Iedereen zal reeds stilaan weten dat plannen maken in Thailand eenvoudig is. Deze plannen naleven, dat is wel andere koek.

Lees verder…

Vakantie in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
31 december 2017

Het begint veel op het hoogseizoen te lijken! Goed weer in Pattaya en de winterstormen in Europa hebben een drukke periode in Pattaya teweeg gebracht.

Lees verder…

De eerste twee dagen van de ‘seven dangerous days’ van 28 december – 3 januari, telden 1.053 ongevallen (vorig jaar 1.183) met 92 doden (115) en 1.107 gewonden (1.275). Bij 78 procent van de ongelukken waren motorbikes betrokken.

Lees verder…

Thaise logica

Door Peter (redactie)
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags:
31 december 2017

Thaise logica, soms word je er gek van. Wie een Thaise partner heeft of in Thailand woont, krijgt vroeg of laat te maken met Thaise logica. Ik noem het maar zo, want een andere verklaring heb ik er niet voor.

Lees verder…

Lezersvraag: Kortste route Sihanoukville en Koh Chang?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 december 2017

Wie kan mij de kortste route vertellen tussen Sihanoukville (liever nog Koh Rong) en Koh Chang over zee of land en hoe lang duurt deze route?

Lees verder…

Lezersvraag: Naar de River Kwai bridge vanuit Bangkok

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 december 2017

Wij gaan voor de 1e keer naar Thailand en zijn zeer benieuwd wat we aantreffen. Wij landen (29-2) in ochtend om ca. 08.00 uur dus hebben dan meteen een hele dag. Op de 3e dag zouden wij vanuit Bangkok willen afreizen naar Brug River Kwai en de volgende dag weer terug naar vliegveld om door te reizen naar Koh Samui.

Lees verder…

Leven als Single Farang in de Jungle: Relaxdag in Isaan.

Door Lung Addie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
30 december 2017

Zoals gisteren vooropgesteld moest het vandaag een rustige relax dag worden voor Lung addie. Zeker na de zware slopende tocht van gisteren. En een relaxdag werd het.

Lees verder…

U weet wellicht, dat één van mijn hobby’s hier in Pattaya het poolbiljarten is, dat ik in Megabreak Poolhall beoefen en daar ook mede de toernooien organiseer. Het afgelopen jaar hebben we er weer zo’n 150 achter de rug, want driermaal per week is er de mogelijkheid om aan toernooi deel te nemen.

Lees verder…

Dakloze in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags:
30 december 2017

Gezondheidswerkers in Pattaya kwamen een dakloze man helpen, die aan tuberculose leed. Pimpa Ruangrattanakarn, assistent directeur van het gezondheidsdepartement Banglamung en een team van het Banglamung ziekenhuis vonden de verzwakte man, genaamd Somsak die tegenover het Tum Com gebouw lag.

Lees verder…

Ouderen maken steeds vaker gebruik van sociale media. Vooral onder 65- tot 75-jarigen heeft het socialemediagebruik de laatste jaren een vlucht genomen. In 2017 zei 64 procent van de ondervraagden in deze leeftijdscategorie actief te zijn geweest op sociale media in de drie maanden voorafgaand aan het onderzoek. Vijf jaar eerder was dat nog 24 procent. Dat blijkt uit recente cijfers van het CBS over online activiteiten van Nederlanders.

Lees verder…

De Thaise politie laat bij monde van commissaris Srivara Rangsipramanakul weten dat de politie hard gaat optreden tegen alcoholgebruik. Politie-agenten die dronken bestuurders niet bekeuren worden zelf ook gestraft.

Lees verder…

De kans dat Johan van Laarhoven naar Nederland kan om daar zijn straf uit te zitten is een stuk kleiner, dit omdat het Thaise Openbaar Ministerie is in november in hoger beroep gegaan tegen zijn vonnis. Dat blijkt uit navraag van de nieuwssite NU.nl.

Lees verder…

Lezersinzending: De juf komt op bezoek

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: , ,
30 december 2017

Wim gaat met juf (zijn vrouw) op huisbezoek, maar bij ‘bad people’ moet hij in de auto blijven. En hij ontmoet de baas van zijn vrouw, een Thai met Chinese omvang.

Lees verder…

Is er iemand die mij kan vertellen of het Thais rijbewijs volstaat als legitimatie, op het moment dat men erom vraagt in Thailand? Ik zou het fijn vinden om niet overal mijn paspoort mee te hoeven nemen.

Lees verder…

Het was weer zover. Lung addie mocht zich opnieuw eens opmaken voor een uitstapje naar Isaan. Meer bepaald naar de provincie Buriram, Chanwat Lahan Sai. Dit is een tochtje van ongeveer 850km vanaf zijn woonplaats Chumphon, in het Zuiden van Thailand.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website