Papaja’s en pleepapier

Door François Nang Lae
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
31 mei 2017

Het is hier op de weg een drukte van belang. Althans, vergeleken bij de Touwbaan in Maashees. Op de berghellingen hebben allerlei mensen stukjes land waarop van alles verbouwd wordt, en waar ze dus met enige regelmaat heen moeten. Gemiddeld komt er denk ik wel twee keer per uur een brommertje voorbij.

Lees verder…

NMT inventariseert momenteel de belangstelling voor een mogelijke follow-up naar aanleiding van de recente handelsmissie in Thailand. Dat zou wel eens deelname aan de Navy beurs ‘4th Ship Technology for the Next Decade’ kunnen zijn, die van 15-17 november 2017 wordt georganiseerd in Pattaya door de Royal Thai Navy van Thailand.

Lees verder…

Op een terrein bij het metrostation Thailand Cultural Centre in Bangkok is dinsdagmiddag een pijpbom gevonden die niet is afgegaan. Het explosief bestond uit een pijp van 20 centimeter lengte en 10 cm in diameter en was geplaatst in een mand in een plastic zak.

Lees verder…

Chaos in Bangkok door regenoverlast

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
31 mei 2017

Volgens Bangkok Post is het chaos in Bangkok nu de de regen blijft komen. Steeds meer straten lopen onder en het verkeer zit weer eens muurvast. De afgelopen 24 uur viel 60 mm regen, het waterpeil in de kanalen is daardoor ook gestegen.

Lees verder…

De vondst van een verloren gewaande koning

Door Gringo
Geplaatst in Geschiedenis
Tags: , ,
31 mei 2017

In 2013 was er een nieuwsbericht, dat men in Myanmar stoffelijke resten gevonden had van Udumbara, koning van Ayutthaya, die daar in 1796 gestorven was. Er zijn heel wat koningen van Ayutthaya geweest, maar Udumbara kende ik (nog) niet.

Lees verder…

Aan veel prepaid creditcards zitten zoveel kosten verbonden dat ze een wel erg duur alternatief zijn voor een gewone creditcard. Dat kaarthouders vaak ook (flink) moeten betalen als ze de kaart níet gebruiken, vindt de Consumentenbond ronduit klantonvriendelijk.

Lees verder…

Heerst er Zika in Thailand? Ik ben nu 3 weken zwanger en gaan volgende week voor 2 weken naar Thailand. Wij reizen daar rond van Bangkok naar Phuket naar Krabi.

Lees verder…

Mijn vriend (20) heeft een oproep gekregen voor de dienstplicht in Thailand. Hij woont al vanaf zijn 6e in België, heeft zijn diploma hier behaald en werkt hier nu. Hij heeft alleen maar een Belgisch verblijfsvergunning, maar hij heeft sinds kort een Belgisch paspoort aangevraagd.

Lees verder…

Wan di, wan mai di (nieuwe reeks deel 7): Angelo

Door Chris de Boer
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
30 mei 2017

Chris beschrijft met enige regelmaat zijn belevenissen in zijn Soi in Bangkok, soms goed, soms minder goed. Dit alles onder de titel Wan Di Wan Mai Di (WDWMD), oftewel Goede Tijden, Slechte Tijden (de favoriete serie van zijn moeder in Eindhoven).  Afgelopen zaterdag is Rainer spoorslags en zeer tegen zijn zin teruggekeerd naar Duitsland. Zijn vader had hem gebeld en gevraagd of hij terug naar huis kon komen omdat het niet goed met hem gaat. …

Lees verder…

Nederlandse 65-plussers zijn opvallend tevreden met het leven dat ze leiden. Ruim 65 procent van hen geeft het eigen leven een dikke 8. Eén op de vijf pensionado’s beoordeelt het eigen leven zelfs met een 9.

Lees verder…

De Thaise toss-methode

Door Gringo
Geplaatst in Column, Gringo
Tags: ,
30 mei 2017

Bij poolbiljarten en andere biljartvarianten moet er bepaald worden wie als eerste afstoot. Dat kan met een muntje kruis of munt (in Thailand koning of tempel), maar in toernooien wordt de winnaar van de toss bepaald door een eerste stoot van beide spelers.

Lees verder…

Ben je in Thailand op vakantie en is je Nederlandse paspoort gestolen of verloren? Dan moet je dit zo snel mogelijk melden bij de Thaise politie en de Nederlandse ambassade.

Lees verder…

Niet alleen Schiphol kampt met grote drukte maar ook luchthaven Suvarnabhumi groeit uit zijn jasje. Luchthavendirecteur Sirote laat weten dat in februari de airport zelfs 195.000 passagiers op één dag verwerkte. Het gemiddeld aantal dagelijkse vluchten ging die maand omhoog naar 1.300.

Lees verder…

The Bue Elephant vertoont roestplekjes

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: ,
30 mei 2017

Nee hoor; het gaat in dit geval niet over het mooie restaurant in Bangkok met de naam The Blue Elephant maar over een doodgewone metalen geluksbrenger. Sinds een van mijn eerste bezoeken aan Thailand, nu alweer zo’n 25 jaar geleden, heb ik een zwak voor olifanten.

Lees verder…

Als het gaat om het verkrijgen van de meest gunstige vakantiedeal, blijkt dat Europese reizigers het beste 36 dagen voor de geplande vakantie een vlucht kunnen boeken, ongeacht of het gaat om een internationale vlucht of niet. Iets eerder boeken, 29 dagen van tevoren, zorgt ervoor dat een hotel voor de beste prijs kan worden geboekt

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website