Groeten uit Isaan (9)

Door De Inquisiteur
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags:
28 februari 2018

De weg van huize Inquisiteur naar het centrum van het dorp is exact een kilometer lang en vol bochten. In rechte lijn zou het ongeveer de helft bedragen, maar waarschijnlijk is het een eeuwenoud natuurlijk looppad dat uitgroeide naar een straat. In het eerste korte deel staat nog een vijftal huizen en dan kom je even tussen de rijstvelden. Doch er staan regelmatig bomen in de weg voor een machinale oogst maar wel een goede schaduwplek bij het manuele werk zijn.

Lees verder…

Er is geen land ter wereld waar zo veel “gelukbrengende” en “magische” amuletten worden verhandeld als in Thailand. Dat schreef Joseph Jongen al jaren geleden in een verhaal op dit blog, getiteld: “Amuletten, bijgeloof of bovennatuurlijke kracht”

Lees verder…

“Thailand moet aan zijn imago werken”. Premier Prayut reageerde gisteren op de opmerking van een minister uit Gambia, dat wanneer toeristen voor seks op vakantie gaan, ze beter voor Thailand dan voor Gambia kunnen kiezen.

Lees verder…

De Thaise regering heeft vergevorderde plannen om een hogesnelheidslijn tussen de drie belangrijke luchthavens aan te leggen. Dit project zal investeerders moeten aantrekken voor het EEC, een economisch ontwikkelingsgebied van 30.000 rai dat zich uitstrekt over de provincies Rayong, Chon Buri en Chachoengsao. De regering wil het gebied ontwikkelen tot een centrum van high-tech industrie.

Lees verder…

Bij een schietpartij op het strand van Chaweng Beach, onder de ogen van honderden toeristen, is een dode (26) en gewonde gevallen. Het geweld komt voort uit een ruzie tussen twee families die jetski’s verhuren. 

Lees verder…

Lezersvraag: Non immigrant O visum omzetten in een jaarvisum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
28 februari 2018

Ik vertrek morgen voor enkele maanden naar Thailand met een non immigrant O visum. Ik zou dat daar willen laten omzetten in een jaarvisum. Ik ben 60 jaar. Iemand vertelde me dat je dan best een affidavit afhaalt op de Belgische ambassade (bewijs van inkomsten).

Lees verder…

Vannacht vanaf 00:00 uur is het Boeddha Dag en zal er 24 uur lang geen verkoop van drank zijn en de barretjes gesloten blijven. Nou kan ik best wel een dagje zonder ware het niet dat het een van mijn laatste avondjes is en ik het er dus nog even van wil nemen. Mijn vraag is dan ook of er nog uitzonderingen zijn en zo ja weet iemand waar ik gewoon mijn pilsje kan drinken en niet onbelangrijk indien mogelijk ook de halve finales van de KNVB beker kan zien.

Lees verder…

Straatventers in Pattaya (deel 2)

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
27 februari 2018

Afgelopen week werd in een posting de aanpak van straatventers in de gemeente Pattaya beschreven. Hoewel de ambtenaren trots beweerden dat hun aanpak succesvol was, blijkt echter de werkelijkheid het tegenovergestelde.

Lees verder…

Een kruiwagen in de Isaan

Door Klaas Klunder
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
27 februari 2018

Soms komen er wel aardige voorvallen voor in het dagelijks leven hier. Wij hebben een grote tuin en daarbij hoort een kruiwagen, vind ik. Ik ontdekte er een achterin. Helaas door langdurige blootstelling aan de elementen was de bodem doorgeroest en het wiel draaide niet meer.

Lees verder…

De minister van Toerisme en Cultuur in Gambia, Hamat Bah, heeft sekstoeristen opgeroepen zijn land te verlaten en naar Thailand te reizen. Volgens de minister moet je voor seks in Thailand zijn.

Lees verder…

Het is tijd voor de mega opruiming van Qatar Airways. Dat betekent lekker luxe vliegen met de 5 sterren airline uit Qatar. Oftewel lekker veel beenruimte in hun Boeing 777-300 waar ze mee vanaf Amsterdam vliegen en prima maaltijden en drankjes.

Lees verder…

Leven in Thailand: De motorbike taxi

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags:
27 februari 2018

Do maakt een ritje met een motorbike taxi. Bij een kruispunt springt het licht op groen, maar de bestuurder reageert niet. Wat is er aan de hand?

Lees verder…

Lezersvraag: Welke rooftop bar in Bangkok is gaaf?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
27 februari 2018

Wij willen graag als we in Bangkok zijn naar een rooftop bar gaan om van het uitzicht te genieten. Maar we willen geen 1.000 baht voor een drankje betalen. Welke is gaaf om naar toe te gaan?

Lees verder…

Mooi dik is niet lelijk in Thailand  

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , , ,
26 februari 2018

In Nakhon Ratchasima vond het afgelopen weekend een schoonheidswedstrijd plaats waar de titel van “Jumbo Beauty Queen” viel te behalen. Tijdens een kleurrijk spektakel won Kwanrapi Boonchaisuk van 29 jaar en 108 kilo schoon aan de haak de begeerde titel.

Lees verder…

Eén van de nieuwste leden van MKB Thailand is Rudolf van der Lubben, eigenaar van The Walker Podologie Co., die praktijk houdt in Jomtien/Pattaya, Bangkok en Chiang Mai. Een mooie gelegenheid om de schijnwerpers eens op zijn bedrijf en zijn activiteiten in podologie te laten schijnen.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website