“Ik wil een man!”, riep de 40-jarige Thaise maagd

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags:
31 maart 2016

Een volslanke, maar wel beroemde Thaise soapster heeft enkele dagen geleden een enorme billboard op de drukke Kaset – Nawamin snelweg laten plaatsen, waarop een nogal sexy afbeelding van haarzelf staat, met de Thaise tekst “Ik ben maagd en ik wil een man!”

Lees verder…

Tekort aan vakmensen in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
31 maart 2016

Thaise ondernemers klagen over het tekort aan vakmensen. Zeker 60 procent van de werkgevers zoekt personeel met een beroepsopleiding, zo blijkt uit een onderzoek van de Mahidol universiteit.

Lees verder…

‘De junta laat Thailand afglijden naar een politiestaat’. Human Rights Watch (HRW) en de Thais Lawyers for Human Rights Group laten geen spaan heel van het besluit van de de militaire regering om legerofficieren (hoger dan de rang van tweede luitenant) politietaken te laten overnemen. Zij mogen zonder gerechtelijk bevel huizen doorzoeken en mensen arresteren.

Lees verder…

Het gemeentelijk waterleidingbedrijf in Bangkok heeft de bewoners het advies gegeven om een voorraad water aan te leggen. De levering kan de komende dagen (tijdelijk) stil komen te liggen vanwege het oprukken van de zoutgrens in de Chao Phraya.

Lees verder…

Eiwitten: Brandstof voor je spieren

Door Redactie
Geplaatst in Gezondheid, Voeding
Tags:
31 maart 2016

Wanneer je wat ouder wordt zal je merken dat ook je spieren slinken. Dat heeft deels te maken met de verminderde aanmaak van testosteron, het mannelijke hormoon en de verhoogde behoefte aan eiwit. Maar er is wel wat aan te doen, namelijk trainen met gewichten en zorgen voor meer eiwitten in je voeding.

Lees verder…

Oude foto’s van Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Geschiedenis, Pattaya, Steden
Tags: ,
31 maart 2016

In 1980 kwam ik voor het eerst in Thailand. Ik reisde veel in het Midden Oosten en werd toen naar Bangkok gestuurd om met een Thaise firma te onderhandelen over een samenwerkingscontract. Dat ging niet zo eenvoudig dus ik ben er toen enkele keren opnieuw naar toe gereisd. Mijn Thaise gastheren namen mij toen wel eens mee in het weekeinde naar Pattaya.

Lees verder…

Ik wil even het volgende aan jullie voorleggen. Ik ben een fysio-/manueel-/handtherapeute van 32 jaar en mijn man (tevens fysio-manueeltherapeut van 35 jaar) en ik denken erover om in Thailand te gaan wonen en werken. We hebben beide 10 jaar fulltime ervaring, voornamelijk in de particuliere praktijk in Nederland.

Lees verder…

Lezersvraag: Geen toeslag van SVB voor mijn vrouw

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 maart 2016

Ik heb van de SVB te horen gekregen dat de toeslag van mijn vrouw word opgeheven, omdat ik niet kan bewijzen dat haar inkomen € 210,- in de maand is uit de verkoop van fruit.

Lees verder…

Een van de meest prominente monniken in Thailand, de negentigjarige Somdet Phra Maha Ratchamangalacharn, moet zich verantwoorden voor het bezit van een klassieke crèmekleurige Mercedes, die meer dan 200.000 euro waard is. De politie verdenkt hem van belastingontduiking en heeft hem verzocht om wat vragen te beantwoorden over zijn opmerkelijk bezit, Somdet Chuang wil daar geen gehoor aan geven.

Lees verder…

In Thailand worden als eerste alle Novotels van Accor omgevormd naar het nieuwe kamerconcept N Room. Het concept N Room bestaat uit een speciaal ontworpen bed, extra brede ramen, een 40 inch tv, een sofa, flexibel gebruik van de ruimte en meer aansluitingen voor laptops en mobiele apparaten.

Lees verder…

Een taxichauffeur die een Zwitsers echtpaar had opgepikt van Suvarnabhumi airport en de toeristen 6.000 baht lieten betalen voor een ritje naar een hotel in het Sathorn gebied, is de klos. Hij kon zijn vergunning inleveren en kreeg een boete van 3.000 baht.

Lees verder…

Een “overval” op het eiland Koh Larn

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
30 maart 2016

Met groot machtsvertoon verschenen 250 militairen, politiemensen en ambtenaren van het district Banglamung onverwachts op het eiland Koh Larn.

Lees verder…

Ik zoek een adres en telefoonnummer van een bedrijf dat mijn Thaise vriend kan helpen met het visum voor Nederland. Ik weet dat het vrij eenvoudig is om zelf te regelen, maar we doen het liever via dat bedrijf. Hij is er vorig jaar ook geweest en we hebben er goede ervaringen mee.

Lees verder…

Een jonge Thaise geliefde? So what!

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: ,
29 maart 2016

Aangezien heel wat Nederlanders en Belgen die in Thailand wonen niet meer tot de allerjongsten behoren gaan we even terug in de tijd en kijken naar de zinnenprikkelende verhalen en foto’s uit voorbije jaren. We gaan terug naar 1953 het jaar dat Hugh Hefner het eerste exemplaar van de Playboy het licht deed zien.

Lees verder…

Thailand kampt, net als zoveel landen, met vergrijzing. Een reden voor de regering om de pensioengerechtigde leeftijd van ambtenaren te verhogen van 60 naar 65 jaar. Het is tevens een bezuinigingsmaatregel want de overheid is nogal wat geld kwijt aan de premievrije pensioen van het enorme ambtenarenkorps.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website