Thailand gaat spannende tijden tegemoet. Het komende referendum over het ontwerp grondwet zal, hoe het ook uitvalt, de bestaande tegenstellingen in de politieke sfeer niet oplossen.

Lees verder…

Ingezonden: Hond mee naar Thailand? Zo gaat het!

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Achtergrond, Vliegtickets
Tags: ,
31 juli 2016

Wij hebben onze hond geïmporteerd in Thailand op 25 juli 2016. Hierbij ons verhaal.

Lees verder…

Maarten Vasbinder woont nu 1½ jaar in de Isaan, waar hij een geweldige vrouw heeft ontmoet met wie hij lief en leed deelt. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers en schrijft hij over medische wetenswaardigheden.

Lees verder…

Mae Hong Son, de parel van het Noorden

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Reisverhalen, Toerisme
Tags: , , ,
31 juli 2016

Ongeveer 925 kilometer ten noorden van Bangkok ligt de meest noordwestelijk gelegen plaats Mae Hong Son. Jarenlang een onontsloten gebied waarvan het overgrote deel bestaat uit bergen en bossen.

Lees verder…

Wie naar Schiphol reist moet rekening houden met extra drukte, files en doorzoekingen van auto’s. Er zijn anti-terreurmaatregelen van kracht op de wegen rond Schiphol. dat zorgt voor vertragingen.

Lees verder…

Nu ga ik net als bijna iedere Nederlander trouw elke 90 dagen naar de Immigratiedienst en 1x per jaar voor een “visumverlenging”. Volgend jaar maart wordt het voor de 3e keer achtereen en dan bestaat/bestond? er de mogelijkheid om een permanente verblijfsvergunning aan te vragen.

Lees verder…

Ik gebruik het medicijn Oxazepam en neem er ongeveer 24 mee. Ik heb een verklaring van CAK en het is goedgekeurd door de Thaise ambassade. Moet ik mijn medicijnen aangeven bij de douane of kan ik gewoon doorlopen zonder de medicijnen aan te geven omdat ik alle formulieren al heb?

Lees verder…

Ik ben een echte koffieliefhebber en drink al jaren Nespresso koffie, je weet wel met van die cups. Is er een Magimix Nespresso koffieapparaat te koop is in Hua Hin?

Lees verder…

Dit liedje van een weeskind kent zowat iedere Thai. Lekker sentimenteel maar met eenvoudig taalgebruik en helder en duidelijk gezongen. Uitstekend om je kennis van het Thais, vooral de uitspraak, te verbeteren. Twintig miljoen keer op YouTube bekeken.

Lees verder…

Ik als 69 jarige Belg heb kennisgemaakt met een Thaise vrouw van 52 jaar. Ik ben weduwnaar en zij wettelijk gescheiden. Het klikt zo goed dat ik op een jaar al 5 maal bij haar ben geweest. Al twee maal werd haar een visum geweigerd op basis van: ze kan niet bewijzen van resterende belangen voor haar land en werd mijn uitnodigingsbrief wegens niet gedetailleerd genoeg niet aanvaard.

Lees verder…

De plaatselijke politie van Pattaya arresteerde donderdag nacht meer dan 40 toeristen uit Koeweit in de leeftijd van 18-25 jaar voor het houden van straatraces.

Lees verder…

Is er iemand die recente ervaring heeft met het registreren van een kind zodat je voor de Thaise wetgeving legaal de (ongetrouwde) vader bent?

Lees verder…

Lezersvraag: Wat kan mijn Thaise vriendin doen tegen zwarte magie?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 juli 2016

Mijn vriendin in Chiang Mai krijgt te maken met zwarte magie, mensen die haar en haar massagewinkel – uit jaloezie – kwaad willen doen.

Lees verder…

Vandaag vroeg opgestaan, we hebben een ‘mission to accomplish’. Met de boot naar Samui voor ons Thaise rijbewijs. We hebben al een internationaal rijbewijs dus we hoeven alleen “even” om te wisselen.

Lees verder…

Afgelopen week was de Nederlandse Ambassade in Bangkok gastheer van een ‘match-making’ conferentie met als titel ‘Technology & Trends in the Maritime Sector: Prospects for enhancing Thai-Dutch Cooperation’ dat gehouden werd in het Conrad Hotel. Wederom een prima initiatief van de Nederlandse Ambassade om de Nederlandse branchevereniging te steunen in hun pogingen meer werk uit Thailand te genereren.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website