Pong Veegt

Door François Nang Lae
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
31 oktober 2017

Pong veegt. Sinds we vorige week in het gastenverblijf van Pong en Judith zijn getrokken is dit één van de geluiden die het eerst vertrouwd zijn geworden. Pong woont in een mooi, oud, traditioneel teakhouten huis-op-palen in de groenste wijk van Lampang, en zijn prachtige tuin wordt met ongeloofelijk veel Liefde en Aandacht verzorgd.

Lees verder…

In memoriam Martin Brands

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Expats en pensionado, In memoriam, Pattaya, Steden
Tags: ,
31 oktober 2017

Hoewel Martin Brands al enige tijd ernstig ziek was, kwam zijn overlijden toch nog onverwachts. Martin heeft zich altijd zeer dienstbaar in Thailand gemaakt. Bekend is zijn inbreng in de grote charities projecten van de verschillende Rotary clubs in N.O. Thailand, waar de allerarmsten geholpen werden met nog een aantal CEO’s. 

Lees verder…

Grote Marine manifestatie in Pattaya op komst

Door Gringo
Geplaatst in Agenda
Tags: , ,
31 oktober 2017

Elke rechtgeaarde (ex)marineman en andere liefhebbers van marineschepen kan zijn hart ophalen tijdens de grote vlootschouw, die tijdens door de Royal Thai Navy (RTN) georganiseerde International Fleet Review 2017 zal plaatsvinden van 13 tot 22 november aanstaande in Pattaya Bay.

Lees verder…

Qatar Airways komt binnenkort met een vijfde route naar Thailand: vanaf 28 januari 2018 vliegt Qatar vier keer per week van Doha naar U-Tapao bij Pattaya. De maatschappij uit de Golfregio zet daarvoor een comfortabele Boeing 787-8 Dreamliner in, die plaats biedt aan 254 passagiers.

Lees verder…

Voordelig naar Bangkok kan met deze uitstekende aanbieding van Emirates. Wees er snel bij want anders zijn de beste plaatsen weg. Boeken kan van 26 oktober t/m 09 november 2017. Reizen kan tussen 05 november 2017 en 15 jun 2018.

Lees verder…

Hoe we Vader trots kunnen maken

Door Tino Kuis
Geplaatst in Opinie
Tags: ,
31 oktober 2017

De laatste bladzijde van de zeventig jaar durende regering van koning Bhumibol Adulyadej werd donderdagavond omgeslagen toen hij met een imposante crematie ceremonie zijn laatste rustplaats vond. De overleden koning had bewonderaars en tegenstanders maar één ding is zeker: zijn invloed op de Thaise natie was zodanig dat onze nationale identiteit met hem verbonden is.

Lees verder…

Lezersinzending: Gedicht uit het hart

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
31 oktober 2017

Denk ik aan Nederland in de nacht
Dan denk ik aan al die pracht
Was is ons land toch wondermooi
En maakt het mij toch tot een prooi
Alleen altijd dat pokkenweer
Dat hoeft van mij niet meer

Lees verder…

Klein strandleed in Pattaya, want de nieuwe strandbedjes die de gemeente heeft aangeschaft als onderdeel van een campagne om het strand op te knappen, zijn oncomfortabel en hebben de neiging om te vallen, zo klagen een aantal exploitanten.

Lees verder…

De paspoorten van oud-premier Yingluck zijn ingetrokken. Yingluck beschikte over vier paspoorten: twee diplomatieke en twee normale. Ze zijn nu pas ingetrokken omdat ze niet meer in beroep kan gaan tegen haar veroordeling op 27 september, de tijd daarvoor is verstreken.

Lees verder…

Lezersvraag: Ervaringen met een plafond van PVC

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 oktober 2017

Na een 5-tal maanden (voor de nodige formaliteiten en medische controles) in België, terug in mijn geliefkoosde Thailand/Isaan. Heb vorig jaar een nieuwe keuken/leefplaats gebouwd, achter het huis met inbegrip van was-douche en voorraadkamer. Lekker koel daar en wordt door mijn vriendin-familie en kennissen meerdere uren/dag intensief gebruikt. Had deze maand graag, plafonds (Faa) geplaatst, in de plaatsen, waarbij ik dacht aan een PVC (plastiek), uitvoering, is gemakkelijk te plaatsen en te onderhouden.

Lees verder…

Lezersvraag: Scooter huren in Sisaket

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 oktober 2017

Wij reizen vandaag binnenkort naar Sisaket. Nu hebben hebben wij een vraagje, is er misschien iemand die weet of je daar een scooter kan huren voor een paar dagen?

Lees verder…

Lezersinzending: Een gedicht

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
30 oktober 2017

Denk ik aan Nederland in de nacht,
Dan wordt ik om mijn slaap gebracht,
De ogen kan ik niet meer sluiten.
Hete tranen rollen als tuiten

Lees verder…

Komende dagen harde regen en wind in Zuid Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
30 oktober 2017

Het Meteorological Department heeft de bewoners van tien provincies in het zuidelijk deel van de Central Plains en het Zuiden gewaarschuwd dat ze de komende dagen zware regens en harde winden kunnen verwachten. Dit kan leiden tot overstromingen.

Lees verder…

Na iets meer dan een periode van een jaar is gisteren om 24.00 uur de rouwperiode voor Rama IX, wijlen koning Bhumibol, geëindigd.

Lees verder…

Hoe wordt arbeid in Thailand “beloond”?

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
30 oktober 2017

Wie in Thailand rondreist, zal ongetwijfeld verbaasd zijn over het aantal goedkope, vaak onnodige “hebbedingetjes” die aangeboden worden. Soms wordt dat gekocht om bij gelegenheid wat weg te kunnen geven. Een gebaar van waardering hoeft niet in de grootte of prijs te zitten.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website