De Engelse taal leren met Bangkok Post

Door Redactie
Geplaatst in Taal
Tags: ,
30 november 2018

Heb je een Thaise vriendin/vriend die haar/zijn Engels wil verbeteren, dan heeft Bangkok Post (op internet) een leuke rubriek: Learning from news. Het principe is simpel maar doeltreffend. De Engelse teksten in een nieuwsbericht worden toegelicht en dan vooral de wat moeilijkere woorden. Je kan de geschreven tekst ook downloaden als gesproken tekst zodat je uitspraak kan oefenen.

Lees verder…

Cambodja gaat er met een erkenning van Unesco vandoor en dat ten koste van Thailand. Het gaat om de traditionele Khon dans, deze is nu als Cambodjaans erfgoed erkend.

Lees verder…

De Floating markt in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
30 november 2018

Het is altijd weer aardig om bij tijd en wijle de Floating markt in Pattaya te bezoeken. Door de jaren heen heeft het na de opening eind 2008 wel een gedaante verwisseling ondergaan.

Lees verder…

Kan ik mij met met een rollator verplaatsen in Pattaya?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 november 2018

Volgend jaar mei ga ik voor het eerst naar Thailand. Ik ben 69 jaar en kan redelijk goed lopen maar door een evenwichtsstoornis gebruik ik een rollator, deze neem ik mee uit Nederland (kan ik inklappen). Mijn vraag is, kan ik in Pattaya met een rollator goed uit de voeten? Zijn de stoepen breed genoeg en zonder obstakels en zo?

Lees verder…

Wat heeft u gedaan in Thailand wat niet mocht?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
30 november 2018

Ik ben zo benieuwd naar wat u allemaal voor wetsovertredingen hebt begaan in Thailand. Ik bedoel dan niet wat u per ongeluk deed, want dat is bijna dagelijks. Nee, nee, wat u bewust en met opzet deed. Om u op weg te helpen geef ik een waarschijnlijk bijna volledige lijst van mijn misdaden, het kunnen er meer zijn. Als u nooit iets verkeerds deed mag u het ook zeggen…..maar denk niet dat ik het geloof….

Lees verder…

Onlangs is de nieuwe Michelingids 2018 voor Thailand uitgekomen, waarin restaurants in Bangkok en nu ook in Phuket zijn opgenomen, die een Michelinster verdiend hebben.

Lees verder…

De bestuurder van een songtaew (bahtbus) in Pattaya heeft een Russische vrouw dinsdagnacht zijn voertuig uitgezet. De vrouw had haar hoofd gestoten toen hij plots moet remmen.

Lees verder…

De gemeente Bangkok verhoogt met ingang van volgende maand de boete voor motorbikes die op het voetpad rijden, van 500 naar 1.000 baht. Ook zal er intensiever gecontroleerd worden, het aantal voetpaden die in de gaten worden gehouden wordt uitgebreid van 115 naar 233, vooral bij bij scholen en op drukke plekken.

Lees verder…

Stagiaires gezocht voor de Nederlandse ambassade in Bangkok, voor de periode van maart t/m augustus 2019!

Lees verder…

Hoeveel kost een taxi van Hua Hin naar Bangkok?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 november 2018

Ik wil met een taxi van Hua Hin naar Bangkok Airport maar voor een dergelijke lange rit wil de chauffeur geen meter aanzetten, maar een prijs afspreken. Wat is een normale prijs?

Lees verder…

Wie vanuit Bangkok Thailand wil ontdekken, moet zeker de sfeervolle badplaats Hua Hin bezoeken. Hua Hin, gelegen aan de westkust van de Golf van Thailand, is de thuisbasis van mooie stranden en vele prachtige resorts.

Lees verder…

Hoe zit het met openbare toiletten in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 november 2018

Ik heb een vraag. Ik heb nogal een zwak en gevoelig darmstelsel en blaas. Ik moet geregeld en vaak snel naar een toilet. Ik ga binnenkort langere tijd naar Thailand en stel ik loop rond in Bangkok. Zijn er toiletten genoeg waar ik als toerist op mag of kan? Moet ik altijd kleingeld meenemen bijvoorbeeld? Wat kost een toiletgebruik meestal?

Lees verder…

In Sanook een toch wel merkwaardig verhaal over ouders, die de plaatselijke politie de schuld geven van de dood van hun 14-jarige zoon, die op de vlucht voor een achtervolgende agent tegen een boom rijdt en overlijdt.

Lees verder…

Op 6 december aanstaande wordt de uitbreiding van de Green metrolijn tussen Bearing en Samut Prakan operationeel.

Lees verder…

Er is al vaker geschreven over de “Eastern Economic Corridor (EEC)” een gebied van ruim 300.000 Rai, gelegen in de drie oostkustprovincies van Thailand, Chachoengsao, Chonburi en Rayong. Men gaat er min of meer vanuit dat Pattaya, met het nabijgelegen vliegveld U-Tapao, de EEC-hoofdstad wordt.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website