Wijnoorlog in Thailand

Door Charly
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , , ,
31 juli 2018

Op zijn tijd kan ik een alcoholische versnapering wel waarderen. Ik ben niet zo’ n bierdrinker, alleen als ik heel dorstig ben wil ik nog wel eens een flesje Leo leegdrinken. Maar normaliter drink ik liever een witte wijn en heel af en toe een whisky of een sambucca. Dat de drankprijzen in Thailand  aan de hoge kant zijn, om het maar eens eufemistisch te zeggen, is natuurlijk bekend en is op zich geen enkele reden om daar opgewonden over te doen. Maar het kan op een gegeven moment ook doorslaan. Daar gaat dit artikel over.

Lees verder…

Wanneer je kijkt naar pensioen en woningbezit dan staat Nederland in de top 4 van landen met de meest vermogende inwoners. Toch komt er een stevige waarschuwing van de Rabobank na een onderzoek: in vergelijking met andere Europeanen hebben Nederlanders weinig vrij beschikbaar vermogen. Een op de vijf heeft zelfs helemaal geen buffer om financiële tegenslagen op te vangen.

Lees verder…

In 2017 documenteerde de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) een recordaantal van 4,1 miljard mensen die in de rij stonden te wachten om in te checken, door de beveiliging te gaan, aan boord van een vliegtuig te gaan en de lucht in te gaan. Dit is te vergelijken met slechts een paar miljoen passagiers in de jaren vijftig.

Lees verder…

Een welgemeende raad voor ouderen door Kneipp

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Gezondheid, Preventie
Tags: ,
31 juli 2018

“Wie niet elke dag wat tijd aan zijn gezondheid besteedt, moet op zekere dag veel tijd aan zijn ziekte opofferen”. Een wijze spreuk van Sebastian Kneipp, die in het Kurpark van Bad Wörishofen te lezen valt.

Lees verder…

In Lampang is genoeg te doen. Iedere zaterdag en zondagnamiddag is er een zeer mooie en aangename markt met lekker eten en plaatselijke kunstenaars. In het toeristenbureau kun je tijdens de week gratis fietsen huren.

Lees verder…

Hiv en aids blijven groot probleem in Vietnam

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , ,
31 juli 2018

Met naar schatting 11.000 nieuwe hiv-besmettingen en 7800 aids-gerelateerde sterfgevallen in 2016, blijven Hiv en aids een groot probleem in Vietnam. Met steun van de Nederlandse ambassade werken vertegenwoordigers van de meest kwetsbare groepen voor hiv-besmetting aan verandering.

Lees verder…

Wel of niet gaan trouwen met mijn Thaise vriendin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 juli 2018

Ik wilde dit jaar gaan trouwen samen met mijn Thaise vriendin in Thailand. Reden: ook om onze zoon. Nu krijg ik hier in Nederland te horen dat ik dat beter niet kan doen. En zoals ik al vaak op het internet heb gelezen, de vooroordelen. Je zou in geldproblemen komen. Nu heb ik dus een kind met haar. En ik wil best trouwen voor buddha en zo het geroddel al daar te laten stoppen, of uit zorg voor haar ouders. En als ze bij me in Nederland woont, kunnen we in Nederland trouwen voor de kerk.

Lees verder…

Lezersvraag: Ik kan op internet veel terugvinden over compost maken in Nederland. Er zijn allerlei technieken. Maar in Thailand is het klimaat heel anders. Het kan daar veel heter en droger of natter worden. Dus ik denk dat daar heel andere ‘regels’ zijn.

Lees verder…

Pakketpost in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
30 juli 2018

In een recent artikel in het Algemeen Dagblad las ik een aantal interessante, maar vooral indrukwekkende cijfers over de pakketpost in Nederland. De Thaise Post bezorgt ook talloze pakketjes per dag. Ik heb daar geen cijfers van, maar dat zullen er ongetwijfeld vele miljoenen zijn op jaarbasis.

Lees verder…

Schiphol verwacht dat het vandaag, 30 juli, de drukste dag van het jaar gaat worden. De luchthaven moet dan ook zo’n 240.000 passagiers verwerken. Dat zijn zowel vertrekkende als aankomende reizigers.

Lees verder…

Jiskefet – De Dienst – Schiphol (video)

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
30 juli 2018

Op deze mooie maandag ook even tijd voor wat anders: humor. In dit geval een klassieker van Jiskefet.

Lees verder…

Proberen een arme Thaise familie een vorm van bestaan te bieden

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 juli 2018

Gedreven door humanitaire gedachten en de wil eens iets voor een ander in sociale nood te doen heb ik in de Isaan in het noorden een huis laten bouwen voor een wel heel arme familie, althans in onze westerse optiek. Hier wordt goed gebruik van gemaakt. Maar wat nu is de vraag? Zo laten, niets meer aan doen en tevreden zijn met deze gift of toch proberen de familie een vorm van bestaan te bieden?

Lees verder…

Overstap Thai smile naar Thai airways en bagage

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 juli 2018

Weet iemand of er tussen Thai smile en Thai airways een samenwerking is voor het door labelen van bagage? Ik kom van Udon Thani en heb in Suvarnabhumi maar 2,5 uur tijd. Moet ikzelf mijn bagage oppikken of gaat deze rechtstreeks ? Volgens mij is 2,5 uur niet haalbaar?

Lees verder…

Een nieuw Isaanleven (1)

Door De Inquisiteur
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
29 juli 2018

Piak, midden dertig, heeft zich na wat moeite toch aangepast aan het huwelijkse leven. Voorheen een losbol, in de top drie van de dorpszuipers, werkte nauwelijks en teerde op zijn status als enige mannelijke nakomeling in een gezin van vier kinderen.

Lees verder…

Van 26 – 28 oktober aanstaande vinden in Buriram de Thailand Super Races plaats en u kunt er bij zijn. De Nederlandse Vereniging in Bangkok organiseert namelijk een 3-daagse excursie (2 overnachtingen) naar Buriram, mogelijk gemaakt door Be-Quik en grand Cafe The Green Parrot als sponsors.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website