Een Nederlandse toerist van 20 jaar is overleden na een val uit een condominium in Bangkok tijdens een intieme nacht met een Thaise transseksueel die hij op Khao San Road ontmoette.

Lees verder…

Werkgelegenheid in Thailand en elders

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
30 april 2018

De werkgelegenheid in Thailand is vaak een onduidelijk en onoverzichtelijk gebeuren. Vanuit het buitenland worden arbeidskrachten aangetrokken, omdat veel werk niet door Thais uitgevoerd wordt.

Lees verder…

De donkere kant van sommige Thai

Door Redactie
Geplaatst in Maatschappij
Tags: , ,
30 april 2018

In de Thaise cultuur zitten voor ons vreemde zaken opgesloten. Lastig te begrijpen en te doorgronden. Soms staat het uiterlijke vertoon haaks op hoe de Thai werkelijk in elkaar zitten. Wanneer ik daar mee geconfronteerd wordt, denk ik wederom: ‘niets is wat het lijkt in Thailand’.

Lees verder…

Douwe Egberts koffie aan boord van KLM vluchten

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: , ,
30 april 2018

Vanaf 1 oktober 2018 serveert KLM op al haar vluchten, zowel naar Europese als intercontinentale bestemmingen, duurzame koffie van Douwe Egberts. Lekkere en kwalitatief goede koffie is belangrijk voor de klanten van KLM. 

Lees verder…

Ik verblijf ieder jaar 6 maanden in Thailand en ben nu in Nederland voor een behandeling van chronisch lymfatische leukemie (CLL). Tussentijds moet ik om de drie maanden een laboratorium onderzoek van een bloedmonster laten doen.
Mijn vraag is: Is dit ook in Thailand mogelijk?

Lees verder…

Een grote stroomstoring zorgde gisteren voor chaos op de luchthaven Schiphol. De stroomstoring die om 00.45 uur ontstond in Amsterdam Zuidoost zorgde vermoedelijk voor een spanningsdip, waardoor er tijdelijk minder stroom was en het inchecksysteem uitviel. Vanwege de drukte die ontstond ging de luchthaven in de vroege zondagochtend een uur lang op slot; alle toegangswegen werden afgesloten.

Lees verder…

Lezersvraag: Waarom geen meter taxi in Pattaya?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 april 2018

Ik ga binnenkort voor de tweede keer naar Pattaya. Ik wil wat plekken in de omgeving bezoeken, kan gezien mijn leeftijd niet lang lopen en wil daarom het liefst met een taxi die op de meter rijdt. Nu zie ik voldoende taxi’s met meters staan maar niemand die op de meter wil rijden. Mijn vraag is, waarom is dat? Kan je Pattaya geen taxi vinden die gewoon op de meter rijdt zoals in Bangkok? Dat is toch ook wettelijk verplicht?

Lees verder…

Lezersvraag: Dagtrip Khao Sok National Park

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 april 2018

In november ga ik opnieuw naar Thailand en zal er met gezelschap rondreizen. In mijn planning steek ik 2 nachten aan Khao Sok National Park. We zullen aankomen met het vliegtuig vanuit Krung Thep in Surat Thani (vermoedelijk in de vroege namiddag) en nemen dan een minivan naar ons gereserveerde resort voor twee nachten.

Lees verder…

Isaanse belevenissen (3)

Door De Inquisiteur
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags:
29 april 2018

Donkerbruine aarde, vervuld met beloftes van vruchtbaarheid geven het Isaanse land weer eens een ander uitzicht. Er staat nog geen water op dus het laat De Inquisiteur denken aan het voorjaarse Vlaamse platteland. Wanneer je de moeite doet om van dichtbij te gaan kijken zie je dat het vol leven zit. De aardkluiten zitten vol met wormen die een goede beluchting geven. Hagedissen, kikkers en onbekende insecten verlevendigen het geheel.

Lees verder…

De Raad voor Rechtsbijstand heeft besloten om geen toevoeging meer te verlenen voor bezwaar- en beroepszaken die betrekking hebben op visum kort verblijf.

Lees verder…

Het Meteorological Department denkt dat de zomerstormen met regen en harde wind tot dinsdag duren. De bewoners van Bangkok, Central Plains, Noorden, Noordoosten, Oosten en Zuiden krijgen met nog meer regen te maken.

Lees verder…

Steeds meer buitenlanders frauderen met Thaise taal studies om zo een studentenvisum te bemachtigen. De scholen helpen hen daarbij door een certificaat te verlenen, maar ze vallen door de mand als het visum verlengd moet worden.

Lees verder…

Vraag over een verblijfsvergunning van mijn Thaise partner

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 april 2018

Mijn Thaise partner woont al 11 jaar in Nederland, met een VVR (verblijfsvergunning) voor onbepaalde tijd (telkens voor 5 jaar). Om de twee jaar was er een familiebezoek in Thailand. De familie kwam óók op bezoek in Nederland. Het probleem gaat over het volgende.

Lees verder…

Wanneer je terug komt van een vakantie uit Thailand kan het voor toeristen een vervelende verrassing zijn als ze bij de douane belasting moeten betalen. Vakantiegangers moeten soms nog btw, accijns of invoerrechten betalen over de artikelen die ze in het buitenland hebben gekocht.

Lees verder…

Sinds enige tijd bent u verplicht na aankomst in Thailand om u binnen 24 uur te melden bij de daarvoor aangewezen instantie. Ben in het bezit van een een Thais O-A visum, een z.g. retirement visum. Geldig 1 jaar. Meldde mij kort geleden, na terugkeer van een buitenlandse reis, bij een Thaise immigratie service voor de bovengenoemde verplichting. Kreeg daar van de aanwezige medewerker(s) te horen dat de verplichting niet zou gelden voor personen met een 1-jarig verblijfsvisum.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website