
31 augustus 2019

Ben gehuwd met mijn Thaise echtgenote toen we nog in België woonden op 26 oktober 2007. Sedert 11 december 2007 wonen wij beiden met onze dochter onafgebroken in Thailand. Heb altijd mijn jaarverlenging verkregen o.b.v. door de Belgische Ambassade voor regularisatie ondertekend Affidavit. Nu zou ik wel aanvraag jaarverlenging, uiterlijk 15 maart van volgend kalenderjaar, willen indienen o.b.v. Thai Marriage.

Lees verder…

John Wittenberg geeft een aantal persoonlijke bespiegelingen van zijn reis door Thailand die eerder verschenen zijn in de verhalenbundel ‘De boog kan niet altijd ontspannen zijn’. Wat voor John begon als een vlucht, weg van pijn en verdriet is gegroeid tot een zoektocht naar zingeving. Het Boeddhisme bleek hierbij een begaanbare weg te zijn. Vandaag deel 17: De Derde reis…

Lees verder…

Lezersvraag: Op zoek naar een vrouw die dengue heeft opgelopen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 augustus 2019

Voor artikelen in een vrouwentijdschrift ben ik op zoek naar twee vrouwen (tot ong 40 jaar): Een vrouw die dengue heeft opgelopen in Zuidoost-Azie en daardoor in het ziekenhuis is opgenomen. Een vrouw die in een psychose kwam door het slikken van malariapillen.

Lees verder…

Lezersvraag: Wat is gepast cadeau voor een Thai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 augustus 2019

Over een paar maanden gaan we weer naar Thailand. De eigenaar van het hotel waar we zijn, viert dan het veertig jarig bestaan van zijn hotel. In Nederland nemen we dan een bloemetje of een fles drank mee. De vraag is of dit ook gebruikelijk is in Thailand en zo ja dan graag wat suggesties?

Lees verder…

Reiskriebels

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags:
30 augustus 2019

Tweemaal per jaar krijgt Joseph de reiskriebels en wil hij Nederland, waar hij overigens met ontzettend veel plezier en genoegen woont, ontvluchten. Meestal drie maanden gedurende de winterperiode vanaf begin januari tot begin april en als de herfst in zicht komt in de maand september.

Lees verder…

Ik heb uw nieuwsbrieven doorgenomen maar vind niet een echte oplossing wegens mijn gecompliceerde reisweg. Hebt u een oplossing voor mij? Ik ga naar Azië van 17 okt 2019 t.e.m. 5 april 2020. Aankomst en vertrek: Brussel-Bangkok. Ik bezoek steeds andere landen, maar kom en vertrek altijd in Thailand. Voorheen nam ik altijd een TR Multiple half jaar en bleef eerst enkele maanden in Thailand. Nu voorzie ik het anders.

Lees verder…

Zo’n 70% van de Nederlanders betaalt graag een bedrag tussen de 25,- en 200,- extra voor een lege stoel naast zich in het vliegtuig. Dit blijkt uit een onderzoek van D-reizen, dat onlangs is uitgevoerd onder 385 Nederlanders.

Lees verder…

Agenda: Bloemen in Pattaya

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Agenda, Expats en pensionado, Nederlandse Vereniging
Tags: ,
30 augustus 2019

He wat? Bloemen in Pattaya? Ja in november is Karin Bloemen in Pattaya. Je weet wel De Karin Bloemen die bekend is op radio, tv, en bekend is in héél de wereld…. onder de Nederlanders.

Lees verder…

John Wittenberg geeft een aantal persoonlijke bespiegelingen van zijn reis door Thailand die eerder verschenen zijn in de verhalenbundel ‘De boog kan niet altijd ontspannen zijn’. Wat voor John begon als een vlucht, weg van pijn en verdriet is gegroeid tot een zoektocht naar zingeving. Het Boeddhisme bleek hierbij een begaanbare weg te zijn. Vandaag deel 16.

Lees verder…

Lezersvraag: Aankoop van grond in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 augustus 2019

Ik heb een vraag over de aankoop van grond. Mijn schoonfamilie woont in Khun Han. Onlangs belde mijn schoonmoeder dat er een bouwplaats te koop is naast hun woning. Wij wonen zelf in België. Op zich is er niets mis met een stukje grond in de buurt van de familie, dus wij hebben toegezegd het te kopen.

Lees verder…

Lezersvraag: Wanneer beginnen ze in Thailand met de kerstversiering?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 augustus 2019

Ik kom wel heel vroeg al met deze vraag schaam me gewoon een beetje, maar ik zou graag willen vragen of iemand weet wanneer ze in december beginnen met kerstversiering? Wij hebben namelijk iemand bij ons die voor de 1e keer naar Thailand kom maar vliegt jammer genoeg 5 december weer terug , zou er dan al wat van de kerstversiering zijn?

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website