De moeder van een Belgische vrouw (30) die in april op Koh Tao is gevonden weet het zeker: mijn dochter heeft geen zelfmoord gepleegd. Het hoofd van de politie op het eiland is ook stellig: er is zelfdoding vastgesteld bij een autopsie in het Police General Hospital in Bangkok. Er zijn geen aanwijzingen dat de jonge toeriste vermoord is.

Lees verder…

Woensdag 28 juni vertrok een bont, internationaal gezelschap van de “Classic Car Friends” uit Pattaya vanaf het Holiday Inn Hotel naar Bangkok.Het doel was tweeledig. Het bezoeken van een internationaal bekend staand restauratiebedrijf van oldtimers en klassiekers, gevolgd door een bezoek aan het Jesada Classic Car Museum.

Lees verder…

In de e-mail aan mij van 27 juni 2017 heeft de belastingdienst mij bericht dat het opleggen van ‘remittance base’ als genoemd in artikel 27 van het verdrag tussen Nederland en Thailand ‘juridisch niet correct is’ en dat de belastingdienst dit criterium niet meer han

Lees verder…

Zomervakantie is een leuk vooruitzicht, maar de praktische voorbereidingen zorgen vaak voor veel stress. Vier op de tien vakantiegangers hebben hier last van. En er gaat ook nog weleens iets mis, zoals het inpakken en vergeten van spullen en ruziënde kinderen onderweg.

Lees verder…

Magnesium lijkt een veilig en effect middel voor de behandeling van een milde tot matige depressie. Een tablet, die vrij verkrijgbaar is, met 250 milligram magnesium per dag werkt opmerkelijk goed. Het effect van extra magnesium is volgens de Amerikanen na twee weken al zichtbaar, zo schrijven Amerikaanse onderzoekers, verbonden aan de universiteit van Vermont, in PLoS One. 

Lees verder…

De komende NVT-borrel kunt u beleven als “Vlaggetjesdag”, want ze zijn er weer volop: De “Hollandse Nieuwe” ook in Bangkok bij de NVT. De haringen zijn tijdens deze NVT-borrel te verkrijgen voor 145 Thb per stuk. Naast natuurlijk de andere bekende, typisch Hollandse, lekkernijen.

Lees verder…

Brandpreventie in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , , ,
30 juni 2017

Brandpreventie in Thailand? Mijn oude buurman, beroepsofficier bij de brandweer, zou hier nog heel wat ontwikkelingshulp op dat gebied kunnen geven, want echte preventie is volgens mij geen prioriteit in Thailand.

Lees verder…

Er circuleren geruchten dat je voortaan mag werken in Thailand wanneer je in het bezit bent van een non immigrant O of een marriage visa. Wat is hier van waar? En wat zou je dan weer voor papieren dan wel geld moeten overleggen om inderdaad te mogen werken?

Lees verder…

Lezersvraag: Aanpassing pensioen om Thaise partner

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
30 juni 2017

Ik heb bij de SVB doorgeven dat ik met mijn Thaise partner samenwoon. Vanzelf wordt mijn AOW aangepast. Enige tijd later kreeg ik een brief van het ABP waarin vermeld dat zij info kregen van de SVB en daarop de franchise bij de bepaling van mijn pensioen hebben verhoogd.

Lees verder…

Foon tok in Isaan

Door De Inquisiteur
Geplaatst in Isaan, Leven in Thailand
Tags: ,
29 juni 2017

Klaterende regen valt uit de lucht, voor de zoveelste maal. ‘s Ochtends, ‘s middags, ‘s avonds. De buien wisselen elkaar af, de droge periodes zijn te zeldzaam om wat dan ook uit te voeren, niets krijgt de tijd om een beetje op te drogen. Het is een zwaar regenseizoen aan het worden. En ondanks de nattigheid is het warm, niet echt qua temperatuur die meestal rond de dertig graden blijft steken, het is de luchtvochtigheid die je laat zweten als een otter.

Lees verder…

Naar aanleiding van het gedoe rondom de nieuwe inkomensverklaring, dat door Buitenlandse Zaken een visumondersteuningsbrief wordt genoemd en waarvoor meteen de prijs maar even drastisch werd verhoogd, heeft Gringo wat vragen gesteld. Hij wilde wel eens weten hoe men aan die prijsverhoging is gekomen, sterker nog, hij wilde eigenlijk nu ook wel weten hoe alle financiën op een Nederlandse diplomatieke post geregeld en verantwoord wordt. De uitkomst is onthutsend.

Lees verder…

Op bevel van de “Nationale raad voor Vrede en Orde” (NCPO) worden de stranden van Pattaya en Jomtien weer “aangepast!” Waar “Vrede en Orde”voor staat, wordt langzamerhand een grote vraag, want het geeft onrust en onvrede bij zowel de verhuurders als een aantal toeristen, die voor een strandvakantie komen.

Lees verder…

Er is kritiek op de geplande bouw van een toren van 459 meter aan de oever van de Chao Phraya rivier. Volgens Panit Pujinda van de Chulalongkorn universiteit schiet alleen de commerciële sector er iets mee op en het is een verspilling van de kostbare grond, die eigendom is van het  Treasury Department.

Lees verder…

Thailand behoort bij de vijf grootste maritieme vervuilers, die samen verantwoordelijk zijn voor 60 procent van het plastic in zee. De andere zijn China, Vietnam, de Filipijnen en Indonesië. Ze vervuilen niet alleen maar ze zijn ook verantwoordelijk voor de dood van de oceaanbewoners zoals vissen en waterschildpadden die het plastic aanzien voor voedsel.

Lees verder…

Lezersinzending: Huis koelen zonder airco

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , ,
29 juni 2017

Ik hoor expats vaak over elektriciteitsrekeningen van zo tussen de 10 en 20.000 Thaise baht per maand. De mensen zullen vaak de airco gebruiken anders is dat haast niet mogelijk. Zelf woon ik ruim 11 jaar in mijn huis en feitelijk nog nooit een airco gebruikt. Mijn stroomrekening altijd zo tussen de 1000 ad 1200 baht, gezin 3 personen, 2 tv, 2 koelkasten met grote vriezer en natuurlijk meerdere PC’s aan. Ik woon ruim 11 jaar in dit huis, toch wel veel verbouwd en wel zodanig dat ik wilde dat mijn huis koel bleef.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website