Wel of geen kabelbaan in de provincie Loei?

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
30 april 2016

Al jaren wordt er gesproken over de aanleg van een kabelbaan in het natuurpark Phu Kradueng in de provincie Loei. Bezoekers hoeven zich dan niet langer af te beulen om de top van de berg te bereiken. Phu Kradueng is de bekendste bezienswaardigheid in de provincie Loei.

Lees verder…

Volgens deskundigen krijgt Azië na El Niño die midden dit jaar eindigt, te maken met La Niña (Spaans voor het meisje). De effecten van La Niña zijn meestal precies omgekeerd aan El Niño. Zo zal op plaatsen waar het tijdens El Niño heel droog was, veel gaan regenen en stormen.

Lees verder…

De gemeente Bangkok wil dat het strek verontreinigde Saen Saep kanaal binnen twee jaar weer schoon wordt. Ook moet de omgeving opgeknapt worden om zo een toeristische attractie te worden.

Lees verder…

Wie genoeg heeft van de hitte in Thailand (wie niet?), moet nog even vol houden. Medio mei is het gedaan met de hittegolf, zegt het Thai Meteorological Department (TMD).

Lees verder…

Het Rijk investeert miljoenen in de bereikbaarheid van Schiphol over de weg en het spoor. Ook wordt gekeken naar manieren om bij te dragen aan een concurrerend kostenniveau voor de luchtvaartsector.

Lees verder…

Romantiek in Pattaya (video)

Door Redactie
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: , ,
30 april 2016

In deze video zie je enkele suggesties voor een romantisch verblijf in Pattaya.

Lees verder…

Wat is het verschil tussen de Thaise politie en de Toeristen politie. En wat kan de toeristen politie doen voor mij als ik problemen krijg?

Lees verder…

Lezersvraag: Kan iemand mij helpen met M formulier inkomstenbelasting?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 april 2016

Sinds een half jaar woon ik in Thailand, nu heb ik een M formulier inkomstenbelastingen 2015 ontvangen. Is er iemand die hier ervaring mee heeft, genegen om mij bij het invullen te helpen? Liefst omgeving Bang Saray, Sattahip en Pattaya.

Lees verder…

Werkenden in Thailand gaan gebukt onder hoogste huishoudschulden sinds acht jaar. Veel Thai hebben moeite om dagelijks rond te komen en kloppen aan bij geldwoekeraars.

Lees verder…

Gisteren ging er een video rond op internet waarin op bewakingscamera’s te zien is dat een Britse familie tijdens Songkran (13 april) lafhartig mishandeld werden door vier Thaise mannen. De beelden zijn opgepikt door de internationale pers en gingen de hele wereld over, geen beste reclame voor het ‘Land van de Glimlach’.

Lees verder…

Luchtvaartmaatschappijen hebben de bagageafhandeling in 2015 enorm verbeterd. De foutieve bagageafhandeling is met 10,5% afgenomen en daarmee het laagste ooit gemeten, zo meldt SITA.

Lees verder…

Nederlanders vinden een vakantie goed voor de gezondheid

Door Redactie
Geplaatst in Onderzoek
29 april 2016

Vakantie is goed voor je gezondheid en welzijn. Maar liefst driekwart van de Nederlanders gaat op vakantie om de dagelijkse hectiek en beslommeringen achter zich te laten; iets minder dan de helft wil ook wat van de wereld zien. Op vakantie gaan betekent voor Nederlanders ook quality time met hun partner, kinderen en familie.

Lees verder…

Ik wil mijn Thaise vriendin op een toeristenvisum een maand naar Nederland laten komen. Nu heb ik zelf AOW en een klein pensioen, dus kom niet aan de inkomenseis van ik dacht bruto € 1.488,- Ik vraag dus een vriend om financieel garant te staan.

Lees verder…

Lezersvraag: Laptop kopen in Nederland en BTW terugvorderen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 april 2016

Ik heb een vraag, ben momenteel kort op vakantie in Nederland, en overweeg om een laptop hier aan te schaffen en volgende week mee te nemen naar mijn huisadres in Thailand.

Lees verder…

Eind 2016 verloopt mijn Nederlandse rijbewijs en ik wil dat graag verlengen. Op de website van het CBR heb ik mijn Eigen Verklaring ingevuld en omdat ik diabetes heb moet ik een geschiktheidskeuring ondergaan door een arts met een (geldige) BIC registratie.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website