Helaas is er nog geen goed nieuws te melden over de zoektocht naar de twaalf vermiste voetballertjes en hun coach die een week geleden de Tham Luang-Khun Nam Nang Non grot in Chiang Rai binnen gingen en werden overvallen door snel stijgend water.

Lees verder…

Het kabinet wil in 2021 een vliegtaks invoeren. Bij voorkeur in Europees verband maar mocht dat niet lukken dan gaat het plan alsnog door. Voor vluchten naar Thailand zal het betekenen dat een ticket € 22,- per persoon duurder zal worden.

Lees verder…

Bij de reddingsoperatie in het grottencomplex van Tham Luang in Chiang Rai, waar gezocht wordt naar 12 jonge voetballers en hun coach, zijn specialisten uit meerdere landen ingeschakeld. Ook een zeer ervaren Belgische duiker, Ben Reymenants, werd door de US Navy Seals ingeschakeld om in een team van 5 grotduikers mee te zoeken naar de vermiste jongeren.

Lees verder…

Inburgering gaat (weer) op de schop

Door Rob V.
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
30 juni 2018

De politiek is tot de conclusie gekomen dat het huidige systeem van ‘zelfstandig inburgeren’ -dat sinds 2013 van kracht is- niet werkt. Tot eind 2012 moesten inburgeraars via de gemeente aan hun inburgering beginnen, het ziet er nu uit dat Den Haag de klok terug zal draaien. Hoe en wat precies is nog onbekend, aanstaande maandag komt Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken met zijn nieuwe plannen, maar een en ander doet in de wandelgangen al de ronde.

Lees verder…

Premier Prayut bezocht gisteren de rampplek waar intensief gezocht wordt naar de vermiste voetballers en hun coach. De regeringsleider zei dat de families van de kinderen de hoop niet op moeten geven. Hij beloofde de kinderen een strandvakantie: “Als ze gevonden zijn neem ik ze allemaal mee naar Pattaya!”.

Lees verder…

Lezersvraag: Helpen in de winkel van mijn vrouw

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
30 juni 2018

Mijn vrouw heeft een klein toeristen winkeltje in Pattaya. Als zij even weg moet of een zich niet lekker voelt neem ik het wel eens een paar uurtjes van haar over. Beetje op de winkel passen en af en toe wat afrekenen. Ik doe verder niets. Volgens een vriend van mij is dat link omdat je dan illegaal aan het werk bent in Thailand en je het land uit gekikkerd kan worden. Volgens mijn vrouw is het geen probleem om dat het maar voor een paar uurtjes is. En als ze wel komen kijken krijg je eerst een waarschuwing.

Lees verder…

Ik heb intussen sinds 2013 twee keer (geloof ik) over mijn vijver geschreven. Leek me wel leuk om even na vijf jaar weer eens te schrijven hoe het met de vijver gaat. In het kort: prima! Ik kreeg vele tips en heb daardoor veel geleerd.

Lees verder…

Het Ministerie van Toerisme en Sport komt met een masterplan voor de regio Phetchaburi, Hua Hin, Chumphon en Ranong die samen de ‘Thaise Riviera’ moeten vormen. Volgens het plan heeft dit gebied veel toeristisch potentieel omdat het beschikt over een duurzaam, cultureel, historisch, gastronomisch en sportief aanbod. 

Lees verder…

De wanhopige zoektocht van inmiddels zes dagen naar de twaalf vermiste voetballertjes en hun coach in de Tham Luang grot in Chiang Rai, heeft nog geen enkel resultaat opgeleverd.  Op advies van de drie Britse grotduikers, die woensdag arriveerden om te helpen bij de zoekoperatie, hebben de reddingsteams hun aandacht verlegd naar een nieuwe route ten noorden van de grotingang. 

Lees verder…

Een vakantie of een zakenreis boeken bij een ANVR-reisondernemer biedt vanaf 1 juli reizigers nog meer bescherming dan voorheen. Consumenten die altijd al een pakketreis boekten, kennen de luxe van verzekerd zijn tegen faillissement van de reisaanbieder en tal van andere garanties. Maar vanaf 1 juli gaan reizigers die zelf een reis samenstellen, en soms zelfs zakenreizigers, hier óók van profiteren.

Lees verder…

Cassave is een veelzijdig gewas

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
29 juni 2018

Lodewijk Lagemaat kijkt met stijgende verbazing naar het planten van cassave. Het gewas heeft tal van toepassingen met als bekendste de kroepoek van Conimex.

Lees verder…

Er is vanuit Jomtien een handige en goedkope busverbinding naar de luchthaven Suvarnabhumi. Maar ik heb nooit zo’n bus kunnen vinden naar Don Mueang. Bestaat die? En van waar vertrekt die dan?

Lees verder…

Het Thaiboksen, beter bekend wellicht als Muay Thai, is niet voor niets de nationale sport! Maak je klaar voor een overgetelijke avond van kickboksen, als je durft…

Lees verder…

Lezersvraag: Kan ik goud uit Nederland ook in Thailand verkopen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 juni 2018

Ik heb vele jaren geleden na mijn emigratie naar Thailand wat gouden sieraden meegenomen uit Nederland. Ik ga niet meer terug naar Nederland en wil eigenlijk de sieraden inwisselen bij een goudwinkel om daar er iets nieuws voor te kopen en wil daar mijn vrouw mee verrassen. Nu hoor ik van kennissen dat ze in Thailand niets moeten hebben van goud uit Nederland omdat de kleur en het aantal karaat anders zou zijn. Je zou daarom er maar weinig voor terugkrijgen. Klopt dat?

Lees verder…

Op dit blog hebben we het al vaker over het nut (noodzaak) van een goede ziektekostenverzekering gehad. Zonder dat kun je maar zo onverwachts voor zeer onaangename financiële problemen komen te staan. Bloglezer Hans van Mourik kan daar over meepraten. Lees zijn verhaal.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website