De Thaise koning Maha Vajiralongkorn heeft voortvluchtig oud-premier Thaksin Shinawatra ontdaan van al zijn koninklijke onderscheidingen, omdat hij in 2008 een gevangenisstraf van twee jaar wist te ontlopen door naar het buitenland te vluchten. Het besluit werd zaterdag in de Staatscourant gepubliceerd.

Lees verder…

Verslag procedure jaarverlenging

Lees verder…

Ik heb voorgeschreven gekregen van mijn huisarts uit Nederland Lotarsan-Kalium 3 x 100 mg per dag voor hoge bloeddruk en teveel eiwit in urine en 1 x Atorvastatine 20 mg per dag tegen cholestorol. Nu heb ik uit Nederland te weinig Lotasan-kalium meegenomen. Welk medicijn kan ik als vervanging in Thailand kopen? Ik kom voor 1 week tekort.

Lees verder…

Uit een peiling van Nida (National Institute of Development Administration), blijkt dat een meerderheid in Thailand tevreden is met zowel de uitkomst als het verloop van de verkiezingen op 24 maart.

Lees verder…

Visum voor Thailand: Vraag aangaande de Medical Certificate

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
31 maart 2019

Ik wilde graag een vraag stellen n.a.v. het prachtige overzicht van Ronny inzake zijn artikel www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief en grote dank uitspreken voor al het werk dat Ronny voor de ‘Thaise’ gemeenschap doet. Verder heb ik een aangaande de Medical Certificate.

Lees verder…

Het beste van Hua Hin (video)

Door Redactie
Geplaatst in Hua Hin, Steden
Tags: , ,
31 maart 2019

Hua Hin, op slechts 230 km ten zuidwesten van Bangkok’s Suvarnabhumi Airport, heeft dankzij de schone lucht, de langgerekte stranden en het heerlijke klimaat een grote aantrekkingskracht op overwinteraars en toeristen.

Lees verder…

Eerste keer Thailand, zelf regelen of via een reisorganisatie?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 maart 2019

Vrienden van mij vroegen advies over hun voorgenomen reis naar Thailand (1e keer). Ze hebben een offerte bij een reisorganisatie gevraagd voor een individueel, begeleide reis met 4 personen. Hiervoor wordt een bedrag gevraagd van € 2.195,- per persoon, exclusief de vliegreis die ze al geboekt hebben.

Lees verder…

Leven als Single Farang in de Jungle: De Knert

Door Lung Addie
Geplaatst in Eten en drinken
Tags:
30 maart 2019

Verschillende maanden geleden verscheen er op dit blog een artikel van Gringo over konijnen hier in Thailand. Hieruit bleek hoe moeilijk het was om aan konijn te raken, wat voor, vooral de Belgen en de ook de Nederlanders, een garantie is om een heerlijke topmaaltijd te bereiden.

Lees verder…

Legend Siam Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Thailand tips, Themapark
Tags: ,
30 maart 2019

In de omgeving van Pattaya is een nieuw themapark opgericht. Rijdend richting Sattahip is naast de ingang van de Noong Nooch Garden de ingang van Legend Siam.

Lees verder…

TB lezer Marco heeft me laten weten dat het “Royal Thai Honorary Consulate General Amsterdam” een nieuwe website heeft. Momenteel is het nog wel in opbouw: www.royalthaiconsulate-amsterdam.nl/

Lees verder…

Bij de minor studie “Building Partnerships in South-East Asia” behoren de studenten een handelsmissie naar Thailand uit te voeren.

Lees verder…

Hoe kan ik Blink collagen peptide 6000 bestellen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 maart 2019

Ik ben een fervent bezoeker van het mooie Thailand. Ik kom er al ruim 12 jaar als toerist. Wanneer ik er ben duik ik de 7-Eleven in en koop de Blink collagen peptide 6000, 100 ml voor 39 baht per flesje. Ik wordt daar blij van

Lees verder…

De drijvende markt in Damnoen Saduak staat garant voor schilderachtige plaatjes. Ga vroeg in de ochtend als er nog geen toeristen zijn, want dan is het op z’n mooist en heb je het gevoel dat alles wat er gebeurt authentiek is.

Lees verder…

Verhuis van een inwoner (Thai) van Luxemburg naar België

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 maart 2019

Ik heb een vraagje m.b.t. van verhuis van een inwoner (Thai) van Luxemburg naar België. Welke documenten zijn er nodig indien ze in België wil komen wonen? Moet er een nieuw visum aangevraagd worden of kan ze met het toegekende visum naar België verhuizen en zich inschrijven als inwoner? En welke formaliteiten moeten er in Luxemburg en in België vervuld worden?

Lees verder…

Een Isaans dorpsleven (8)

Door De Inquisiteur
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags:
29 maart 2019

Nog nooit in zijn leven kreeg De Inquisiteur zo veel met beesten en beestjes te maken dan in Isaan. Aanvankelijk merkte hij weinig verschil, te veel bezig met andere zaken. Stilaan begon het wel op te vallen vanwege zijn foutieve gedrag. De eerste confrontatie was met een , die typische Isaan-buffel. Zwaar imposant gebouwd, donker dreigende ogen en horens om U tegen te zeggen – in de ogen van de westerling, want een goedaardig beest.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website