Thailand en Euro 2016

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
31 mei 2016

De belangrijkste voetbalcompetities in Europa zijn nagenoeg beëindigd en iedereen kijkt uit naar Euro 2016, dat van 10 juni tot en met 10 juli aanstaande in Frankrijk wordt gespeeld. Wij, Nederlanders, kijken er wellicht wat minder naar uit, want het Nederlandse Elftal schittert door afwezigheid.

Lees verder…

Gisteren zijn bij de controversiële Tijger tempel, de Wat Pa Luangta Bua Yannasampanno in Kanchanaburi, met veel moeite drie tijgers weggehaald. De Tiger Temple, op zo’n 100 kilometer ten westen van de hoofdstad Bangkok, wordt gerund door monniken. Toeristen kunnen er selfies nemen met de beesten en tijgerwelpjes de fles geven.

Lees verder…

Thailand 2016 | Bangkok, Koh Samui, Krabi & Phi Phi (video)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Thailand video's
Tags: ,
31 mei 2016

Beste redactie, misschien vinden jullie deze video wel leuk om te delen met andere Thailand liefhebbers: Mijn vriendin en ik hebben de afgelopen twee weken door Thailand gereisd, waarvan ik een video heb gemaakt in 4K.

Lees verder…

Qatar Airways nu ook naar Chiang Mai

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
31 mei 2016

Qatar Airways zet flink in op de bestemming Thailand. Na Bangkok en Phuket wordt vanaf 16 december nu ook Chiang Mai aangevlogen. Begin december starten tevens de vluchten naar Krabi.

Lees verder…

In Thailand zie je ze ook als paddestoelen uit de grond schieten: fitnesscentra. Misschien heb je er wel eens binnen gekeken en lijken de gewichten en fitnessapparaten meer op marteltuig. Toch heeft trainen met gewichten veel (gezondheid)voordelen en vooral voor mensen op oudere leeftijd.

Lees verder…

Lezersvraag: Nieuwe invoerbepalingen voor Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 mei 2016

Een van de verzenders van ‘heimwee’ artikelen (drop, kaas, rookworst, stroopwafels, hagelslag, etc) in NL is gestopt met verzending naar Thailand en dat vanwege de (nieuwe) invoerregels. Men blijkt alles tegen te houden en hetzij te weigeren dan wel een (dikke) garantie te heffen en dat naast de gebruikelijke invoerheffing en BTW.

Lees verder…

Hoeveel maanden moet een Thais paspoort nog geldig zijn bij aankomst in Thailand? Mijn vrouw en dochter bezitten zowel de Belgische als de Thaise nationaliteit. Hun Thaise paspoort vervalt volgend jaar op 2 september.

Lees verder…

Een paar weken geleden stond er een artikel op dit blog, waaruit blijkt, dat het langzaam maar zeker tot in het Thaise parlement doordringt, dat de stijging van het aantal zwerfhonden in Thailand vrijwel onbeheersbaar is. Ook in andere posting lezen we regelmatig over de “soi dogs”, die mogelijk de ziekte rabiës (hondsdolheid) onder de leden hebben. Hondsdolheid wordt via een beet van een geïnfecteerd dier overgedragen op mensen. Wereldwijd overlijden 55.000 tot 70.000 mensen hieraan

Lees verder…

Vliegen naar Bangkok is natuurlijk geen straf, maar je wilt graag uitgerust aankomen zodat je direct kan genieten van je vakantie. Het is daarom een goed idee om een aantal uren te slapen. Voor sommigen is dat geen opgave voor anderen wel.

Lees verder…

‘De tweede jeugd in Thailand’

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: ,
30 mei 2016

Na een heerlijke vismaaltijd zit ik deze avond in Hua Hin in het bekende barstraatje lekker lui in een gemakkelijke zetel. Het is een waar genoegen om alle voorbijgangers te bekijken.

Lees verder…

Het doek lijkt eindelijk te vallen voor de omstreden tijgertempel in Kanchanaburi. Deze week haalt de DNP (Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation) met hulp van politie, leger en lokale autoriteiten alle 137 tijgers weg uit de tijgertempel Wat Luangta Bua Yannasampanno

Lees verder…

Het lichaam van de Britse toerist Jason Robert Parnell, die sinds donderdag vermist werd na een speedboot ongeluk in de buurt van Koh Samui, is op zondagochtend gevonden.

Lees verder…

Ik heb deze week weer eens grond gekocht voor mijn vriendin. Haar broer zat in geldnood en wou voor een “familieprijs” 11 rai grond verkopen. Dit is de vierde keer dat ik voor haar stukken landbouwgrond aankoop, afkomstig van haar familie. Ik heb geen idee of ik niet teveel betaal voor deze gronden. Ik betaalde tussen de 30.000 THB en 45.000 per rai. Uiteraard is de prijs afhankelijk van vele factoren: ligging, vruchtbaarheid enz.

Lees verder…

Lezersvraag: Afkoop lijfrente vanuit Nederland

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 mei 2016

Ik heb een vraagje in verband met afkoop van lijfrente vanuit Nederland. Ik heb een lijfrente opgebouwd in Nederland en ben benieuwd of er iemand ervaring heeft met het vrijkopen van zulks.

Lees verder…

In Udon Thani (Sangkhom district) is een besmetting met het Zika virus gesignaleerd. Een inwoner van Sangkhom is in Taiwan in quarantaine geplaatst nadat bleek dat er sprake was van een infectie.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website