Wat de Thaise kinderen en de westerlingen steeds trots wordt voorgehouden is het feit dat de Siamese staat nooit is gekoloniseerd. Dat zou voornamelijk te danken zijn aan de intelligente en hard werkende koning Chulalongkorn die de Fransen en de Britten ambities wist te beteugelen. Dat is zeker waar maar het gaat voorbij aan een andere waarheid en wel dat koning Chulalongkorn zelf een kolonisator was.

Lees verder…

Allerlei

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: ,
28 februari 2017

Creditcard, bankpas of de mogelijkheid om vanuit je thuisland geld over te maken maakt tegenwoordig deel uit van de vaste spullen wanneer je voor langere tijd op reis gaat. Lekker veilig gevoel. Toch moet je bij het gebruik van je creditcard steeds meer en meer alert zijn. Niet enkel alleen de mogelijkheden tot fraude maar ook het gehannes met de gehanteerde wisselkoers.

Lees verder…

Bewoners van de zeven zuidelijke provincies moeten tot en met donderdag oppassen voor zware regens, harde wind en hoge golven in de Golf van Thailand. De oorzaak hiervan is de noordoostelijke moesson boven de Golf en het Zuiden, die steeds krachtiger wordt, aldus het Meteorological Department.

Lees verder…

Bespaar tot wel 47% op je hotelboeking!

Door Redactie
Geplaatst in Hotels
Tags: ,
28 februari 2017

Nederlanders kunnen veel geld besparen op hotels door op het juiste moment te boeken. Reiszoekmachine KAYAK heeft miljoenen zoekopdrachten van haar gebruikers geanalyseerd en onthult wanneer Nederlanders de goedkoopste prijzen kunnen vinden voor hotels in 2017.

Lees verder…

Het ministerie van Volksgezondheid start volgende week met een proef bij 19 ziekenhuizen om medicijnen te laten bezorgen bij patiënten.

Lees verder…

Lezersinzending: Zomaar wat overpeinzingen over de economie van Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
28 februari 2017

Zomaar wat overpeinzingen als ik op het strand lig te genieten. Sommige hoop ik dat bewaarheid worden andere mag ik hopen dat het slechts hersenspinsels zijn. Maar misschien hebben de economen op het forum er andere ideeën over, die lees ik dan graag.

Lees verder…

Lezersvraag: Welke formulieren zijn nodig voor een terugkeer naar België?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
28 februari 2017

Graag wat informatie in verband met een terugkeer naar België. Wij zijn gehuwd in België op 4 mei 2005 namelijk in Brugge en toen in Thail;and gaan wonen. Nu hebben we beslist terug naar België te verhuizen en ook te wonen. Op 2 maart moet ik naar de ambassade komen om alles in orde te maken. Kan iemand mij helpen en zeggen welke documenten ik juist nodig heb want op de ambassade zijn ze erg onduidelijk.

Lees verder…

Lezersvraag: PDN90 formulier voor teruggave van ‘witholding tax’

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
28 februari 2017

Vandaag was ik in Jomtien bij de Revenue Office om zoals in voorgaande jaren het PDN90 formulier te laten invullen voor teruggave van de ‘witholding tax’ van de bank. Maar men vertelde mij dat zij geen formulieren meer invullen, en dat ik dat zelf moest doen.

Lees verder…

Onderwijsvernieuwing in Thailand

Door Frans Amsterdam
Geplaatst in Achtergrond, Onderwijs
Tags: ,
27 februari 2017

Van het onderwijs in Thailand hebben de meesten geen hoge pet op. Men lijkt het stadium van klassikaal opdreunen van voorgeschreven lesstof nog niet te zijn ontgroeid en wie geen ‘beperkingen’ heeft is al gauw in staat om op z’n minst een bachelor-titel te behalen, bij de uitreiking waarvan de verkleedpartijen en feestelijkheden eerder aan een promotie doen denken, waarbij slechts de paranimfen ontbreken.

Lees verder…

Een teleurstellende vakantie in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Column, Gringo
Tags: ,
27 februari 2017

Eindelijk had ik ze zo ver! Tenminste, ik verbeeld mij, dat ik wel heb bijgedragen aan de beslissing van Wilma en Wim om nu eens wat langer op één plek vakantie te vieren. Dat werd Koh Samui, ze huurden een huis met zwembad voor een maand en in de aanloop er naar toe, maakten we gezamenlijk wat plannetjes. Maar het liep echter anders.

Lees verder…

Uit een onderzoek van Super Poll blijkt dat er veel mis is met het openbaar busvervoer in Thailand, zo wordt 33 procent van de vrouwelijke passagiers seksueel lastig gevallen, zoals betast.

Lees verder…

Nederlands eten in Thailand (4)

Door Jan Dekker
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: ,
27 februari 2017

Jan Dekker is dol op Thais eten, maar soms heeft hij trek in een oer-Hollandse maaltijd. Wat kun je in Thailand kopen en hoe bereid je het? Vandaag: Varkensvlees.

Lees verder…

Graag wil ik mijn vriendin laten overkomen vanuit Thailand. Nou heb ik twee vragen. Mijn moeder heeft een eigen bedrijf (al 20 jaar) en wil garant staan voor mij. Nu twijfelt ze alleen of ze genoeg inkomsten heeft, graag wil ik weten waaraan een bedrijf moet doen voordat ze garant kan staan voor mijn vriendin.

Lees verder…

Verzoek van huisarts Maarten

Door Maarten Vasbinder
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags:
27 februari 2017

Met veel plezier antwoord ik uw vragen naar beste weten en kunnen. Ik houd echter geen archief bij en leg de verantwoordelijkheid van het bewaren van gegevens en correspondentie bij de vragenstellers.

Lees verder…

Ik heb een verbanning van 5 jaar uit Thailand, wegens het nalaten mijn visum te verlengen (4 jaar). Nu mis ik Thailand heel erg. Is er een mogelijkheid om op wettelijke wijze deze verbanning ongedaan te maken?

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website