Voor het strand van Bang Tao op Phuket is een grote krokodil waargenomen. Een drone van een Australische toerist heeft de reptiel gefilmd.

Lees verder…

Schuldgevoel

Door De Inquisiteur
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
31 augustus 2017

De Inquisiteur valt ten prooi aan schuldgevoelens. Mogelijk komt hij op een leeftijd van “vroeger was alles beter”, maar toch. De media maken hem moedeloos. Ze staan vol met waarschuwingen, onheilstijdingen en meer – over wat je dan ook doet, eet of drinkt. Zelfs op Thailandblog.

Lees verder…

Wie op vakantie naar Thailand gaat en goedkoop wil bellen maar ook bereikbaar wil zijn voor het thuisfront kan een dual sim smartphones overwegen. In Aziatische landen is deze technologie al heel populair, maar in Nederland moet dual sim nog écht doorbreken.

Lees verder…

Depressies vormen na hart- en vaatziektes de tweede hoofdoorzaak van het aantal sterfgevallen in Thailand, aldus de Association for the mentally ill of Thailand. De belangenvereniging wijst op de noodzaak van hulp zoeken en een passende behandeling voor mensen die een depressie ontwikkelen.

Lees verder…

Mocht je via Dubai naar Thailand vliegen en daar een stopover maken, pas dan op als je in een hotelkamer gaat slapen die lang leeg heeft gestaan. Steeds vaker raken mensen, die in de Verenigde Arabische Emiraten zijn geweest, besmet met de gevreesde legionellabacterie. Het gaat om zestig Europeanen uit dertien landen in een half jaar. Zij zijn allemaal ziek geworden na een bezoek aan Dubai en verbleven in verschillende hotels. Dat meldt het Europees Centrum voor ziektepreventie- en bestrijding (ECDC).

Lees verder…

Rond de komende feestdagen hebben mijn man en ik een reis geboekt naar Hua Hin. Mijn vraag is: zijn er lezers die nog leuke tips hebben voor uitjes, restaurantjes e.d. In of in de nabijheid van Hua Hin? Wij zijn 65+ maar nog goed mobiel. Hebben al drie rondreizen in Thailand gemaakt maar Hua Hin kennen wij nog niet. Hartelijk dank bij voorbaat!

Lees verder…

Lezersvraag: Wie wil met mij tennissen in Chiang Mai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 augustus 2017

Ik woon sinds kort in Chiang Mai. Zijn er mensen die een keer of twee keer per week een tennisballetje willen slaan? Of iemand kennen die dat zou willen?

Lees verder…

Bangkok als springplank

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: , ,
30 augustus 2017

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus komen de reiskriebels weer opdagen. Normaliter verlaat ik het mooie Europa in september voor één maand en begin januari ontvlucht ik -vanwege de winter- het land om daarna goedgemutst begin april weer van een mooie lente te mogen genieten. Heb met Thailand een soort haat liefde verhouding; fijne mensen maar niet mijn ideale noch mooiste land om er te wonen. Maar dat terzijde want zoiets is voor iedereen een zeer persoonlijk iets.

Lees verder…

M’n vraagt mij wel eens: “Walter, is het daar toch een beetje rustig, waar je woont?” Mijn antwoord: “ Welja, ik woon in een doodlopende straat, dus dat scheelt. Zoals overal komen ook hier de straatventers langs. Tussen 6.15 u en 6.30 u zijn de eerste al van de partij. Noodles, groenten, fruit, vlees en vis. Dan heb je nog de ice koffie. Ene met plastieken kopjes en schoteltjes, ene met bezems allerlei en natuurlijk ook nog de Ice cream Nestlé…

Lees verder…

40 Baht voor een Euro!

Door Frans Amsterdam
Geplaatst in Geld en financiën
Tags:
30 augustus 2017

Met gepaste vreugde deel ik u mede dat heden, geheel conform mijn eerder uitgesproken verwachtingen, de mijlpaal van 40 Baht p

Lees verder…

De tropische storm Pakhar is inmiddels afgezwakt tot een lagedrukgebied, toch is er geen reden tot juichen. Bewoners langs de Chao Phraya zijn gewaarschuwd voor overstromingen als door de aanhoudende regenbuien. Boven het Noorden en de Central Plains ligt een moessontrog die voor veel regen kan zorgen.

Lees verder…

Na vier jaar gaan de prijzen van een ritje met de BTS Skytrain per 1 oktober omhoog. De bestaande tarieven worden verhoogd naar 16-44 baht (dat was 15-42 baht), niet echt schokkend dus. Reizigers met een abonnement betalen nog zes maanden het oude tarief.

Lees verder…

Bewoners van de Soi Siam Country Club ondernemen actie

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: , ,
30 augustus 2017

Al geruime tijd is de Soi Country Club niet bruikbaar. De weg werd opengebroken en daarna waren er allerlei redenen om niet verder te gaan met de renovatie van de weg. Volgens bewoners is de weg al bijna 3 jaar niet meer begaanbaar.

Lees verder…

Lezersvraag: Thaise partner wel of niet naar Nederland halen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 augustus 2017

Ik heb sinds 2015 kennis aan een Thaise vrouw. Zij is 43 en ik ben 67 jaar. Zij woont in Thailand en ik in Nederland. Wij willen wel bij elkaar wonen maar het probleem is waar? Ik wil liever niet naar Thailand. Ik heb kinderen en kleinkinderen en vind daarom Thailand te ver weg. Zij heeft ook familie in Thailand en ik ben bang dat zij niet kan wennen in Nederland en heimwee krijgt. Steeds heen en weer kleppen tussen Nederland en Thailand zie ik ook niet zitten. Ik vind vliegen niet prettig en dat is ook veel te duur allemaal. Hoe hebben anderen dit gedaan?

Lees verder…

Heeft iemand een idee of in Pattaya alles gesloten wordt met de crematie van de koning? Ik wil namelijk mijn vlucht boeken op 26 oktober. Vorig jaar ook aanwezig in de periode tijdens het overlijden van de koning maar dan is het daar maar een saai boel. Ik begrijp de Thaise bevolking maar wil toch van mijn vakantie kunnen genieten.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website