“Rond de bomaanslagen in Hua Hin kampen we nog met veel vragen. Wie zaten er achter? Waren het opstandelingen uit het Zuiden, protesten tegen de uitkomst van het referendum, criminelen of mogelijk IS? De politie zegt daders in beeld te hebben, maar we hopen onze vragen ooit nog eens beantwoord te krijgen”. Dat zei ambassadeur Karel Hartogh bij zijn bezoek aan Hua Hin.

Lees verder…

Uitgelicht: Thales Thailand (video)

Door Gringo
Geplaatst in Ondernemers en bedrijven
Tags: ,
31 augustus 2016

Toen we het onlangs over de maritieme samenwerking van Nederland met Thailand hadden, zie: www.thailandblog.nl/achtergrond/maritieme-handelsmissie-thailand werd Thales Nederland een bestaande leverancier voor de Thaise marine genoemd. Ik kende geen firma met die naam, dus ging op zoek naar meer informatie.

Lees verder…

Het stuk grond van 23 rai aan de Wireless Road, waarop de Britse ambassade is gevestigd, staat te koop voor 18 miljard baht. Volgens bronnen in de vastgoedsector wil de ambassade via een makelaar toetsen of er belangstelling bestaat voor de grond.

Lees verder…

Maha Nakhon is een nieuw, luxueus uitgevoerde wolkenkrabber in het zakencentrum Silom/Sathon van Bangkok. Het is met een hoogte van 314 meter en 77 etages het hoogste gebouw in Thailand en heeft een Nederlands tintje.

Lees verder…

Grondprijzen in Bangkok blijven stijgen

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
31 augustus 2016

Ondanks de grond- en onroerendgoedbelasting, die in 2017 van kracht wordt, blijven de grondprijzen in Bangkok het komend jaar stijgen. De nieuwe belasting schrikt grondeigenaren niet af. Deze is te laag, grondeigenaren willen hun land niet verkopen om de belasting te ontlopen.

Lees verder…

Dronken toerist (30) valt van balkon en overlijdt

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
31 augustus 2016

In Bangkok is gisteren een 30-jarige Nieuw-Zeelandse toerist overleden toen hij van vierde verdieping van zijn hotel, in de buurt van Khao San Road, was gevallen. De dronken man probeerde van zijn balkon naar het naastgelegen balkon te klimmen en dat ging mis.

Lees verder…

Lezersvraag: Huis huren in Hua Hin

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 augustus 2016

Wij willen graag een huis huren in Hua Hin, bij voorkeur geen appartement. Wij willen daar zeker een 1 – 3 jaar blijven zitten, hebben jullie tips of adviezen? Wij horen nu zoveel verschillende bijkomende zaken. Ook over prijzen en voorwaarden.
Wellicht kunnen jullie ons op weg helpen?

Lees verder…

Lezersvraag: Moet ik mijn Thaise stiefzoon laten uitschrijven?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 augustus 2016

Mijn Thaise echtgenote, stiefzoon en ik gaan in Nederland wonen (getrouwd in Thailand, huwelijk ingeschreven in Nederland). Zij hebben een Nederlandse verblijfsvergunning voor 5 jaar.

Lees verder…

Wan di, wan mai di (deel 13)

Door Chris de Boer
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
30 augustus 2016

Chris de Boer woont in een condominiumgebouw in Bangkok. Elke dag valt er wel iets voor. Soms goed, soms slecht. In deel 13 van ‘Wan di, wan mai di’ de overjarige backpacker Rainer.

Lees verder…

Motorbike huren op Koh Samui? Eerst verplichte rijles!

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
30 augustus 2016

Voordat toeristen op Koh Samui een motorbike mogen huren, moeten zij eerst motorrijlessen nemen en een theorieles volgen van twee uur over de Thaise verkeersregels.

Lees verder…

Op 29 augustus moesten hulpdiensten in actie komen nadat er een Nederlander van het balkon was gevallen op de vierde verdieping van het At KTK Hotel op Soi 12, Pattaya Klang.

Lees verder…

Wat betreft “Permanent Residence Permit”. Voor de geïnteresseerden, de oproep van 2016 is verschenen. Wel vroeg dit jaar. Je hebt tijd van 1 september tot 30 december om je aanvraag in te dienen.

Lees verder…

De Thaise spoorwegen (SRT) heeft inmiddels 39 treinen binnen van de 115 die zijn aangekocht in China. Gisteren vertrok de nieuwe trein voor een testrit van Bangkok naar Nakhon Pathom. Premier Prayut was bij bij de doop van de trein op Hua Lamphong.

Lees verder…

Qatar heeft een Travel Festival met aanbiedingen naar diverse bestemmingen waaronder Bangkok. Deze actie loopt van 29 augustus tot 5 september. Vliegen kan tussen 15 september 2016 t/m 30 juni 2017.

Lees verder…

Visum Thailand: Voor 5 maanden naar Thailand maar geen vast inkomen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
30 augustus 2016

Ikzelf ben al heel lang woonachtig in Thailand en nu wil mijn Nederlandse vriendin (58 jaar) voor 5 maanden naar Thailand komen. Ze is al twee keer met een toeristen visum van 60 dagen + verlenging in Thailand geweest. Beste is denk ik een 6 maanden visum met kosten van 150.00 euro.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website