Tino Kuis heeft een stelling en die luidt: Thais maken te veel uren. Eigenlijk wil hij daarmee zeggen dat ze te weinig vrije tijd hebben om hun leven meer inhoud te geven.

Lees verder…

Walkingstreet in Pattaya, ‘a never ending story’

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags:
31 oktober 2016

Eén van de bekendste gebieden van Pattaya is de Walkingstreet. Enigszins vergelijkbaar met de vroegere bekendheid van de Wallen in Amsterdam. Nog steeds weet de overheid niet wat ze met dit gebied aan moet.

Lees verder…

Het terrein bij de Grand Palace waar rouwenden Thai zich verzamelen gaat voortaan van 21.00 tot 4.00 uur dicht. Deze maatregels is noodzakelijk omdat vuilnismannen het terrein moeten kunnen schoonmaken. Daarnaast wil de overheid daklozen weren die er willen overnachten.

Lees verder…

7-Eleven stopt samenwerking met AIS

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , , ,
31 oktober 2016

Wie gewend is zijn telefoonkaarten van 1-2-Call en andere AIS diensten te kopen bij 7-Eleven heeft pech. De supermarkt reus is gestopt met het aanbieden van diensten van AIS in het hele land.

Lees verder…

Airports of Thailand (AoT), de eigenaar van Suvarnabhumi airport, wil de luchthaven snel uitbreiden om het vliegveld meer capaciteit te geven.

Lees verder…

De prijs die boeren nu nog krijgen voor hun paddy ongepelde rijst bedraagt slechts 5.000 baht per ton. De laagste prijs in 10 jaar tijd. Voor een rijstboer is dit zwaar verliesgevend omdat ze aan productiekosten ongeveer 8.000 à 9.000 baht kwijt zijn.

Lees verder…

Lezersvraag: Op welk eiland regent het niet?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 oktober 2016

Ik zou graag deze week naar een eiland gaan met mijn kinderen maar heb op de weerberichten gezien dat het veel regent. Kan iemand mij een tip geven waar ik kan gaan waar de regen nog meevalt? Regio Koh Samui of Krabi of een andere tip of info over het weer van iemand die er nu verblijft of woont?

Lees verder…

Lezersvraag: Geen Thaise bankrekening kunnen openen ivm nieuwe regels

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 oktober 2016

Ik ben nu 6 dagen geleden gearriveerd en aan mijn leven in Thailand begonnen met een non-immigrant “O” visum. Eergisteren heb ik mij gemeld bij de Immigration in Chiang Rai en daar ontving mijn vriendin het bewijs van mijn residency op haar adres.

Lees verder…

Sinds gisteren mogen rouwende Thai voor het eerst sinds het overlijden van koning Bhumibol het Grand Palace in Bangkok binnen om daar langs de kist met het gebalsemde lichaam van de vorst te lopen. Sommige mensen hebben de nacht in een nabijgelegen park doorgebracht, om er zeker van te zijn dat ze zaterdag niet te laat zouden komen omdat er maar 10.000 mensen per dag worden toegelaten.

Lees verder…

Vraag aan huisarts Maarten: Prostaat en cholesterol

Door Maarten Vasbinder
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: ,
30 oktober 2016

Ik heb een vraag omtrent mijn cholesterol en prostaat. Elk jaar ga ik naar het ziekenhuis voor een medische test. In 2014 waren mijn cholesterol waarden te hoog en heb dit door kleine wijzigingen in mijn eetpatroon en doormiddel van fitness binnen de normale waarden gekregen.

Lees verder…

Visum Thailand: Over land Thailand binnenkomen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
30 oktober 2016

Wij zijn op dit moment aan het fietsen in Laos en gaan binnenkort de grens over naar Thailand. Ons vliegtuig vertrekt 8 december vanuit Bangkok. We willen graag een week of drie in Thailand fietsen maar krijgen bij de grens (pakse-Buntharik) alleen een visum voor 15 dagen.

Lees verder…

Lezersvraag: Waar moet ik mijn medicijnen in Thailand halen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 oktober 2016

Half volgend jaar willen we naar Thailand emigreren. Ik ben dan 59 en ga met prepensioen. Omdat er in mijn familie veel hart en vaatziekten voorkomt slik ik preventief medicijnen voor cholesterol en bloeddruk.

Lees verder…

Lezersvraag: Mijn Thaise vriendin voor het eerst naar Belgie

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 oktober 2016

Mag ik u vragen om mij goede raad te geven in verband met de eerste reis van mijn vriendin naar België? U begrijpt wel dat het voor ons spannende tijden zijn omdat het de eerste maal is dat ze haar geboorteland verlaat en alleen de reis onderneemt. Ze komt voor 30 dagen naar Belgie.

Lees verder…

Een moord voor een vakantie in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
29 oktober 2016

Er zijn mensen, die er veel, zo niet alles, voor over hebben om een vakantie in Thailand door te brengen. Alles? Zelfs moord? Ja, want dat overkwam een 53-jarige Duitser, die nu in het Duitse Augsburg terechtstaat voor moord op zijn Filipijnse vrouw, waarmee hij 10 jaar getrouwd was of in ieder geval mee samenwoonde.

Lees verder…

Lung Addie schrijft over één der meest mooie stranden uit de omgeving: CORAL BEACH. Tot een 7-tal jaar geleden kwamen hier vele Thaise mensen voor een picknick aan het strand. Doch plots was het daar over and out. Kwaadaardige zeegeesten waren verantwoordelijk voor de verdrinking van 5 jonge Thais in een tijdspanne van twee maanden. De plek wordt sedertdien gemeden als de pest.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website