Bangkok versus Manilla

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: , , ,
30 september 2017

Beide steden of landen met elkaar vergelijken is onbegonnen werk en ga ik dus niet doen. Net zo min kun je Amsterdam met Brussel vergelijken. Ieder land en elke stad heeft charmante trekjes, maar je moet ze wel willen zien. Met vlucht TG624 vanuit Bangkok land ik na ruim drie uur vliegen in Manilla. Ondanks de allereerste regel ga ik nu toch al een vergelijking maken betreffende het fenomeen airport taxi.

Lees verder…

Verplicht melden van gasten met TM 30 formulier

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
30 september 2017

Hoewel het als bekend verondersteld mag worden, zijn van overheidswege verscherpte controle aangekondigd bij het controleren van gasten die niet in hotels verblijven.

Lees verder…

De Full Party op Koh Phangan op 5 oktober gaat niet door. De reden voor het annuleren van het bij jongere populaire strandfeest, is de voorbereiding van de crematieplechtigheid van wijlen koning Bhumibol Adulyadej.

Lees verder…

Door een technische storing ontstonden donderdagavond lange wachttijden bij Immigration op de luchthavens Don Mueang en Suvarnabhumi, het betrof alleen vertrekkende Thaise passagiers.

Lees verder…

De Thaise regering heeft zich volgende de publieke opinie belachelijk gemaakt omdat ze beweerd heeft dat oud-premier Yingluck in Dubai is. Dat blijkt niet zo te zijn zegt CNN en Reuters, ze verblijft in Londen, daar wil ze politiek asiel aanvragen.

Lees verder…

Bangkok bij nacht

Door Dick Koger
Geplaatst in Column, Dick Koger
Tags: ,
30 september 2017

Toen een Nederlandse vriend hier op bezoek kwam, ontmoette ik hem in zijn hotel in Bangkok. Hij was er al een paar dagen en vertelde, dat hij een leuk restaurant aan de waterkant ontdekt had. We besluiten daar te gaan eten.

Lees verder…

Lezersvraag: Bruin (liefst volkoren) brood kopen omgeving Jomtien?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 september 2017

Weet iemand me te vertellen waar ze ergens lekker bruin (liefst volkoren)brood verkopen? Niet te ver weg van Jomtien, Pattaya en liever niet van dat Duitse brood.

Lees verder…

Lezersvraag: Van Ban Mo naar Sukhothai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
30 september 2017

Ik ga half december voor 2 maanden naar Thailand ik verblijf dan in Ban MO in de omgeving van Lop Buri. Van daaruit wil ik enige tripjes maken een van deze is naar Sukhothai. Ik weet inmiddels dat het makkelijkste is met het vliegtuig maar ik wil met de trein, heeft iemand daar ervaring mee? Ban Mo heeft zelf een klein station.

Lees verder…

Nederland is een plek gestegen op de ranglijst met rijkste landen ter wereld en staat nu op nummer acht van de wereld. Belgen zijn nog rijker en staan op plaats zes. Thailand staat in de lijst van 53 landen op de 44-ste plaatst, aldus het achtste Global Wealth Report van verzekeraar Allianz.

Lees verder…

Uit het Isaanse leven gegrepen (deel 5)

Door De Inquisiteur
Geplaatst in Isaan, Leven in Thailand
Tags:
29 september 2017

Wat doet zo’n expat nu daar in Isaan? Geen landgenoten in de buurt, zelfs geen Europese cultuurgenoten. Geen cafés, geen westerse restaurants. Geen vertier. Welnu, De Inquisiteur koos voor dit leven en verveelt zich helemaal niet. Dagelijks, een week lang uit het leven gegrepen. In Isaan.

Lees verder…

Stijging aantal Belgische vijftigplussers met HIV

Door Redactie
Geplaatst in Gezondheid
Tags: ,
29 september 2017

Van alle nieuwe gevallen van HIV die in Europa worden ontdekt, is ongeveer een op de zes personen ouder dan vijftig jaar. Vooral in België en Duitsland werd een toename vastgesteld in het aantal vijftigplussers dat een hiv-diagnose kreeg. In Nederland was geen stijging op te merken.

Lees verder…

De spectaculaire beroving van een geldautomaat op 13 september in Saphang Sung (Bangkok) was niet het werk van een Thai maar van een Poolse man van 36 jaar. Gisteren was er een reconstructie van de roof. De geldautomaat werd destijds opgeblazen.

Lees verder…

Sinds 2013 is de financiële situatie van Nederlanders over het algemeen beter geworden. Ruim de helft van de Nederlanders (57%) bestempelt hun financiële situatie als goed tot zeer goed. 53% komt nu (zeer) makkelijk rond, tegenover 47% in 2015 en 41% van de mensen in 2013.

Lees verder…

Zondag komen de eerste 200 midibusjes op de weg. De busjes met 20 zitplaatsen worden ingezet op routes tussen Bangkok en andere provincies. Ze vervangen de minibusjes die, volgens de regering, te vaak betrokken zijn bij verkeersongelukken en daarom een bedreiging vormen voor de verkeersveiligheid.

Lees verder…

Lezersvraag: Bril aanschaffen in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 september 2017

Ik wil bij mijn volgende bezoek aan Thailand een nieuwe bril laten aanmeten. Heeft iemand ervaring m.b.t. kwaliteit en prijs?

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website