Wees verstandig met de zon in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Gezondheid, Preventie
Tags: , , ,
30 april 2019

Het is erg warm in Thailand. De zon staat in deze periode op haar hoogste punt en dat betekent ook weinig schaduw. Hoewel de zon veel goede eigenschappen heeft is een waarschuwing ook op z’n plaats, zeker al je nu op vakantie naar Thailand gaat.

Lees verder…

Buddhadasa was een invloedrijke boeddhistisch filosoof die het boeddhisme begrijpelijk maakte voor het leven van alledag. Tempels, monniken en rituelen zijn niet noodzakelijk om een goed leven te leiden en nibbana (verlossing) te bereiken, stelde hij.

Lees verder…

15 irritaties in hotels in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Hotels
Tags: , ,
30 april 2019

Het is zover, je welverdiende vakantie in Thailand is aangebroken. Je hebt ingecheckt in je hotel in Bangkok of Chiang Mai en het is nu tijd om van het goede leven te genieten. Helaas is het niet altijd rozengeur en maneschijn in een accommodatie die je met vele andere tijdelijke bewoners moet delen, kortom hotelergernissen!

Lees verder…

Gek op gokken

Door Hans Bos
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
30 april 2019

Thai zijn gek op gokken. Misschien wel omdat in hun overtuiging het hele leven een gok lijkt. Dat begint al bij de geboorte. Blijft vader wel bij moeder of overlijdt hij voortijdig bij een ongeluk op zijn motorfiets? Drinkt moeder zich niet te vaak een stuk in haar kraag?

Lees verder…

‘Een trieste ontmoeting op Koh Samui’

Door Paul Schiphol
Geplaatst in Column
Tags:
30 april 2019

Paul Schiphol heeft een ontmoeting op Koh Samui in de late nacht die hem inzicht geeft in de gedachtegang van een ladyboy, het blijkt een triest verhaal.

Lees verder…

Hoeveel stroom verbruikt een mobiele airco?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
30 april 2019

Mijn vriendin woont in een 1-kamer appartement. Het is er erg warm en ze heeft alleen twee ventilatoren. Ik heb voorgesteld om zo’n mobiele airco te kopen (gewone airco kan niet omdat de huurbaas dat niet wil, het breken om te installeren). Deze mobiele zijn niet zo duur, ik zag een goede van Hatari bij Homepro voor 8.000 baht. Ik wil die haar kado geven. Zij wil dat niet omdat ze bang is voor een hoge stroomrekening.

Lees verder…

Helpt talkpoeder bij deze hitte?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 april 2019

Het is nogal heet in Thailand en ik krijg last van hitte-uitslag op mijn borst en buik. Een soort kleine blaasjes. Volgens mijn Thaise vriendin moet je dan talkpoeder gebruiken, dat zou helpen. Ik heb zo mijn twijfels. Wie weet hoe het zit?

Lees verder…

Duizenden Thai, kinderen en volwassenen zijn zich niet bewust van het risico wat ze lopen door de hoge zoutinname. Veel snacks en Thaise gerechten bevatten te veel zout en dat is uitermate ongezond.

Lees verder…

De republiek Maharlika in opkomst

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
29 april 2019

Nog niet van de nieuwe republiek Maharlika gehoord? Mogelijk komt daar binnenkort verandering in, tenminste als president Duterte zijn zin krijgt.

Lees verder…

Zwitser (58) na val in ravijn omgekomen in Hua Hin

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
29 april 2019

Een Zwitserse man van 58 jaar is zaterdagavond dood aangetroffen in een ravijn bij Hua Hin.

Lees verder…

Aangezien mijn verlenging op basis van retirement in juli vernieuwd dient te worden ben ik voor alle zekerheid even bij Immigration Office Suphan Buri op voorhand op bezoek geweest. Dit na aanleiding betreffende de nieuwe regels en hoe deze door kantoor Supan Buri worden gehanteerd. Werd meteen te woord gestaan en er werd duidelijk uitleg gegeven aan de hanterende regels zoals zij deze zullen handhaven.

Lees verder…

Ervaringen met de “Assudis expat verzekering”?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
29 april 2019

Ik zou langs deze weg graag te weten komen wat de ervaringen zijn met de “Assudis expat verzekering”. Is er iemand die reeds gebruik gemaakt heeft van de optie “dekking tot 1.000.000 euro” door middel van de betaling van 50 euro extra?

Lees verder…

Komt de riolering in Pattaya nog uit op de zee?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 april 2019

Ik weet dat een aantal jaren terug de riolering van Pattaya gewoon in zee geloosd werd. Is dat nog steeds zo of is de situatie nu verbeterd? Ik heb geen zin om daar in zee tussen de drollen te zwemmen.

Lees verder…

Aandacht en preventie tegen muggen is belangrijk als je bedenkt welke vervelende ziekten deze beestjes kunnen overdragen, zoals Malaria, Dengue, Zika, Gele koorts en Chikungunya. Vooral in de tropen gaan deze ziekten gepaard met veel ziekte- en sterfgevallen. Voor reizigers geldt daarom het algemene advies: neem de juiste beschermingsmaatregelen tegen muggen.

Lees verder…

Visum voor Thailand: Verlenging verblijf na verlopen visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
28 april 2019

Ik heb op dit moment een Non Immigrant O visum dat geldig is tot 3 oktober 2019. Ik kom een paar dagen daarvoor het land binnen via Bangkok en zal dan een stempel in mijn paspoort krijgen voor een verblijf van 90 dagen. Dus eind december zal ik iets moeten ondernemen om nog langer te mogen blijven.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website