De luchtvervuiling in Bangkok is alarmerend en gevreesd wordt, dat het alleen maar nog erger kan worden. Het Ministerie van Onderwijs heeft al verordend, dat alle onderwijsinstellingen in Greater Bangkok twee dagen (vandaag en morgen) gesloten zullen zijn.

Lees verder…

Twee rijpere heren gaan op reis (deel 2)

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Reisverhalen
Tags:
31 januari 2019

Na genoten te hebben van casino stad Macau en met name het oude Portugese deel van de stad verlaten we China en vliegen verder naar Kota Kinabalu de hoofdstad van Sabah.

Lees verder…

Het probleem met de luchtkwaliteit in de hoofdstad blijft actueel. Ondanks maatregelen van de gemeente worden de veiligheidslimieten nog steeds ruim overschreden. Men heeft besloten om de scholen in Bangkok te sluiten.

Lees verder…

Cateraars en maaltijdbezorgers doen het goed dankzij de smog in Bangkok

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
31 januari 2019

Door de smog in Bangkok besluiten meer bewoners binnen te blijven. Cateraars en maaltijdbezorgers spinnen garen bij de situatie.

Lees verder…

Op 23 mei 2019 kan je als kiezer buiten Nederland weer stemmen. Je brengt je stem uit tijdens de verkiezingen voor de leden van het Europees Parlement. Je stemt met een briefstembewijs of een kiezerspas. Je kan ook iemand machtigen om voor jou te stemmen.

Lees verder…

Reizigers moeten rekening houden met extra drukte op Suvarnabhumi airport vanwege het Chinese nieuwjaar. Men verwacht 2,6 miljoen reizigers, dat zijn er 200.000 per dag. De drukte tijdens de vakantie is gisteren begonnen en duurt tot 11 februari. 

Lees verder…

Ik heb een Non Immigrant O-visum aanvraag gedaan (via een visumbureau) bij de Thaise ambassade. Dit is afgewezen omdat ik geen storting van AOW of pensioenfonds heb. Ik ben 53 jaar, mijn hoofdinkomsten zijn uit verhuur van een bedrijfspand, ben niet in loondienst en heb minimaal € 20.000 op een bankrekening staan.

Lees verder…

Met de auto van Thailand naar Cambodja?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 januari 2019

Is het met een Thaise nummerplaat op je auto mogelijk om in Cambodja te rijden? Laatste bericht dat ik op internet kon vinden dateert uit 2015. Zijn er speciale formulieren nodig en wat betreft de verzekering?

Lees verder…

Vandaag maken we een ritje langs de zuidelijke kant van mijn woonplaats.. De rit brengt ons van Pathiu naar Sapphli en zo verder zuidwaarts naar Paknam en Sawi. Heen en terug een dikke 200 km langs rustige wegen langs de kust.

Lees verder…

Onduidelijkheid over het bezit en gebruik van e-sigaretten

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
30 januari 2019

In het jaar 2014 verbood Thailand de invoer, verkoop en dienstverlening op e-sigaretten, echter sinds de invoering op het verbod op e-sigaretten heeft de overheid problemen met handhaving en strafvervolging. Dit werd toegegeven door Keerati tijdens een interview met The Nation.

Lees verder…

Goede ervaring met immigratie Chiang Mai

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
30 januari 2019

Vandaag waren we weer bij de immigratie in Chiang Mai voor de 90 dagen melding. Twee maanden geleden waren we ook al in het nieuwe gebouw voor de jaarverlenging. Wij staan nog steeds verbaasd over de grote verandering die de verhuizing naar het vernieuwde gebouw teweeg heeft gebracht. Zo snel en efficiënt er nu gewerkt word. Werkelijk ongelooflijk. En supervriendelijk.

Lees verder…

Veel Thai weten niet dat kinderen ook een helm moeten dragen op een motorbike, zij denken onterecht dat kinderen zijn vrijgesteld. Alleen monniken en priesters zijn volgens de Thaise wet vrijgesteld van de helmplicht.

Lees verder…

Luchthaven Suvarnabhumi heeft sinds kort een Fast Track Lane, die is echter alleen beschikbaar voor toeristen met een e-Visa on Arrival uit twintig landen. Helaas kan deze niet gebruikt worden door Nederlanders en Belgen omdat die een visumvrije entree van 30 dagen hebben.

Lees verder…

Moet je als Thai in het blauwe boekje staan?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 januari 2019

Ik ben een half jaar geleden geëmigreerd naar Thailand en ben samen met Thaise vrouw en dochter die beiden een Thaise id card hebben ingeschreven op het adres van mijn schoonzus. Ik heb het gele boek en vrouw en dochter staan in het blauwe boek van mijn schoonzus. Ik heb een retirementvisum. Nu willen wij een huis gaan huren in Cha-Am. Ik kan gewoon gaan en mijn adres wijzigen. Maar hoe moet ik het regelen voor vrouw en dochter?

Lees verder…

Ik zie momenteel hele goedkope vliegtickets van China Southern van Amsterdam naar Bangkok, met een overstap in Guangzhou. De overstaptijden zijn ook nog eens goed (maar 1,5 uur). Een retourtje kan ik boeken voor € 435,- Heeft iemand ervaring met deze maatschappij? Het zou de grootste airline van China zijn. 

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website