De Vibhavadi Rangsit Road (zie foto naar de Don Mueang luchthaven is tot met woensdag gesloten. Passagiers die met de auto komen hebben het advies gekregen drie uur voor vertrek naar de luchthaven te gaan om er zeker van te zijn dat ze hun vlucht niet missen. Het gaat om een proef om te zien wat het effect is van de sluiting van de weg op het verkeer.

Lees verder…

Premier Prayut is het niet eens met de kritiek van Pheu Thai politici dat de regering de bewoners in het Noordoosten onvoldoende heeft gewaarschuwd voor grote overstromingen door de aanhoudende regenval.

Lees verder…

Mijn naam in T., 70 jaar, 1.80 en 125 kg. Ik rook niet en drink heel matig, beweging: elke dag een uurtje zwemmen. Ik woon al 10 jaar 8 maanden in Thailand en 4 maanden in Nederland. Mijn intentie is om einde dit jaar in Nederland uit te schrijven, gevolg, geen zorgverzekering en reisverzekering meer. Mijn medische staat is als volgt: in 1988 kreeg ik een diepe veneuze trombose in linkerbeen, behandeld met heparine, vervolgens acenocoumarol en een compressiekous tot mijn lies, later afgebouwd met aspirine tabletten. In 1991 wederom getroffen door trombose in beide benen en een dubbele longembolie. Na verblijf ziekenhuis, trombosedienst en aan beide benen compressiekousen.

Lees verder…

De Thaise politie kan wel trotst melden dat er verdachten zijn gearresteerd bij vijftien drugszaken, maar het ministerie van justitie is niet tevreden. Het gaat meestal om loopjongens, de grote bazen blijven buiten schot. Die grote bazen zijn vaak hoge ambtenaren, politieofficieren, invloedrijke zakenlieden en zelfs hoge militairen.

Lees verder…

Met ruim 230.000 passagiers reisden er nog nooit zoveel mensen op één dag via Schiphol als vandaag. 78.000 mensen vertrekken, 71.000 mensen komen aan en 81.000 mensen stappen over. Het vorige record was van 30 juni jongstleden toen er ruim 224.000 mensen via Schiphol reisden.

Lees verder…

Succesvolle vrouwen uit de Isaan

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Isaan
Tags: , ,
31 juli 2017

Eens een ander verhaal dan dat men meestal kan lezen over de vrouwen uit Isaan. Zo kan het dus ook!

Lees verder…

Deze week kwam er een vraag op het Thailandblog over Thais geld wisselen naar Nederlands geld. Dit gaat meestal om niet al te grote bedragen. Wisselkantoren brengen dan vaak de uitkomst. Maar nu een vraag aan lezers van Thailandblog: Wanneer ik Thailand definitief verlaat en de eerste jaren niet terugkom, dan kan ik mijn visumrekening (bankrekening waarop het visumbedrag van 800.000 baht staat!) ook opheffen? Om de tegenwaarde contant in Euro’s mee te nemen is nog al wat. Particulier geld omwisselen in Thailand is geen optie! Veel bankpapier en verklaringen van bank/douane nodig. (max. uit- en/of invoer 10.000 Euro).

Lees verder…

Ik ben een trouwe vakantieganger naar Thailand sinds 1989. Steevast is mijn ankerpunt in Bangkok het café restaurant Heidelberg in Sukhumvit soi 4 (Nana soi). Vroeger was dit een bruisende ontmoetingsplaats. Nu is het vuur enigszins uitgedoofd. Spijtig! Dit is het enige etablissement dat al die jaren onveranderd is gebleven.

Lees verder…

Hoewel de voorspellingen aangaven dat de regen veroorzaakt door de tropische depressie Sonca vrijdag zou afnemen was dat niet het geval. Ook zaterdag kregen delen van Thailand nog te maken met zware regenval en overstromingen. Vooral het Noordoosten en het centrale gedeelte had er last van. De provincie Sakon Nakhon werd het zwaarst getroffen. Alle achttien districten van de provincie staan onder water met hoogtes tussen 70 tot 200 cm. 

Lees verder…

Thailand moet zich meer inspannen om de voedselveiligheid te waarborgen, zo niet dan kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor de export. Deze conclusie kan worden getrokken na wederom een incident, ditmaal met ingeblikte ananas. Taiwan heeft namelijk 30.000 blikken ananas teruggestuurd naar Thailand omdat er sporen van saccharine in gevonden zijn. In Taiwan geldt er een verbod op dergelijke toevoegingen.

Lees verder…

Mijn schoonmoeder is zo doof als maar kan. Is er in UdonThani de mogelijkheid om je oren uit te laten spuiten wat in Nederland vrij gemakkelijk wordt gedaan bij de huisarts? Zijn deze mogelijkheden er ook in Udon het zij in een ziekenhuis of bij een dokter?

Lees verder…

Isaanland

Door De Inquisiteur
Geplaatst in Column
Tags: ,
30 juli 2017

De Inquisiteur schrijft in een mix van vrolijkheid en verbazing over de expats in twee kampen: De Isaaners en de niet-Isaaners. Wat is dat toch met Isaan? Waarom roept deze streek zoveel controverse uit? Waarom zoveel commentaren over deze mensen?

Lees verder…

De NVT-borrel wordt deze keer op 3 augustus v.a. 19.00 uur (bij droog weer) gehouden op het gezellige dakterras van de Captain’s Pub, Sukhumvit Soi 29 in Bangkok. Borden wijzen u de weg.

Lees verder…

Lezersvraag: Goed adres voor borstvergroting in Bangkok

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 juli 2017

Betreft borstvergrotingen. Waar ga je het best heen in Bangkok wat betreft vakmanschap, kwaliteit en prijs?

Lees verder…

Lezersvraag: op zoek naar een lang Moon Kwan kussen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 juli 2017

Ik heb een tijd in Thailand gewoond en ben enorm gehecht geraakt aan de Thaise lig en relaxkussens. Nu woon ik weer in Nederland en wil ik al tijden twee kussens aanschaffen voor mij en mijn vriend maar kan er geen vinden die lang genoeg is voor mijn vriend. Heeft iemand een idee of er ergens Moon Kwans te krijgen zijn die wat langer zijn? Mijn vriend is 1,85 meter lang. Ook zijn andere tips welkom waar ik leuke nieuwe designs zou kunnen vinden natuurlijk.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website