Luchtvaartmaatschappijen die normaal gesproken over Pakistan vliegen, moeten hun routes verleggen. Het luchtruim boven het land is gesloten vanwege een opgelaaid grensconflict met buurland India. KLM vliegt ook om, onduidelijk is om hoeveel vluchten het gaat.

Lees verder…

De sterke baht zal naar verwachting de toeristische sector negatief beïnvloeden, reizigers zullen mogelijk kiezen voor andere bestemmingen in de regio waar de lokale valuta gunstiger is.

Lees verder…

Ik zie door de visa’s het bos niet meer. Telkens weer zie ik hier vragen en opmerkingen voorbij komen over welk visum er nodig is, hoe te verlengen, te gebruiken, te verkrijgen etc. Telkens weer denk ik dan, dat het voor mij (nog) niet aan de orde is. Momenteel ben ik weliswaar gehuwd met een Thai en ik reis ook regelmatig naar Thailand, maar langer als 1 a 2 maanden ben ik er nog niet geweest en voorlopig zal dat ook wel zo blijven.

Lees verder…

Bij een postbode in Bang Saphan Noi district in Prachuap Khiri Khan zijn duizenden poststukken gevonden. Een berg van brieven en andere postukken waaronder belangrijke documenten zoals bankbrieven, belastingformulieren, cheques en andere post stonden opgestapeld in zijn huis in het dorp Ban Chong Lom.

Lees verder…

De laatste tijd/jaren kan ik na 18.00 uur geen maaltijden meer aan. Ik hou me aan ontbijt ‘s morgens en rond 16.00 uur mijn hoofdmaaltijd. Nogmaals: geen alcohol. Eet ik later dan hou ik een volle maag, die pas in de loop van de nacht leeg aanvoelt. Hierdoor slaap ik slecht. Na 3 of 4 uren word ik wakker, en is mijn hoofd vanaf nek/hals helemaal bezweet. Mijn haren zijn soms doornat, een handdoek en kussensloop eveneens, zo ook pyamajasje/shirt. Weer inslapen lukt mij dan niet meer.

Lees verder…

De Telegraaf schrijft vandaag over een Nederlander die is neergestoken na een ruzie op Koh Samui maar daarna zelf in de cel terecht kwam. Het zou gaan om Gerard van Vulpen die op Oudejaarsavond ruzie kreeg over een barrekening op het eiland en vervolgens werd neergestoken door een medewerker van de bar.

Lees verder…

Ik zou mijn Thaise vriendin deze zomer naar Nederland willen laten komen, om een keer te laten zie hoe het hier is. Alleen ik zit in de bijstand. En vraag me af of dit een probleem is voor wat betreft de garantieverklaring. Aangezien het me niet verstandig lijkt om een groot bedrag aan haar over te maken.

Lees verder…

Voor 90 dagen medicijnen meenemen naar Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
28 februari 2019

Ik heb gelezen dat er voor slechts 30 dagen medicijnen mogen worden meegenomen. Mijn plan is om 3 maanden = 90 dagen te verblijven bij mijn vriendin. Omdat ik in het bezit ben van een donororgaan ben ik genoodzaakt mijn leven lang medicijnen tegen afstoting te blijven slikken. Ook gebruik ik medicijnen voor mijn hart na een infarct in 2015.

Lees verder…

Vraag over de TM30

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
28 februari 2019

Mij is bekend dat mijn vrouw een TM30 melding moet doen als ik bij haar in huis verblijf. Geen probleem, wij doen dat via de post (Bangkok) op aanraden van Ronny. Echter wij gaan ook wel eens een aantal dagen lekker naar het strand of de bergen en verblijven dan in een hotel of resort. Mijn vrouw checkt dan in met haar Thaise ID kaart en mijn paspoort wordt nooit om gevraagd. Hoe kom ik dan aan zo’n strookje voor in mijn paspoort voor te laten zien bij een evt controle?

Lees verder…

Boy Blues Bar in Chiangmai

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Live muziek, Uitgaan
Tags: , ,
27 februari 2019

Hoewel ik dacht Chiangmai en de uitgaansmogelijkheden daar redelijk te kennen kwam ik bij toeval in Boy Blues Bar terecht. De liefhebber van Rhythm & Blues zal in een omgeving terecht komen waar je het allerminst zou verwachten, namelijk midden in een markthal met een onwaarschijnlijk heerlijke ambiance.

Lees verder…

Als je naar Thailand reist kan je het beste je elektronische sigaretten thuis laten. Deze zijn al sinds 2014 verboden en er staan forse boetes op. Als je betrapt wordt met een e-sigaret, dan wordt deze in beslag genomen en de eigenaar kan een boete krijgen, of zelfs tot tien jaar in de gevangenis belanden. 

Lees verder…

Jaarlijks bezoeken veel toeristen uit diverse landen Pattaya. De samenstelling is door de jaren heen veranderd. Een groep waar niet veel over gesproken wordt, is de groep jonge mannen afkomstig uit het Midden-Oosten. Aan het eind van de Walking Street zijn tamelijk veel van deze mensen aan te treffen en vormen een eigen wereldje.

Lees verder…

Beste redactie/Ronny, Vraag over een retirement visa. In mei moet ik deze weer verlengen, geen probleem, heb de 800.000 Baht op mijn Thaise rekening. Het probleem is denk ik, vanwege de nieuwe regeling dat het 3 maanden op mijn Thaise rekening moet blijven voor ik het bedrag mag gebruiken, dit volgens de nieuwe wet in Thailand. Nu heb ik het plan om terug te keren naar Nederland voorgoed en wel eind juni, maar wat zal …

Lees verder…

De vereniging van minibus chauffeurs in Chiang Mai heeft een petitie ingediend bij de Provincial Transport Office tegen GPS-snelheidsdetectoren en vóór een hogere snelheidslimiet.

Lees verder…

Vraag aan huisarts Maarten: Oorpijn na het duiken

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: , ,
27 februari 2019

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden. Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd Klacht(en) Voorgeschiedenis Medicijngebruik, ook supplementen etc. Roken, alcohol Overgewicht Eventueel: laboratoriumuitslagen …

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website